Съобщение

Collapse
No announcement yet.

празни приказки

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Филма е пълна боза, като повечето исторически филмчета излизащи напоследък.
    They march in full battle dress
    With faces grim and pale
    Tattered banners and bloody flags
    Rusty spears and blades...

Comment

SS-mann написа
      Без да съм го гледал, вече ми е ясно, че този филм едва ли може да носи етикета "ИСТОРИЧЕСКИ". Особено като чух за оня, триметровия император - негър!:aaa: Та вероятно е някоя сполучлива приказка за деца и юноши? Като го гледам ще ми се доизясни? :sm186:

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
      It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

SS-mann написа
        Поредното "информирано" "мнение". :tdown
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Какво имаш в предвид?
          They march in full battle dress
          With faces grim and pale
          Tattered banners and bloody flags
          Rusty spears and blades...

Comment

Хубав е филма бе, на мен поне ми хареса...
            A strong toun Rodez hit is,
            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

SS-mann написа
              Какво имаш в предвид?
              Филмът не е исторически, както би трябвало да е станало ясно на всеки от всичките тия постове дотук.
              Въпрос - дават ли го в София в ИМАХа? Че аз не го видях, май само в обикновените салони на Мола, а те са отврат.
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

SS-mann написа
                Какво имаш в предвид?
                Вземи прочети цялата тема и ще разбереш.

Освен "в предвид" е грешна конструкция, правилната е само "предвид".
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

messire Woland написа
                  Ъ-ъ-ъ, аз се загледах в краткото описание на филма и излязоха някои смущаващи моменти:

"Опонентът му, персийският император Ксеркс (в ролята бразилецът Родриго Санторо), е всяващ страх триметров негър с фикция за божественост"
                  Не че нещо, ама негър? Персиец-негър?
                  Че и бръсната глава на всичкото отгоре... :tdown :sm113:
                  sigpic

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
                    Та вероятно е някоя сполучлива приказка за деца и юноши?
                    Определено не е за деца ...
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                    きさまはしんでくださいませんか
                    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

княз Крылов написа
                      Определено не е за деца ...
                      За юноши по- скоро, на мене би ми станал най- любимият филм примерно ако го бях гледал на 16 :nod:

Comment

Sir Gray написа
                        Филмът не е исторически, както би трябвало да е станало ясно на всеки от всичките тия постове дотук.
                        Въпрос - дават ли го в София в ИМАХа? Че аз не го видях, май само в обикновените салони на Мола, а те са отврат.
                        Ами не за съжаление ... ние ще го гледаме в обикновената зала, не в IMAX-а. Но в края на краищата и те не са чак толкова зле. Аз лично отивам с идеята да се забавлявам, а не да гледам исторически филм. А какво ще излезе, ще кажа в събота
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Мда юношите имат много агресия за изкарване - а грозотата обикновенно е израз на бунта срещу установените рамки - за пример вж. готик културата.
                          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                          きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
                            Мда юношите имат много агресия за изкарване - а грозотата обикновенно е израз на бунта срещу установените рамки - за пример вж. готик културата.
                            Виждам я А ти виж "блек"- метълите :aaa:

Comment

за тех не се обаждам щото Импереца има отвявания в тази посока - съвсем ще ме обяви за ксенофоб

请您死在地狱般的阵痛
                              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Добре, че филмът и комиксът не се казват "О! Шипка". Щеше да пада смях и плач едновременно, че "Сюлейман безумний" е триметров чернокож пич, а опълченците летят на забавен каданс с червени плащове "кат шъпа спаратанци под сганта на Ксеркса". "Наший генерал" щеше да се казва Столеонидов, а след битката на паметника нямаше да пише:

"Чужденецо, кажи на спартанците,
                                че паднахме тук, подчинявайки се на заповедите им"

ами:

"Млади опълченци,
                                венчайте България с лаврови венци!"

и всичко това на тегав американски ленгуидж. А саундтракът, за да е пълна чалгата, щеше да бъде симфоничен римейк на "Шатрата", съчинен от Джон Уилямс или Хаърд Шор. Слава Богу, описаният от мен кошмар не съществува. Да гледаме "300" и да се кефим, че съвременното кино пак вбесява братята гърци като се гаври с един от любимите им исторически епизоди.
                                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Working...
                                X