Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • messire Woland
    -
    • Jan 2003
    • 10623

Gaden Gogi написа
    Прсто ми е любопитно- за колко се предполага че е нормалното време на администрацията за реакция при репортване на пост? И дали форумните правила важат еднакво за всички, примерно точките 2.1 ; 2.3; всички подточки на 2.6.
    Имам ясен спомен как навремето и за по-малки неща отнасях банове за по половин година.
    Навремето имахме:
    а.) жертвахме повече време за модериране;
    б.) смятахме, че от това ще има полза за форума.
    Сега няма особено много време за това, а е и ясно, че ползата е клоняща към нула. Преди аз лично преглеждах всички дискусии и т.н. Сега преглеждам само малка част от мненията (много малка наистина, т.е. повечето мнения въобще не ги чета). Единственото, което модераторите получават за действията си, е постоянни врагове от групата на троловете на форума, които тролове са с лична мисия и омраза. Доказателства - колкото искаш. Като например потребителя Божилов навремето, който сега се подвизава с името контрол_alt и отказа Голъм от модераторските му фукнции с постоянните си заяждания и диви простащини.
    Сега е по-ясно защо положението е различно надявам се.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Imperial
      Мошенник
      • Jan 2003
      • 12066

Gaden Gogi написа
      Имам ясен спомен как навремето и за по-малки неща отнасях банове за по половин година.
      Ами ти спечели битката с постоянство, просто на всички им писна да те банват.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Gaden Gogi
        The Voice of Reason
        • Oct 2003
        • 10940

Imperial написа
        Ами ти спечели битката с постоянство, просто на всички им писна да те банват.
        Не е точно така, аз просто спрях да пиша. Отделно не забелязвам на лошият и проклет модератор Д9 д аму е писнало да ми лепи червен картони и то за глупости.

Comment

• Gaden Gogi
          The Voice of Reason
          • Oct 2003
          • 10940

messire Woland написа
          Единственото, което модераторите получават за действията си, е постоянни врагове от групата на троловете на форума, които тролове са с лична мисия и омраза. Доказателства - колкото искаш. Като например потребителя Божилов навремето, който сега се подвизава с името контрол_alt и отказа Голъм от модераторските му фукнции с постоянните си заяждания и диви простащини.
          Сега е по-ясно защо положението е различно надявам се.
          Потренителя се банва и готово, 5 секунди макс. Но иначе разбрах, що мен ме обиждат значи и аз мога. При това къде по-изобретателно и забавно
          Отделно аз не питам защо не с емодерира, а колко време отнема реакцията на подаден репорт посредством онова готино триъгълно копче под аватара, ако работи.

Comment

• messire Woland
            -
            • Jan 2003
            • 10623

Gaden Gogi написа
            Потренителя се банва и готово, 5 секунди макс. Но иначе разбрах, що мен ме обиждат значи и аз мога. При това къде по-изобретателно и забавно
            Отделно аз не питам защо не с емодерира, а колко време отнема реакцията на подаден репорт посредством онова готино триъгълно копче под аватара, ако работи.
            Става, при един акаунт. Но въпросният потребител оттогава има множество акаунти, с поне два действащи такива в момента - освен контрол_alt има и lazydemon. Вероятно - и други. От друга страна - какво пък толкова ...
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Amazon
              Нередовен
              • May 2006
              • 7016

Thorn написа
              Когато някой намери свободно време и му се занимава. Доколкото знам, въобще никой не се чувства длъжен да се занимава.
              Мен са ме учили че като има работа да се върши, или я вършиш, или не.
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Imperial
                Мошенник
                • Jan 2003
                • 12066

Amazon написа
                Мен са ме учили че като има работа да се върши, или я вършиш, или не.
                Само че модерирането не е "работа".
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

Imperial написа
                  Само че модерирането не е "работа".
                  Баш си е работа. При това неприятна. Ако е удоволствие, бих се усъмнил в психическата стабилност и мотивацията на модератора.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Imperial
                    Мошенник
                    • Jan 2003
                    • 12066

Click image for larger version

Name:	post-2-0-83045500-1367739905.png
Views:	1
Size:	452.5 КБ
ID:	544980
                    albireo написа

Comment

• Gaden Gogi
                      The Voice of Reason
                      • Oct 2003
                      • 10940

messire Woland написа
                      От друга страна - какво пък толкова ...
                      Просто не ми е приятно някакво таков ад аме обижда. После ако аз му обясня какъв е тъпоъгълник съм сигурен че моменталически ще го "отнеса"

Comment

• Desperado
                        ветеран
                        • Apr 2006
                        • 489

След темата за Украйна в раздел Модерна епоха и съвремие, темата Ирак - Войната с ИДИЛ! е втората в която няма да пиша. Фактът, че трябва всеки пост който пускан там да бъде одобряван от модератора, аз да го пускам във вторник, пък той да излиза в петък... чудна система на "заспиване" и на тема и на форум. ОК, така сте го решили, имате си съображенията и доводите. Аз си имам достойнството. Като ще се третираме като деца, дундуркайте някои други. Не е задължително да се впечатлявате от това, че някой престава да пише някъде, но не мисля, че това е най удачния начин да се модерира тема или форум. Мерси за вниманието.
                        Трол по списък.

Comment

• Dinain
                          Платен агент на злото
                          • Jan 2006
                          • 14111

Gaden Gogi написа
                          Прсто ми е любопитно- за колко се предполага че е нормалното време на администрацията за реакция при репортване на пост?
                          Гоги, конкретно в твоя случай - 42 минути. Администрацията може да не е реагирала точно по начина, по който ти си очаквал, но това е съвсем отделен въпрос.
                          После ако аз му обясня какъв е тъпоъгълник съм сигурен че моменталически ще го "отнеса"
                          Точно това се очаква от потребители-ветерани като теб - да не отвръщаш моментално с обиди, само защото някой друг пръв го е направил спрямо теб.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• messire Woland
                            -
                            • Jan 2003
                            • 10623

Desperado написа
                            След темата за Украйна в раздел Модерна епоха и съвремие, темата Ирак - Войната с ИДИЛ! е втората в която няма да пиша. Фактът, че трябва всеки пост който пускан там да бъде одобряван от модератора, аз да го пускам във вторник, пък той да излиза в петък... чудна система на "заспиване" и на тема и на форум. ОК, така сте го решили, имате си съображенията и доводите. Аз си имам достойнството. Като ще се третираме като деца, дундуркайте някои други. Не е задължително да се впечатлявате от това, че някой престава да пише някъде, но не мисля, че това е най удачния начин да се модерира тема или форум. Мерси за вниманието.
                            Ако не си забелязал - именно засипването с политически и емоционални постове на темите в раздела за модерна история е причината за сегашното положение. Прочети последните няколко страници в от тази тема тук и ще ти стане ясно защо беше въведено премодерирането в целия раздел. Засипването на темите там със спам, тролски постове и други простотии покриваха малкото на брой информационно стойностни постове, а няма достатъчно на брой модератори, които да чистят там. Другият вариант беше просто този раздел да се закрие.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

• Desperado
                              ветеран
                              • Apr 2006
                              • 489

Имате си своите основания, аз също. Още преди да напиша това тук, прегледах малко страници назад, белким вдяна защо е това нововъведение. Така сте решили, така сте направили. Ваше право. Моят начин да не се съобразя с него е, да не пиша. Едва ли е голяма загуба. както за мен, така и за вас/форума.

Лека ден.
                              Трол по списък.

Comment

• Eguo
                                ветеран
                                • Jun 2007
                                • 2320

messire Woland написа
                                Ако не си забелязал - именно засипването с политически и емоционални постове на темите в раздела за модерна история е причината за сегашното положение....
                                Тема, которая явилась причиной раздора - это "Кризата в Украйна 2013-2014 ".
                                Остальные темы существуют много лет и нет сверх политических и эмоциональных постов.

Может (как предложение) на самом деле удалить тему про Украину...
                                Или вынести е¸ (тему) например из "раздел Модерна епоха и съвремие"
                                в отдельный раздел.

Иначе модерирование в этом разделе похоже
                                как на государственном сайте Казахстана (аналогия примерна, но близка)
                                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Working...