KG125 написа
За финансите на Буш толкова ти е несериозен коментара, че повече няма накъде. Аз не знам за друг президент толкова да е вкарал в дефицит държавния бюджет за отрицателно време. И между другото кой според тебе ще го оправя този дефицит, частната инициатива и пазара ли? Дали ще се бръкне Буш или някой друг безумно богат каубой? Иначе до колкото разбирам семейния бизнес на Буш и кабинета му просперира, успоредно с този дефицит... Колко интересно наистина.
Лихвите в Австралия са толкова ниски, защото правителството на Хауърд ги държи доло на всяка цена. Това не е вълшебния ти пазар за който сънуваш дори когато си буден. Общо взето, такъв филм няма.
И кой беше писал нещо за образованието. Комерсиализираните университети явно водят до ниско ниво на образование. Това трябва ли да се обяснява? Освен, че се занижава нивото на приемане и преподаване, се затяга достъпа до образование. Науката като цяло също губи защото се превръща в платена наука. Каквото спонсорите наредят, това ще се учи и изследва. Познавам доста професори които са се хванали за главите с тая приватизация. Налага им се да затъпяват програмите и предметите, да им търсят по секси имена и как ли не да ги продават като продукти, само и само да има бройки. С други думи, нормализира се и възникването на отношението купувач и доставчик дори в образованието. Проникването на пазара и в тази сфера според мен е признак на едно изкривено и болно общество. Абсолютна идиотщина!
Питам се обаче ЗАЩО? Защо се стига да подобни реформи? Каква файда може да има от ниско образовано и кретенезирано общество? Личния ми извод е същия като този по-горе: затъпено и ограничено общество се командва много по-лесно. Този подход към образованието може спокойно да се нарече като "овцевъдство". Хората обаче продължават да гласуват за същите тези овцевъди. Нали в крайна сметка сме демократично общество...
Gaden Gogi написа
Nick написа
Comment