Сега поразгледах и - да, има (значително) изкуствено увеличаване при стартирането на системата. Това обяснява разликите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Май не беше добра идея да тествам системата, като гледам колко негативно се приема... Пуснах я, за да изтествам нови функционалности в последната версия на форумния софтуер, чисто технически. Като цяло не знам как точно работи и със сигурност има някакви бъгове.
Крайната оценка на рейтинга се изчислява, доколкото успях да проследя, от получени гласове + време от регистрацията + брой постове. Обаче с каква тежест тези компоненти участват, не знам. Също, не стартираме на чисто - има вече стойности в базата от преди (никакъв спомен кога и как). Като цяло, не успях да проследя какво точно се случва и мисля, че няма много смисъл от цялото нещо. А, и не знам как да нулирам системата, без да презаписвам стойностите в самата база, което няма как да стане.
А по принцип, отвъд техническите неща, явно не е готина идея, виждам, че не се приема добре (макар че аз лично като потребител бих се кефил да давам лайкове на постове, които ми харесват). Ще я изключа, преди да се е омазало нещо в базата.
ПС. Като админ цъках яко лайкове, да видя какво се случва, от там също вероятно идва разлика в квадратчетатаXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Sir Gray написа Виж мнение(макар че аз лично като потребител бих се кефил да давам лайкове на постове, които ми харесват).
Comment
-
Епичен сеир съм изпуснал, иде ми да вия. А докато четях у мен веднага се зароди идеята, че подобна рейтингова система би била хипер-ултра забавна. Трупаш примерно хубав рекърд и той те покрива за 2-3 крупни осирания преди да те занули и чак тогава следват банове А може и да ми се струва забавна, защото гледам петгодишна и сме на един акъл?
Comment
-
Гиго написа Виж мнениеНе може ли да се направи, примерно, да се лайкват постове, но без рейтинг на потребителя? Просто като скролваш през дадена тема, виждаш някой пост с 3 харесвания и си казваш "Хм, явно хората са съгласни с написаното"... и дотам. Така ще се вижда кои постове се харесват, но няма да има обидени заради несправедлив (според тях) рейтинг.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Ако някога все пак пуснете функцията пробно, силно препоръчвам отрицателният вот да се изключи. В други форуми също е направено. Той само внася негативизъм. Има си бутон "моля другарко" за репортване на нарушения и тролове на модераторите.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Привет!
Стои ми горе при "Вашите оповестявания" една единичка, като я цъкна и ми излиза "коментар за репутацията", обаче не мога да го отворя, за да не ми стои като непрочетено... Как дА го разкарам?"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Sir Gray написа Виж мнениеХм, явно е остатък от включената система за репутацията - някой е цъкнал лайк. Но сега е изключена.
Много ли те дразни? Че трябва пак да включвам и изключвам?"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment