Imperial написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
празни приказки
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
-
Dinain написаМъжагите в "Троя" и "Александър" бяха с блестящи брони и пак изглеждаха достатъчно зрелищно, нали?
Другите ако се пуснат в К'ва там беше планина ... направо ще се слеят с образа .
Правя се на стоик в момента, имам филма на компа, но ще изтрая да го гледам на голям екран, или няма."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
абе по принцип, прекалената историчност в художествено произведение, като че намалява другата му стойност (ако тя може да се мери, де). а, Троя също е по художествено произведение и май трудно може да се иска историчност в него, все пак.
както вече е писано неведнъж вече тук, целта на историческите филми, или поне - по-голямата им част, не е точен разказ на определено събитие, а художествената му интерпретация. по същия начин Герника на Пикасо е интерпретация на определено историческо събитие (картината мен не кефи)
Comment
-
След като пред очите ми световната филмова медиа, образно казано "разкри" пред потребителя войнските добродетели на японци и спартанци, аз се оттеглям във вътрешния бастион на военнолюбството, сиреч изследването на "шопа" като боец, какво говоря, като архитип на боеца изобщо. Това японците са хипарливи дезертьори, а спартанците с кожените си гащи, нещо като фен клуб на Нина Ричи. Леонид умря призовавайки царицата си, съпругата си, любовта си, което нищо чудно да са три отделни персони като му гледам възсините очички. Шопът умира мълчалив-справка Геори Георгиев. Това е войнът, това е дифендърЪТ, това е героят от епосите в трели на Manowar. Другото са лузари с политически скруполи и мазохистични наклонности. Ква РОдина бре, Я ЧЕ ТИ... МАЙЦУ ТИ, ЧЕ МИ РЕЧЕ ОН НА МЕНЕ ТОЙ
Comment
-
Да ви кажа, във "300", нито смърта на спартанец, или на някой изверг, лош, ъъъ.. демек перс - не можа да постигне същия "заряд", както примерно - смърта на Патрокъл или Хектор /Ерик Бана/ във "Троя".
"Троя" не ми хареса кой знае колко, но поне и от двете страни имаше "добри".
Ясно е, че "300" е правен по комикс /за пореден път се убеждавам, че историите в комиксите е по-добре да си останат на хартия / и може би щеше да ми хареса, ака отново бях на 12-13 години..
Но времената се променят, вкусовете и ъкъла също..
По мое скромно мнение, ако баха направили"300" по-скоро исторически достоверно, и спартанците по-близо до нормалните хора, от колкото до фигури с червени плащове, размахващи копия и мечове, и разбира се съответното корекно представяне на "всичкото зло идващо от Азия", :tongue5: щеше да се получи по-добър и приятен филм.
И за малки и за големи..
Все пак, историята се развива в рамките на няколко дни - за разлика от "компресирането на време" във "Троя" или "Небесно царство".. И легендата си я бива. Просто имаше всички предпоставки, да се направи много добър филм.. Но уви! Може би след 20-на години отново..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Dinain написаЗа това, че е пренебрегната елементарната логика за сметка на това спартанците да изглеждат по-куул. Не говоря за "историческа истина", тя въобще не ме вълнува в случая, а за това че са хем полуголи, хем с шлемове и щитове.
.....
Comment
-
А!.. Персийските магове с ръчните гранати бяха страшна гледка!
Но добре, че един спартанец със скок, осъществен навярно с помоща на ангелски криле, се отзова сред тях и започна да сече. И не щеш ли, една гранатка се търкулна в погреба..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
И аз го гледах най-накрая - много зреищно, много тестостерон, много мускули. И много мистика. Много яко фентъзи беше филма. Определено ми хареса. Сега си дърпам "300 спартанци" (1962 г.) да видим с историческата страна на въпроса как са се справили в Холивуд.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаИ аз го гледах най-накрая - много зреищно, много тестостерон, много мускули. И много мистика. Много яко фентъзи беше филма. Определено ми хареса. Сега си дърпам "300 спартанци" (1962 г.) да видим с историческата страна на въпроса как са се справили в Холивуд.
Непременно!Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment