И поради това после събират по-бързо кофите за боклук?!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Казарма?
Collapse
X
-
Само аз ли не виждам нищо общо между движението в крак във фалангата и съвременната строева подготовка?
Да, разбира се, има случаи, когато е необходимо синхронизирано движение на бойците, например при преход е важно да се движат с еднаква скорост и да не си настъпват петите. Оттам е и думата марш, която първоначално означава преход, ходя.
Обаче съвременната строева подготовка какви реални боеви умения създава, освен че както чета по-горе "дисциплинирала", "мобилизирала" и "повдигала духа" ?
Comment
-
Гост
С нея започва А и Б на военната психология. Да разчиташ на нея за бойни умения е смешно, разбира се, но с нея се започва промяната в психологията от цивилен към човек с военни навици.
(Не само с нея, де).
Comment
-
Гост
Sir Gray написа Виж мнениеА какво значение има това за боеспособността на тази група?
Ами на, де що има армия по белия свят, все така прави. Защо ли? Ако някога това движение е било жизненоважно за координиран боен строй, сега е важно за психологията и за представителните прояви.
Но защо се концентрирате само върху т.нар. "строева подготовка", мисълта ми беше за цялостното начално военно обучение.
AFJROTC UNIT CA-951 La Quinta High SchoolTraining Instructors are motivating the Drill Team Canidates on Day #1 into their training to become part of the Arm...
Кат искате маршировка, ето ви:
Comment
-
Гост
-
They march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
Comment
-
По отношение на "трамбоването" в соц. казармата, така беше само в "новобранските" роти и батареи. После се отделяше само няколко часа седмично и то формално. При срока от 2 години е напълно нормално да се наблегне в началото на "мажоретщината", а после вече на реалната бойна подготовка. Франсетата служеха година (може и да бъркам, говорил съм с френски солджъри само в Алжир и този срок може да е само за служащи в чужбина). Идеята е, че времето е достатъчно за обучение по "основната" дисциплина. За парадите няма да говорим, там (почти) всички армии яко трамбоват.
Comment
-
KG125 написа Виж мнениеС нея започва А и Б на военната психология. .
Comment
-
Гост
От Гай Марий, по-скоро Ото Кац е нещо като страничен ефект.
А иначе и учебници си има дори, във военните училища.
Comment
Comment