Аджеба да не е Йовков, той ги къдри едни такива
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.
Collapse
X
-
Не е Йовков, той едва ли би написал нещо такова. Не е и обратен. Не виждам от какво става ясно, че е "след Освобождението".
Хихи, "шум" било синоним на "Клокотница" , колко ли хора са се сетили? За "цар" признавам, че донякъде стесняваше кръга на запдозрените, но можеше съвсем спокойно да е цар Салтан примерно или някой от династията на Багратидите или Пехлевите (теоретично). Ок, знаем, че можем да намерим оправдание за всичко, ако се понапънем...
Добре, не ви ли се струва от този пасаж, че човекът е чужденец и се радва на "новостите", които среща: турчина, българина, Турция като цяло...? Мислите ли, че българин изобщо би писал и би се радвал на свой сънародник с чалма, който му се покланя ниско? И, забележете, действието се развива "в Константинопол и Одрин"A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
А, дали това не беше липсващият жокер? След като Гугъл ми предложи да търся "българин със сиНи мустаци и синя чалма" , а после ме фърли в Коелю, направо се замислих. И понеже често ми се случва търсейки едно, да намеря друго, тъкмо щях да питам дали Х на свой ред не е бил наречен от един Славейков "профан", когато видях намека за чужденец. Може би в такъв случай Х е написал "Шумла е много красив град с 20000 жители. Мнозинството от жителите са турци-мюсюлмани и имат петдесетина джамии, а българите, въпреки че са много на брой, имат само една джамия."?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеА, дали това не беше липсващият жокер? След като Гугъл ми предложи да търся "българин със сиНи мустаци и синя чалма" , а после ме фърли в Коелю, направо се замислих. И понеже често ми се случва търсейки едно, да намеря друго, тъкмо щях да питам дали Х на свой ред не е бил наречен от един Славейков "профан", когато видях намека за чужденец. Може би в такъв случай Х е написал "Шумла е много красив град с 20000 жители. Мнозинството от жителите са турци-мюсюлмани и имат петдесетина джамии, а българите, въпреки че са много на брой, имат само една джамия."?
ПП: Така е като сте свикнали на лесното с гугъл (хъ-хъ-хъ).A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
случайно прелитащ написа Виж мнениеТрябва да е от романтичното течение. Щях да кажа Ламартин, ама не бил французин.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
zahar4e написа Виж мнениеЗалагам на това, че е някой руснак-може би доктор или дипломат, и събитията се случват около средата на 19 в.!
Дай някоя Гугъл сламка, де...A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Ето една странна номинация - Пушкин,Бащата на Пушкин произхожда от много стар род, историята на който може да бъде проследена до 800 години назад, а дядото по майчина линия, Ибрахим Петрович Ханибал, е роб от Абисиния (Етиопия), изпратен като подарък от Константинопол и по-късно става кръщелник и инженер-генерал на Петър Велики
Дано да е той, че много се измъчих...!
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеНяма как обаче да познава Славейков, нали...A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Константин Иречек,
да не би да е човекът!?
Произхожда от чешко семейство и е роден във Виена - това първо,
второ писател е,
и трето министър е на народното просвещение през 1881-1882 издигнат от консервативната партия - най-сериозен опонент на либералната партия, чиито създатели са Петко Каравелов, Петко Славейков и Драган Цанков.
Във вихъра на политиката Константин Иречек и Петко Славейков може и да са имали някои сериозни допирни точки и конфликти....
Comment
-
Гост
Сега ще ви дам няколко жокера на писатели живели в Стамбул и Едрене:Първи писател-Михаил Чайковски.
Comment
-
Мне, всъщност Иречек не е бил особено очарован от Ориента за разлика от нашия тип. Но, за да продължим с жокерите, авторът, който търсим, също произхожда от велика европейска империя подобна на Австро-Унгарската (ето че и нея я изключихме ).A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Steelman написа Виж мнениеСега ще ви дам няколко жокера на писатели живели в Стамбул и Едрене:Първи писател-Михаил Чайковски.A strong toun Rodez hit is,
Comment
Comment