Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Хм, значи това че и тримата имат за съпруги лица които да кажем под един или друг начин влизат в списъка на хора, които са участвали в бизнеса за любов на разумна цена (фенове на Пратчет има ли?) не е отговор на загадката?
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

    Модератор на раздел "Военна Авиация"

    Comment


      Ами горе-долу това е отговора, поздравления. И докато (света) Теодора си е била съвсем проститутка, то Жозефин е била по-горе в йерархията - куртизанка от типа на наш'те златки, николетки и прочие пачи. А Екатерина си е била войнишка курва, но хайде при нея поне има извинение, че не е имала избор.

      Та реално общото е, че и тримата са били действително велики хора и достатъчно уверени в себе си, че да плюят на обществените предразсъдъци и да се свържат , при това официално с такива жени! Докато примерно по-късните Романови в това отношение са се проявили като пъзльовци. Единият - Константин предпочел да запази любовта си и се отказал от престола, а Александър ²² за да запази престола така и не се оженил за любимата си Екатерина Долгорукова.

      Петър само би се изплюл при вида на потомците си.


      thorn

      Средновековните църкви в България

      Comment

      Working...
      X