Пускам една малка анкета, за да се ориентирам за себе си в настроенията и познанията на потребителите по въпроса за българската азбука.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За буквите
Collapse
X
-
За буквите
14Çíàÿ âñè÷êè áóêâè. Ìîãà äà ÷åòà ... è äà ñè ñëóæà ïðàâèëíî ñ òÿõ85.71%12Çíàÿ áóêâèòå, íî ïîëçâàì è "ìàéìóíèöà" â ïèñàíåòî ñè0.00%0Íå çíàÿ áóêâèòå îò àçáóêàòà7.14%1Íå ìå èíòåðåñóâà äàëè çíàì èëè íå áóêâèòå0.00%0Çíàì, êàêâîòî ñè çíàì è ïèøà êàêòî ìè äîéäå7.14%1Íå èñêàì äà îòãîâîðÿ0.00%0The poll is expired.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмиралМаркери: Никакви
-
Не зная буквите от азбуката :tongue5: :nut: :twisted: :p :clown:
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
-
Ами да - сега броим дивите зайци. За византиеца имам един гръцко-български самоучител.
Импер, сега се загледах в подписа ти и се сетих, че по въпроса за това от кого да се пазиш, турците имат подобен израз, че най-опасни са калем хайрсъзлъ. Ще рече тия с химикалките.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз бих допълнила анкетата с:
"знам буквите но не и препинателните знаци не ми и трябват който не му харесва да не чете",
"не 4е незнам буквите, но 6те предпо4ета цифрите"
"obi4am polovinata da e na latinica, а druгата половина на кирилица"
"използвам винаги пълнияТ член за самочувствие"
Imperial написаСмея да вярвам, че имам най-добрия правопис на този форум, пък и изобщо от хората, които познавам.
Comment
-
Imperial написаСмея да вярвам, че имам най-добрия правопис на този форум пък и изобщо от хората които познавам.Last edited by albireo; 08-09-2006, 01:03.
Comment
-
Хана, чесно да ти кажа има още много допълнения, но аз лично сматам, че това е основното изискване, за да се пише - да знаеш да изписваш буквите. Не само да ги разпознаваш.
По въпроса за препинателните знаци - айде сега да не се заяждаме. Току виж утре искате и на стила на писане да обръщаме внимание. Аз едвам избутах в училище с тая литература, а в Университета като видях, че има упражнения по български език щях да направя инфаркт. Добре, че се оказа, че са само за чуждестранните студенти :icon_ohmy
Императора има най-добрия правопис на форума - защото е Император
:imprulz:Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
albireo написаХе, ако не е spell check, значи ви дава на вас от управата да му проверявате постингите преди да ги пуска.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Imperial написаАми дайте да си засичаме грешките и ще видим какъв е резултата. :imperial:
Смея да вярвам, че имам най-добрия правопис на този форум, пък и изобщо от хората които познавам
P.S. Статистиката показва, че жените са по-наясно с пълния член.
Comment
-
Някой ще ми обясни ли какво означава да "знаеш буквите"? Защото на мен не ми е ясно. Дали Одзава е имал предвид умението да разпознаваш и изписваш 30-те или колкото са там букви от българската азбука или редът им - т.е. именно азбуката. Аз самият не знам реда на българската азбука, всъщност не знам реда на никоя азбука, въпреки че ползвам ежедневно три езика, а пък такъв отговор в анкетата няма...
ППще видим какъв е резултатЪТ."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment