Предполага се също, че форумите са поле за културни и интересни дискусии, а не арена за изявите на личните конфликти на някои потребители. Предвид поведението на тези потребители, всъщност чрез разчистването на заяжданиците на лично ниво съм доста благосклонен, в ролята си на модератор.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sir Gray написа Виж мнениеПредполага се също, че форумите са поле за културни и интересни дискусии, а не арена за изявите на личните конфликти на някои потребители. Предвид поведението на тези потребители, всъщност чрез разчистването на заяжданиците на лично ниво съм доста благосклонен, в ролята си на модератор.
Comment
-
peshev2000 написа Виж мнениепуснете ме да пиша в темата Сирия,та да му напиша на Динайн някои работи за зелените, относно кои е по добре да се избиват....тоя човек се самозабрави да защитава терористите как може такова нещо???
Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...
Comment
-
mechoka написа Виж мнениеХихихихи.Кефффф!!!
Comment
-
InternationalLaw написа Виж мнение...
Темата е с по-висока активност от тукашната. Не че те пращам натам, или нещо такова, но тази тема тук не е за Сирия, както не е и темата Майтапи.Last edited by messire Woland; 04-04-2016, 23:31.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
iasen ianakiev написа Виж мнениеpeshev2000 струва ми се,че нещо те е ядосал Dinain
Comment
-
Просто да регистрирам оплакване от модерацията на форума, която явно не спазва правила, а се опира на приятелски връзки и временни настроения. Поне до този извод стигнам, след като получих двуседмичен бан за изказване на тема Междузвездни войни, в което най-обидното, но безадресно беше "умници" и "инфантилно отношение". Не мога да не остана с впечатление, че получих бан, защото докладвах потребителя Динайн, който квалифицира този ми постинг като "идиотски", но очевадно не получи наказание. Ще посоча, че далеч по-тежки нарушения, квалификации, офтопик, откровен тролинг, флейм и флууд се отминават без наказание. Особено, ако идват от посоченото лице и още няколко като него.
Възраженията ми срещу решението на съответния модератор бяха отминати с мълчание, а мотивацията за бана беше "злобен език" (моля да посочите къде това е разписано в правилата).
Отдавна ми е ясно, че за съжаление, правилата и в този форум си остават просто написани и най-вече - пожелателни.
С надежда някой да обърне внимание на това, и ако е възможно - да ме опровергае.
Comment
-
В нея тема аз те докладвах и би трябвало затова да си получил бан. Просто прекаляваш с надутите си исказвани какви били всички и как сами ти знаеш и разбираш. А ако от мен зависеше щех още преди години перма бан да съм ти треснаш за непрестанната руска пропагандна помия дето я изливаш, което впрочем е в нарушение на правилника, както и надутите ти безпардонни изказвания.....иначе Динайн е гадина която харесва чиитърски коли, но в случая е "невинен".
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеВ нея тема аз те докладвах и би трябвало затова да си получил бан. Просто прекаляваш с надутите си исказвани какви били всички и как сами ти знаеш и разбираш. А ако от мен зависеше щех още преди години перма бан да съм ти треснаш за непрестанната руска пропагандна помия дето я изливаш, което впрочем е в нарушение на правилника, както и надутите ти безпардонни изказвания.....иначе Динайн е гадина която харесва чиитърски коли, но в случая е "невинен".Analog man...
Comment
-
pkolev написа Виж мнениено е един от малкото русофили, който винаги доводира мненията си.
Comment
-
Само да уточня, защото вероятно никой друг няма да го направи (вече не съм модератор, макар да имам тези права все още - та съответно имам достъп до информация): най-вероятно банът на кало е автоматичен. Писал съм го и преди, а не съм и само аз: във форума има система за наказателни точки, които могат да се трупат (за определено време, след това се изчистват). Ако се достигне определено ниво, следва автоматичен бан (една или две седмици, не помня точно). Т.е. доста е възможно никой от действащите модератори да не е банвал кало (и със сигурност не е за "цялостна дейност" - най-малкото, някъде щеше да има подобен разговор), а просто след докладването на мнения да са му добавяли по една наказателна точка (това мнение на кало го бяха докладвали трима или четирима потребители) и точките да са се натрупали. И преди се е случвало, даже бих казал, че последните три-четири години почти всички банове са автоматични, в резултат на натрупване на наказателни точки за кратък период от време (мисля че при даването на точка можеше да се определи за какъв период от време а активна, но е нещо от типа на месец или по-малко). Не помня какво е нивото за автоматичен бан, но е нещо от типа на три или шест точки.
Иначе на мен ми се е случавол ен веднъж да разговарям и споря с кало - напълно е възможно да се прави и в нормален тон. Просто не бива да се "бутва" разговора в посока тролстване. И кало, и Динаин (споменавам ги, защото напоследък са нещо като "знамена" на съответните "лагери" във форума) си позволяват нарочно да тролят в определени теми (и ако им го посочиш, си го признават). Ако всеки път биваха санкционирани (това важи и за двамата) щяха по-често да са в отпуск от форума. Поне такова е моето впечатление от нещата.
ПП Иначе и аз смятам, че кало злуопотребява с този похват: писане за личността на опонента му, вместо към аргументите му и страда от известно високомерие, но подобни грехове не са редки (и на Гоги му се случва същото) във форума (т.е. бя потребители им се случва от време на време да се държат така, и на мен ми се е случвало). А политиката спрямо обидите и тролстването наистина не е последователна, но причината (мисля) не е злонамереност, а недостатъчен контрол и различни критерии на модераторите. Впрочем, просто за протокола (защото тези работи ги виждам) случва се постове на Динаин да бъдат цензурирани.
ППП Използвайте докладването на постове, но помнете, че доклад не е равно на автоматична реакция в определена посока. Някой модератор трябва да види доклада (те се виждат от всички) и да реши дали и как да реагира. Понякога се стига до дискусии за това как трябва да се реагира (и дали трябва).
Comment
Comment