If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тъй като темата е за Общи приказки- и не искам да отварям нова. Мога ли да попитам съфорумците, които оплюха филма според тях, как би трябвало да изглежда филм от този жанр?
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Аз не оплюх филма - аз явно оплюх този жанр - но това е мой личен проблем - аз съм явно прекалено голям "естет" и подобни неща просто не мога да гледам. те ме отвращават до чистко физическа реакция.
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Аз не оплюх филма - аз явно оплюх този жанр - но това е мой личен проблем - аз съм явно прекалено голям "естет" и подобни неща просто не мога да гледам. те ме отвращават до чистко физическа реакция.
Е хайде де кажи си кажи.
Айде едно ЧРД от мен. Да си Жив и здрав :7_2_103v:
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
не се смей! Всеизвестне факт е че спартанците са наследници на древна прабългарска култура която още прец V²²² век преди нашата ера е изобритила максимилиановата броня и бронесплава използван при направата на танковете на Третия Райх (формулата била извлечена от древни скрижали на чист български език след последната езикова реформа).
с едно изключение - Ефиалт - той е един от първите македонци, чийто наследници и в наши дни предават българщината (ех, че дума!!!).
Иначе, според последни проучвания (за които чакаме скорошни статии на големите български учени БД, ПД и цялата Тангра-Танакра) кановете Агамемнон и Менелай са в основата на създаването на Спарта. оттам е и логичното обяснение на запазилите се у спартанците традиции - да ходят с избръснати гърди и качествен и много скъп тен - моди, донесени от протобългарите след покоряването на Троя и сичкия Ориент...
Ето как са изглеждали цар Калоян и Чъргубиля Мостич според ... антрополозите: :sm186:
това е поредното доказателство, че не само протобългарите са овършали Ориента, ма са си и докарали монголоиди за чургубоили, между другото полагайки основи на династии от тип Мин и т.н.(както и осигурявайки шеф на сценарния екип на шоуто на Слави)
Очаква се поредната сериозна филологическа студия на ПД по темата, както и уникална статия на БД в "Стандарт".
още едно доказателство , разбира се, е Илиадата, започваща с "О, Музо... Ахила Пелеев", където, освен чисто българското собствено име Ахил (вж хаджи Ахил), ясно е отразена и традицията бащиното име да завършва на -ев, -ов... разбира се, гръцкият превод на оригиналния омиров текст (на протобългарски) изкривява леко нещата.
Ето как са изглеждали цар Калоян и Чъргубиля Мостич според ... антрополозите: :sm186:
само един извод мога да направя
всъщност два.
по-добре да си калоян отколкото мостич
по-добре да си император/рекс/секс/крал/прибрал отколкото някакъв си чъргобиля
в су повечето хора вече го бяха гледали и бяха в див възторг. предимно момчетата де. момичетата не знаеха за какво става въпрос. тук таме се прокрадват думички като боза и прочие, но ако се стигне до дискусия /което естествено е безсмислено, но се случва/ та ако се стигне до дискусия казвам, че аз за себе си съм доволен, че съм го гледал. моето виждане е, че филмът си поставя за цел да постигне един търпим сценарий с максимум клишета, които ги има и ще ги има докато се правят исторически филми. ама докъде я докарахме, а? свободата да е клише... целта на зак шнайдер или както му е там фамилията, е била зрителят да изтръпне под грохота на конски копита, вечери в ада и хвърчащи пръски кръв. в арената волумето беше на мах :p за да изтръпнем. и аз усетих това полазване по гърба, имаше тръпка. знам го, защото не беше нито бълха, нито пуканки /всички гадове ядяха пуканки, само това ме подразни много/ та идеята ми беше, че не можете да очаквате разкриване на човешки характери, битка на ценности различна от абе копелета, дайте така и така да им .... майката на ония ирански копелета или квито са там. не. ако искате естетика - то сериозно сте объркали мястото и искате нещо от филма, което той е непосилно да ви даде. и не е цел на режисьора. филмът не е предизвикателство от чисто режисьорска гледна точка. той е предизвикателство за червеното в окото, което иска много кръв и слава. и си я получава. по мое скромно виждане /ПМСВ = IMHO/ филмът можеше да бъде удължен с 20 минути и то към края /не точно последните сцени/, но това е крайният резултат и нищо не може да се направи. най-важната сцена не е THIS IS SPARTA, а смъртта на леонид. правех догадки относно режисьорското решение и резултатът беше доста очакван. доколкото сис помням сцената беше разделена на две части. и смъртта му остана скрита, което пак е по-добре от онова дето си спомням за властелина когато боромир посече три милиарда орки с три стрели в сърцето.
та втолата сцена, след като леонид вече беше загинал не ми допадна. твърде много стрели имаше. всички мязаха на таралежи. тая сцена не че не е важна, но бих се радвал ако можеха да я изпуснат.
смъртта на беше красива.
както и да е.
и без това всичко, което написах са глупости, които не ми се поправят, а имат крещяща нужда от поправка. стига толкова.
сумирам
филмът е най-доброто нещо за неделя вечер и най-лошото за понеделник вечер. а който иска естетически пир - знае къде да го намери.
Comment