Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Дядо разказва на внуците си за първата си среща с Ленин:
- Беше на един съботник, носехме талпи. По едно време ми писна, оставих талпата на земята, седнах на нея и запуших. Идва при мен един такъв нисичък, с каскет, и ме пита: "Другарю, вие защо не носите талпата?", а аз му казвам "Ако ти се носи, носи си я сам".
- Дядо, та това е бил самият Ленин! И после?
- После дойде един висок в шинел и пита: "Какво става тук?", а този, ниският, му отговаря: "Този другар не иска да носи талпите." "Ами като не иска да носи, да ходи да реже" - отговаря високият.
- Ииих, дядо, та това е бил Феликс Едмундович! И после?
- Ами, после рязах. До 1958-та...
Сигурно сме го пускали, но пак си е готино.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
"В подписания през април 1949г. във Вашингтон договор за създаването на НАТО се предвижда възстановяването на Западногерманската държава"
цитат от учебник по Право на ЕС,раздел "История на създаването на Общността", автор е професорПолитикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Comment
-
Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
-
Индия - Възходът на една велика сила.
Епизод едно - "Началото"
https://www.youtube.com/watch?v=uy09cXwsz6wThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Може и да е "байка", обаче звучи добре. Разбиваме спътник, за което получаваме пет денонощия арест:
http://ithappens.ru/story/8407
В 1978 году на Канаду упал советский спутник с ядерной энергетической установкой. В результате разразился международный скандал, СССР выплатил Канаде компенсацию в шесть миллионов долларов и под давлением мирового сообщества на три года отказался от новых запусков.
Учился я тогда в училище, которое готовило военных специалистов по радиоэлектронике для всей Красной армии. Куда только наши выпускники не попадали — даже в дрессировщики боевых дельфинов.
Так вот, иду я по родному училищу, а навстречу — выпускник прошлого года. Интересуюсь, как служится.
— Да вот, — говорит Вася, — слышал, спутник на Канаду упал?
— Слышал.
— Так это я его уронил! Пять суток гауптвахты дали…
Оказывается, Вася при программировании коррекции орбиты дал команду на включение двигателя, а команду выключения через пять секунд забыл. Вот спутник и снесло с орбиты.
Я через несколько лет этого Васю вспомнил, когда сам ст¸р магнитную ленту с важнейшей информацией именно потому, что забыл выключить через 12 зон форматирование ленты, за что был удостоен выговора «за срыв работы АСУ ВМФ». Так что главное — вовремя остановиться.
Честно казано, звучи съмнително как някакви състуденти ще се срещнат ей така и ще си приказват такива неща. Но пък е забавно.
Comment
-
Dinain написа Виж мнение
Преди 15 години...
"В Тольятти приступили к выпуску опытной парии Lada Priora c двухсистемными навигаторами GLOSPACE, которые принимают российский сигнал ГЛОНАСС и американский GPS." скоро + китайски BeiDou Navigation System
Comment
Comment