Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Майтапи ¹ 4

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts



    Comment


      Comment


        Седмици преди светът да научи за смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, списание The Economist публикува това "отворено писмо" на неговия предшестветник - Ким Ир Сен. Разбира се, не става дума за истинско писмо, а за пародия, която показва абсурда на действащия режим в азиатската страна.
        Текстът е част от "Светът през 2012", специално издание на сп. The Economist, което се издава и на български език, благодарение на "Икономедиа", издателя на вестник "Капитал". Самото списание ще бъде пуснато в продажба тази седмица. Публикуваме "писмото" на вожда в аванс вместо епитафия.

        Има само една прогноза, която може да се направи със стопроцентова сигурност в това, което аз гордо наричам най-непредсказуемата страна на света. На 100-ата годишнина от рождението ми, 15 април 2012 г., светът ще чуе само лъжи за миролюбивите хора на Северна Корея.

        Вашите органи за капиталистическа пропаганда ще осмиват парадите, нацистката хореография и клюмналите цветя, кръстени на мен (кимирсения). Те никога няма да споменат какви чистосърдечни хора са моите любими деца. Както техните празни стомаси свидетелстват, те са в почти непрестанни траурни пости от смъртта ми през 1994 г. насам и не се оплакват.

        Те навеждат пречупените си гърбове заради любовта си към сина ми Ким Чен Ир, така че да не му се налага да носи вече обувки с платформи, за да вижда над главите им. Те се радват, когато той ми вдига паметник след паметник, вместо да харчи пари за такива дреболии като храна.

        На 70-ия ми рожден ден те построиха триумфална арка, по-голяма от френската, с по една тухла за всеки ден от живота ми. През 2012 г. ще завършат високия 300 метра "Рюгюон хотел" в Пхенян, пак в моя чест. На кого му пука, че никой от тях не може да си позволи да отседне там. Празен, той ще бъде впечатляващ ракетен силоз за впечатляване на съседите.

        Следващата година, както скъпият ми син обеща, ще бъде тази, в която Северна Корея ще стане силна и просперираща нация. Силни, разбира се, ние вече сме. Надживяхме съветска Русия, Китай на Мао и отишли си драги другари като Николае Чаушеску в Румъния. Суперсилите продължават да зависят от капризите ни, като ни обещават помощи и инвестиции, дори когато заплашваме да заличим с ядрени оръжия братята ни от Южна Корея.

        Просперитетът обаче може да се поотложи малко - не случайно хората определят нашия трагично разделен полуостров като "една страна, две планети". Но ако армията ни е достатъчно силна и има милион оръжия, на кого му трябва масло? Единственото, което ме притеснява, докато гледам от гъбоподобния си облак над връх Пекту, е как да подсигуря про- дължаването на онова, което завещах.

        Не всеки може да измисли идеология, базирана на самозаблудата, да я кръсти Чучхе и да каже на хората, че става дума за самодостатъчност - самодостатъчност, която зависи от всички онези капиталистически свине, които подмамваме за помощи.

        Не всеки може да създаде етнофашизъм, неосталинизъм, теократичен, кървав тоталитаризъм и въпреки това да се изобразява като баща, нежно галещ своите отдадени деца. Моят син за съжаление не успя да достигне моето величие. Той предпочита да прекарва времето си със щрауси, неговият моден усет е отвъд разбираемото, а с любовта му към омарите и червеното вино не е чудно, че подаграта го съсипва.

        Ето защо в тон с добрата теократична традиция през 2012 г. има нужда от малко божествена намеса. Затова аз ще сляза от небесата, за да се преродя като тлъстичкия си внук, Ким Чун Юн. Не ми вярвате? Не случайно вашият вестник вече го нарича Избрания (Ким Чо То).

        Ким Ир Сен, "вечният президент" на Северна Корея

        http://www.capital.bg/politika_i_iko...en_den_na_men/
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

        (Richard III - William Shakespeare)

        Comment


          Пътуват в самолета Митеран, Тачър , Рейгън и Брежнев..
          Обаче самолетът получава повреда и Пилотът им казва - ще се разбием, трима от вас трябва да скочат , за да се спасят останалите.
          Решили да теглят чоп на кой ще се падне късата клечка.
          Първи я изтеглил Митеран. Скочил от самолета, викайки "Да живее републиката"
          После се паднала на Тачър - скачайки , извикала " да живее кралицата"

          Накрая останали Рейгън и Льонята.Теглили и късметът се усмихнал на Рейгън, той щял да се спаси, а Брежнев трябвало да скочи.
          Приготвил се Льонята да скача , извикал "да живее СССР" и....бутнал Рейгън от самолета.
          Готн виц, а

          Comment


            "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

            Comment


              A Merry Christmas I wish You
              Click image for larger version

Name:	YJQRJZGK.jpg
Views:	1
Size:	40.8 КБ
ID:	530360
              "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

              Comment






                Така пристига Дядо Коледа в Афганистан :Р

                Comment


                  То егати дядото Коледа, без грам алкохол.

                  Comment


                    Какво му е на тоя Блек Хоук? Има нещо странно на смукателната част на двигателя. Нещо, като голям филтър, или нещо подобно?
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                    Comment


                      Amazon написа Виж мнение
                      Какво му е на тоя Блек Хоук? Има нещо странно на смукателната част на двигателя. Нещо, като голям филтър, или нещо подобно?
                      Нищо му няма.
                      Това е противопясъчен филтър.
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                      Comment


                        Parabellum написа Виж мнение
                        Нищо му няма.
                        Това е противопясъчен филтър.
                        И аз така си помислих, но си казах, откъде пък пясък в Авганистан? Иначе нещото изглежда отвратително грозно и ужасно ефективно - направо руски подход лъм проблемацията.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                        Comment


                          Ааа , в Кабул има и свободно може да си купиш! Разрешено е и не правят проблем стига да не се натряскаш и да правиш глупости. Става въпрос в базите, иначе навън братята афганистанци дават 6 месеца затвор за употреба на алкохол, а за наркотици нищо - не го пише в корана.

                          Comment


                            SSmart написа Виж мнение
                            Ааа , в Кабул има и свободно може да си купиш! Разрешено е и не правят проблем стига да не се натряскаш и да правиш глупости. Става въпрос в базите.
                            Снимката е за американска база, доколкото виждам.

                            Comment


                              Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


                              thorn

                              Средновековните църкви в България

                              Comment


                                Click image for larger version

Name:	Porivi.jpg
Views:	1
Size:	18.7 КБ
ID:	530365
                                Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

                                Гюстав Льо Бон

                                Comment

                                Working...
                                X