Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.
Collapse
X
-
Малка поправка - подвела съм се, понеже брат му се самообявява за султан, а той е негов наследник във всяко отношение. За по-сигурно обаче приемат сюзеренството на османския султан. Така че човекът от портрета е тачен като отомански адмирал (освен другите титли)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Да, Хайредин Барбароса, паша на Алжир. Тия дни съседите започнаха стратегическа операция на негово име, състояща се в изтегляне на воено-морски единици от Черно и Мраморно море, с цел предислоциране в Средиземноморието - по-близичко до Кипър и ...Израел. План "Барбароса"... Случайността има злобно чувство за "хумор"."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Чърчил и Кайзера, аз също с такава цел го бях пускал преди има-няма половин година
Може би от един и същ блог сме го взимали, при мен беше от този на LordK.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
zahar4e написа Виж мнение"Царят внезапно спря.
Този чуден шум!Той долепи ухо до земята. Росните треви измокриха лицето му. Звукът личеше все по-ясно......"A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Хм, а аз защо не зацепвам подсказката? Някакъв цар спортист и природолюбител. Да не е Борис III?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment