Сигурно може - но като човек имаш досег до хора интерисуващи се от история и в България и в Русия моите впечатления са именно такива.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
празни приказки
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Във филма "300", който вече задочно изгледах на този форум съзирам отново дългата ръка на македонизма, достигнала до далечния Холивуд. В този филм нашите прадеди бяха представени в изключително черна светлина, а българският цар беше по-черен от нощта и по-страшен от страшния съд. Единственото българско в него беше исполинският му ръст. За такъв исполински ръст у прабългарите говорят П. Д. и Проф. Б. Д.
Този филм явно е поредната антибългарска истерия, разпалена в Скопие. Смятам, че излъчването на подобни филми в кинотеатрите трябва да се забрани. Този филм насажда етническа омраза срещу нас българите и нашите братя, иранците.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Аз тая седмица смятам да гледам тоя филм,та да се посмея малко.Още от рекламата си личи,че това ще бъде много тъп филм,някаква пародия на Гръко-Персийските войни.Но може би нарочно е направен така,че един вид да се осмее описаната от Херодот "битка при Термопилите",която разбира се всеки здравомислещ човек знае,че не се е състояла.
Comment
-
княз Крылов написаСигурно може - но като човек имаш досег до хора интерисуващи се от история и в България и в Русия моите впечатления са именно такива.
Жалко, че не пиеш бира и други "огнени" напитки, иначе при следващото посещение в София можехме да обсъдим въпроса задълбочено.
А забелязахте ли щурмовия носорог на Ксеркс. жалко, че нямаше къртици-диверсанти да срутят стената на спартанците. Но филма си заслужаваше според мен. Стига да не се търси историчност.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаНо филма си заслужаваше според мен.
Между другото, в никаква връзка с това сега започнах да си препрочитам една забавна книга - "Червеният змей", - и се замислих, че от нея би могло да стане доста приятно епично филмче... или дори няколко. Които да е приятно да гледаш и нищо повече от това (но понякога и това изискване се оказва високо).
Afshin написаНо може би нарочно е направен така,че един вид да се осмее описаната от Херодот "битка при Термопилите",която разбира се всеки здравомислещ човек знае,че не се е състояла.
Comment
-
Тя точно първата персийска атака ми заприлича на сблъсък тип антиглобалисти vs. полицията, само дето нямаше кой да мята молотовки Чак после се появиха ръчните гранати, но най ме издразни образът на "Безсмъртните"- айде маски добре, но и катани... :wo-oh: За оркските им мутри ще замълча.
Прочее конната атака на нашите багаини се провали зверски, тц тц тц :vsad:Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
gollum написаНе знам, Одзава, то аз се опитах да си опиша по на длъжко впечатленията. Аз по-скоро го слагам в графата "става за убиване на времето", но нищо повече от това.
Иначе според мен си заслужава да се гледа като развлечение, за отпускане и т. н.
Юлиан Август написано и катани... :wo-oh:Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Е, "Апокалипто" не го и гледах, защото подозирах, че ще е нещо подобно. Ако нещо ме дразнеше очевидно в "300" (освен нещата, котио описах ), това бяха безсмислените от какавто и да е гледна точка сцени, без тях филма щеше да е по-гледаем. Също малко прекаляваха с членовредителството и без тея кръвнини филма би бил по-приятен. Очаквах да е малко по-епичен и може би акцентите да са на други места, но като нямах особени очаквания и разочарованието почти отсъстваше. С други думи, ако човек пожелае да се върне някъде към началото на пубертета, не го притесняват отрязани крайници и фонтани кръв на килограм и същевременно има час и нещо за убиване, то мисля че филма става за това. Ако човек открива у себе си склонност да си задава очевидни въпроси и държи на вътрешната свързаност твърде много, то вероятно този филм няма да му допадне.
Comment
-
Ами да си призная не съм обърнал внимание на "месарската част от филма". Аз все се надявах да покажат спартанския оракул поне още 1-2 пъти. :1087: Шегичка. Ам Гъл, мен въпроса с частите и кръвта не ме впечатли особено .... Мога да разкажа и по-зверски неща ... :rock:
А "Апокалипто" беше безкраен воаяж по мексиканските джунгли. Добре, че по средата филма малко мръдна.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаАми да си призная не съм обърнал внимание на "месарската част от филма".
Comment
-
Odzava написа:kill_myse Твоя, моя и на още 20 потребителя опита едва ли е статистически достоверен :lol:
Жалко, че не пиеш бира и други "огнени" напитки, иначе при следващото посещение в София можехме да обсъдим въпроса задълбочено.
А за оскъдния ни опит:
"Я вам не скажу за всю Одессу, вся Одесса очень велика, но и Молдованка и Перессы ...."Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
gollum написаЕ, хъм, то при теб сигурно е професионално изкривяване .
княз Крылов написаВсъщност бирата е единствената "огнена" напитка която не пия Така че можем да си ги обсъдимПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
княз Крылов написаВсъщност бирата е единствената "огнена" напитка която не пия Така че можем да си ги обсъдимXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Шът, ти по добре да се вяснеш да помогнеш мално на френските си сънародници че вече трети ход върви - което се отнася и за Одзава и английските му сънародници Които без него вече са изпълнили едната от поставените задачиДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
Comment