Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честит 3 Март . Честито Освобождение на Българските земи .

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Gaden Gogi написа Виж мнение
    37-38 години казваш...а дали са имали възможност да инициират друга война? а ресурси да я водят? а дали не с аимали други интереси който да отвличат ресурсите им? Применро далечният изток който гълта при за нови бази, нов флот...и завършва с унизително поражение от япония? плюс си имат и достатъчно вътрешни проблеми....иначе след освобождението ситуацият тук не е баш такава каквато руснаците са искали, все пак сан-стефано е едно, берлин друго. и един от опитите им да го променят е насъскването на сърбите срещу нас.
    Това само потвърждава това което обяснявам , опитват да изкарат , че това им е основна цел , но фактите говорят друго , няма последващ военен конфликт които да цели това , няма планове за това и преди и след това . Дори овладяването на тези два свързани пролива нищо не значи , след тях до океаните има осеяното с острови Бяло , Егеиско , Средиземно море , и последно Гибралтар тогава , едвали Русия е имала за цел да овладява и Гибралтар .

Comment

Ооо, планове да искаш! Планове е имало много и при това сериозни. Но след погрома в Полша през 1915 вече не им е било до това. Оставили са англо-френците да показват майсторство в стратегически десанти.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

RAMMSTEIN написа Виж мнение
        Незнам защо се преувеличава Руската позиция по време на Руско турската воина с това да ни внушават някви кръгове , че Русия има амбиции за проливите на Мраморно море по време на Руско турската воина 1877-1878г.
        Англия се намесва, затова руснаците не стигат до проливите.

Comment

Рамщайн, ти да не би да отричаш въобще наличието на мерак у руснаците за проливите? Ами те не са правили тайна от това. Остава и да отречеш мечтата за връщане на кръста на купола на Ая София!

thorn

Comment

Thorn написа Виж мнение
            Рамщайн, ти да не би да отричаш въобще наличието на мерак у руснаците за проливите? Ами те не са правили тайна от това. Остава и да отречеш мечтата за връщане на кръста на купола на Ая София!
            xexe Сугурно , нали затова се казва Империя , Британска Империя , Австро-Унгарска Империя , Османска Империя .

Незнам .

Но според мен не е основна цел , ако е съществувала такава .

Австро -Унгария и тя ли е искала да овладява проливите ?

Comment

В някакви много влажни мечти - може би. В реалността са имали мерак за Солун.

thorn

Comment

RAMMSTEIN написа Виж мнение
                няма последващ военен конфликт които да цели това , няма планове за това и преди и след това
                Nqma последващ защото мераците им са били по-големи от възможноститие, и дори без последващ конфлит с турция са се оляли достатъчно в далечният изток...иначе Гибралтар...хе хе. Той
                1. бе може да се затвори
                2. между босфор аи него има голяяяяяямоооо море.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                  Nqma последващ защото мераците им са били по-големи от възможноститие, и дори без последващ конфлит с турция са се оляли достатъчно в далечният изток...иначе Гибралтар...хе хе. Той
                  1. бе може да се затвори
                  2. между босфор аи него има голяяяяяямоооо море.
                  TOBа казвам и аз , като се пресоляват натякванията за Имперските амбиции на Русия за тези западни морета и океани и , че затова и трябвали проливите .
                  В Руската Империя са наясно , че дори да овладеят проливите пътят до океаните е дълъг и осеян с препятсвия , Астроунгарска имп., Италия , Френска Имп. , Испания , Османска имп., в Африка , и на края Британски Гибралтар .
                  Което говори , че едва ли е това целта има .

Comment

Наясно са, но все пак именно това е целта им. Заявявана в печата, в книги и в политически заявления. Проливите са поискани и в преговорите преди ПСВ и макар и с уговорки - обещани на Русия от Антантата. Друг е въпросът дали биха си спазили обещанието, щото по време на война много се обещава (справка - декларацията Балфур). Имало е разработени и детайлни планове за десант, горещи глави са предлагали внезапни нападения и т. н.

thorn

Comment

A защо 1912г. ноември, когато българската армия е на подстъпите към Цариград, Русия ултимативно настръхва, че ако си позволим да влезем там ще ни се случи случка ? Какво излиза...православни руснаци ще бранят мюсюлмани турци за да не бъде завладян града от православните българи ?!? И мен наистина ме е яд че това не стана за да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...

Comment

General Lukov написа Виж мнение
                        за да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...
                        Във форума са "разсеяни заблудите", но ти си отскоро тук, пък и не четеш, а само пишеш и поучаваш.
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

1. Не говоря за форума, а за обществото ни днес. Не вярвам 7 милиона наши съграждани да четат този форум.
                          2. Не съм толкова отскоро тук, а и нямам толкова много постове за 8 месечния ми престой тук за да казваш, че пиша много.
                          3. Не ти влиза в задълженията да ми държиш сметка за каквото и да било в качеството ти на друг потребител, а не на модератор/админ.

Comment

3. Не ти влиза в задълженията да ми държиш сметка за каквото и да било в качеството ти на друг потребител, а не на модератор/админ.
                            Това е констатация, не е "сметка". Нямам нищо против да омръзнеш на всички с монотонните си оплаквания от "русофилите".
                            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

A защо 1912г. ноември, когато българската армия е на подстъпите към Цариград, Русия ултимативно настръхва, че ако си позволим да влезем там ще ни се случи случка ? Какво излиза...православни руснаци ще бранят мюсюлмани турци за да не бъде завладян града от православните българи ?!? И мен наистина ме е яд че това не стана за да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...

Еми ето , на Русия ако са и трябвали проливите щеше да атакува Босфора когато и ние го атакуваме 1912г.

Comment

Понеже бях отворил дума за календарите, ето на какво попаднах. Страница от календар от късната ОИ
                                Click image for larger version

Name:	kalendar.jpg
Views:	1
Size:	54.0 КБ
ID:	552963

Comment

Working...
                                X