Навремето имаше една система - опашка за модерация. Не знам дали все още е в сила (имаше я при по-стар вариант на системата, но предполагам, че още я има). Не съм сигурен дали се включва за цял под-форум или само за отделна тема (но и в този случай има решение: да речем, прави се отделен под-форум за съвременни силно политизирани теми, за който се включва тази опция). На практика тя означава следното: всеки може да пише, но постовете не се появяват в темата, докато някой модератор не ги одобри. Това позволява пропагандата и глупостите да се отсяват още на входа и няма нужда модератор да виси постоянно (може да ги преглежда когато му е удобно). Навремето за кратко тази система бе включена за аналитичния раздел. На в крайна сметка се отказахме, защото се събираше твърде много работа. Но само с една тема може би няма да е така.
Положителната страна ще е, че темата съществува и в нея се пише, при това, дразнителите се отсяват на входа. И няма нужда от постоянно висене на модератор.
Отрицателната страна е, че постовете ще излизат бавно и със задръжки, което може да доведе по-яростните филофоби до многократно пускане на едни и същи постове, с което ще задръстят опашката за модерация (но пък това може да се контрира с локален бан от темата или под-форума (ако се направи отделен "злободневен раздел")). Вторият недостатък е натоварването за модераторите. Щом влязат във форума могат да установят, че ги чакат няколко десетки поста в опашката за модерация. На човек може да му писне. Но пък могат да ги преглеждат по диагонала, за рецидивите просто да забраняват достъп до темата.
Решението ми се струва добро, ако ще се пазят такъв род теми. Но пък на чужд гръб, нали знаете .
Положителната страна ще е, че темата съществува и в нея се пише, при това, дразнителите се отсяват на входа. И няма нужда от постоянно висене на модератор.
Отрицателната страна е, че постовете ще излизат бавно и със задръжки, което може да доведе по-яростните филофоби до многократно пускане на едни и същи постове, с което ще задръстят опашката за модерация (но пък това може да се контрира с локален бан от темата или под-форума (ако се направи отделен "злободневен раздел")). Вторият недостатък е натоварването за модераторите. Щом влязат във форума могат да установят, че ги чакат няколко десетки поста в опашката за модерация. На човек може да му писне. Но пък могат да ги преглеждат по диагонала, за рецидивите просто да забраняват достъп до темата.
Решението ми се струва добро, ако ще се пазят такъв род теми. Но пък на чужд гръб, нали знаете .
Comment