lzl написа
Шерлок, харесва ми как се подписваш...
Което ме навява на мисълта - замина си още един велик човек!
С други думи, хората са подчинени на държавната и напоследъл глобална икономика, не обратното. Разишли? Независимо от това какви са социалните последици, реформите се извършват с цел да се поддържа "здравето на икономиката." Ей тва ако не е изкривено общество, аз друго не знам какво ще да е.
С други думи, хората са подчинени на държавната и напоследъл глобална икономика, не обратното. Разишли? Независимо от това какви са социалните последици, реформите се извършват с цел да се поддържа "здравето на икономиката." Ей тва ако не е изкривено общество, аз друго не знам какво ще да е.
.
.
.
.
.
.
.
)- лошото е, че ограничаваш и чуждата свобода, иначе никой не ви пречи да си създадете клуб, организация или нещо такова и там да си градите комунизъм помежду си
.

)
(за не малко хора - работен ден, т.е., възможност да правя ти нещо друго покрай работата
).
. Така че по-скоро от твоята страна на огледалото ще има комуни
. Свободата не е и не може да бъда абсолютна - включително и икономическата (която явно имаш предивд) - тя се ограничава както от множество закони винаги и навсякъде, така и от останалите икономически субекти - особено по едрите и силни от теб.
.
. Съществуването на държавата е неизбежност - тя следва да се грижи за много неща, непосилни за отделен индивид или организация*, а за целта се налага и да преразпределя част от икономическите блага. Бих казал, че тя прави това по също толкова естествен начин, колкото и пазара (който прави абсолютно същото - преразпределя икономическите блага).
.
.
.
, и да де, събота е
.
Comment