Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Материалчето е много добро На английски на това му казват common sense , само дето очевидно в наши дни явно вече не е толкова common.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

    Comment


      gollum написа
      Между другото, тия дни попаднах на едно сравнително кратко материалче с няколко съвета към следящите темата за Украйна (но са в сила и за всяка друга тема от този сорт). Нещата са простички и няма нищо чак толкова особено, но е написано достатъчно синтетично, според мен. На руски език е и не ми се превежда.
      Мисля си, че ако по-страстните участници в спорната тема поне малко се придържаха към тези правила, вероятно сами щяха да променят поведението си.
      Добре е този материал да се прочете от всички участници. И чак след това да си зададат въпроса: "А имам ли реално какво да кажа по темата, или това, дето ще добавя е моя емоционална реакция и мястото й не е във форума?". Ако се вървеше така - нямаше да има проблеми с тези няколко съвременни теми, без значение дали и колко са политически - никой нямаше да прави въпрос дали са в темата на форума или не и щяха да си съществуват Иначе е ясно, че всеки си има пристрастия и реалността в Украйна или тази тук, у нас, почти на никого не му харесва.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

      Comment


        Томек написа Виж мнение
        ... След като явно много хора имат интерес и от друга страна не могат да си сдържат емоциите, нека се публикуват само новини, а коментарите към тях, ако има такива да се трият от модераторите. Ясно е, че това е време и нерви, които никой не ви връща, но за много от нас това е основно, ако не единствено място за общ поглед върху събитията.
        между тем, подобная тема в 2008 году





        Прошла практически безболезненно и без нервов.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

        Comment


          Понеже войната в Грузия започна доста внезапно и продължи само седмица (или дори 5 дни). Просто нямаше време за фили и фоби.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

          (Richard III - William Shakespeare)

          Comment


            Пък на мене ми е смешно (ама много) как едно временно ме обвиняват и в русофилия и в русофобия Което просто значи че съм изключително обективен и като резултат неприятен и за двете крайности

            Comment


              Здравейте,
              Следя темата за Украйна от самото и начало, въпреки че не съм писал в нея. Там може да се намери много за началото на конфликта и неговото развитието, и то от двете основни гледни точки. Ще е жалко ако това е краят.

              В тази връзка предлагам темата да остане заключена, докато модераторският екип прецени, но в нея да продължават да публикуват информации самите модератори.
              Например Thorn да публикува информация за руската гледна точка върху събитията, Dinain за украинската и западната, Dibo публикации и коментари и за двете позиции.
              Това, разбира се, не е ограничение и всеки от модераторите да е свободен да поддържа темата както прецени. А ако някой от потребителите смята че има какво да каже, може да се свързва с предпочитан от него модератор на лс.
              Естествено, такъв подход си има и достойнства и недостатъци, надявам се да прецените че плюсовете са повече.

              Comment


                Това звучи много логично. Така и така най активните(в конструктивен план) в темата са модератори. Могат да постват и в заключена тема. А останалите които имат малко или много консруктивен подход, следят събитията и дават различни гледни точки като Кало, Ндрагостинов и т.н. могат да си пращат съобщенията на модераторите.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                Comment


                  Вие като че ли живеете в един идеален свят. Модератор на БС не е професия. На всички ни е занимание в свободното време, което не е много. Каквото и да правим, правим го на добра воля. Ето например предложението на Cven. Ок, много добро предложение. Аз съм готов да правя по един бюлетин всеки ден, да пускам линкове, да преведа резюмета. Примерно по един обзор на деня към 19 часа. Но това си е работа. Някой готов ли е да я заплати? Готов ли е примерно Cven да плати на Thorn или на Динайн или на Дибо примерно 10 лв. за месеца и още поне 30-40 души да платят? Не са готови! Тогава ще си остане както и досега - темите се правят когато и доколкото някой прояви желание и интерес. Ние за съжаление или за щастие не сме новинарска агенция.

                  Не ме разбирайте погрешно - с удоволствие бих пускал тук или на новото сайтче информация, но да се очаква редовност и пълнота или да се вменява почти като задължение ми/ни идва в повече.


                  thorn

                  Средновековните църкви в България

                  Comment


                    gollum написа Виж мнение
                    Да се отвори тема "кръчма" или съответен раздел, където филите и фобите да могат да се плюят на спокойствие, казваш. На пръв поглед звучи добре (пробвано е, между другото). Лошото е, че щом веднъж свикнат да го правят, това бързо и лесно се прехвърля из целия форум. Уж първоначално само се изпуска парата в "свободната" тема. Това, което реално ще се случва е, че хората там ще спорят все по-ожесточено и злобно. Т.е. ще се натрупва напрежение между тях (вместо да се освобождава). И това напрежение ще се освобождава из останалите теми във форума, където и когато съответните потребители се "срещнат".
                    А и някога в този форум имаше идея не той да се нагажда към кръчмарското ниво, а обратното - да се опитва да накара хората да променят навиците си и да се отказват малко по-малко от него. Позволявайки подобно "понижаване на нивото" се стимулира подобно поведение. Естествено, има си управа, която да реши този въпрос.

                    Няма как да не се съглася.... Приемам доводите ти (надявам се може на "ти") и оттеглям предложението си.....
                    "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                    И. В. Сталин

                    Comment


                      Thorn написа Виж мнение
                      ...Не ме разбирайте погрешно - с удоволствие бих пускал тук или на новото сайтче информация, но да се очаква редовност и пълнота или да се вменява почти като задължение ми/ни идва в повече.
                      Thorn, съжалявам че приемате предложението ми по този начин ... Цитирах имената на някой от модераторите, които са били активни в темата, за което съжалявам, въпреки че смятам, че могат да допринесат за нейното развитие. Извинявам се на всеки, който се е почувствал засегнат.

                      Лично аз не очаквам да ме информирате, темата ми е интересна и се информирам от различни източници. Просто се надявах на сайта да остане една прилична хронология на събитията, за предпочитане от различни гледни точки, може би единствената в българското интернет пространство.

                      Comment


                        Аз клоня към написаното от cven, но всичко допира до добра воля и свободно време на хората, които потенциално биха писали в украинската тема нещо стойностно. Това обаче ме наведе на друга мисъл (нещо, което и без друго съм се питал преди) - а възможно ли е технически достъпът за писане да се ограничи само до някои потребители (ясно е, че модераторите могат да пишат в заключена тема). Ако е възможно това би било най-елегантното решение, за да не се убива темата. Сяда модераторският екип и решава - този, този и онзи ще могат да пишат в темата (демек доказали са, че имат нещо за казване и могат да се държат цивилизовано), останалите четат и това е. На когото не му изнася - свят широк. Ясно е, че на никого не му се занимава с детска градина, ако е възможно да бъде даден достъп на определени "привилигировани" потребители до принципно заключена тема въпросът ще се реши от само себе си. Убеден съм, че при така сложени неща няма да има нужда от модераторска намеса (или поне ще е незначителна и няма да тежи) и дори кво-годе дебат може да тече при желание на участниците.

                        Comment


                          Това бе било не само продуктивно, но и силно възпитателно. Обаче се съмнявам че форумният темплейт, колкото и да е добър има такива възможности, чисто технически.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                          Comment


                            Amazon написа Виж мнение
                            Обаче се съмнявам че форумният темплейт, колкото и да е добър има такива възможности, чисто технически.
                            Какъв го проблема? темата се заключва, когато някой от "избраните" иска да постне, отключва поства и пак заключва.

                            Comment


                              Нека да се опита наистина варианта - да пишат по темата няколко човека, които наистина имат какво и как да го кажат, а всеки от обикновените потребители, като мене, ще реши дали да го чете. Темата за "Кризата /войната ? /в Украйна" си заслужава, както заради самото събитие, така и заради интерпретациите му.
                              "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

                              Comment


                                KIZIL DELI написа Виж мнение
                                Аз клоня към написаното от cven, но всичко допира до добра воля и свободно време на хората, които потенциално биха писали в украинската тема нещо стойностно. Това обаче ме наведе на друга мисъл (нещо, което и без друго съм се питал преди) - а възможно ли е технически достъпът за писане да се ограничи само до някои потребители (ясно е, че модераторите могат да пишат в заключена тема). Ако е възможно това би било най-елегантното решение, за да не се убива темата. Сяда модераторският екип и решава - този, този и онзи ще могат да пишат в темата (демек доказали са, че имат нещо за казване и могат да се държат цивилизовано), останалите четат и това е. На когото не му изнася - свят широк. Ясно е, че на никого не му се занимава с детска градина, ако е възможно да бъде даден достъп на определени "привилигировани" потребители до принципно заключена тема въпросът ще се реши от само себе си. Убеден съм, че при така сложени неща няма да има нужда от модераторска намеса (или поне ще е незначителна и няма да тежи) и дори кво-годе дебат може да тече при желание на участниците.
                                +1. Избраните биха могли да бъдат повишени в ранг на модератор за темата, с уговорката че няма да използват правата си освен за писане в заключената тема.
                                Analog man...

                                Comment

                                Working...
                                X