Gaden Gogi написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честит 3 Март . Честито Освобождение на Българските земи .
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеНезнам защо се преувеличава Руската позиция по време на Руско турската воина с това да ни внушават някви кръгове , че Русия има амбиции за проливите на Мраморно море по време на Руско турската воина 1877-1878г.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеРамщайн, ти да не би да отричаш въобще наличието на мерак у руснаците за проливите? Ами те не са правили тайна от това. Остава и да отречеш мечтата за връщане на кръста на купола на Ая София!
Незнам .
Но според мен не е основна цел , ако е съществувала такава .
Австро -Унгария и тя ли е искала да овладява проливите ?
Comment
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеняма последващ военен конфликт които да цели това , няма планове за това и преди и след това
1. бе може да се затвори
2. между босфор аи него има голяяяяяямоооо море.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеNqma последващ защото мераците им са били по-големи от възможноститие, и дори без последващ конфлит с турция са се оляли достатъчно в далечният изток...иначе Гибралтар...хе хе. Той
1. бе може да се затвори
2. между босфор аи него има голяяяяяямоооо море.
В Руската Империя са наясно , че дори да овладеят проливите пътят до океаните е дълъг и осеян с препятсвия , Астроунгарска имп., Италия , Френска Имп. , Испания , Османска имп., в Африка , и на края Британски Гибралтар .
Което говори , че едва ли е това целта има .
Comment
-
Наясно са, но все пак именно това е целта им. Заявявана в печата, в книги и в политически заявления. Проливите са поискани и в преговорите преди ПСВ и макар и с уговорки - обещани на Русия от Антантата. Друг е въпросът дали биха си спазили обещанието, щото по време на война много се обещава (справка - декларацията Балфур). Имало е разработени и детайлни планове за десант, горещи глави са предлагали внезапни нападения и т. н.
Comment
-
A защо 1912г. ноември, когато българската армия е на подстъпите към Цариград, Русия ултимативно настръхва, че ако си позволим да влезем там ще ни се случи случка ? Какво излиза...православни руснаци ще бранят мюсюлмани турци за да не бъде завладян града от православните българи ?!? И мен наистина ме е яд че това не стана за да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...
Comment
-
General Lukov написа Виж мнениеза да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
1. Не говоря за форума, а за обществото ни днес. Не вярвам 7 милиона наши съграждани да четат този форум.
2. Не съм толкова отскоро тук, а и нямам толкова много постове за 8 месечния ми престой тук за да казваш, че пиша много.
3. Не ти влиза в задълженията да ми държиш сметка за каквото и да било в качеството ти на друг потребител, а не на модератор/админ.
Comment
-
General Lukov написа Виж мнение3. Не ти влиза в задълженията да ми държиш сметка за каквото и да било в качеството ти на друг потребител, а не на модератор/админ.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
General Lukov написа Виж мнениеA защо 1912г. ноември, когато българската армия е на подстъпите към Цариград, Русия ултимативно настръхва, че ако си позволим да влезем там ще ни се случи случка ? Какво излиза...православни руснаци ще бранят мюсюлмани турци за да не бъде завладян града от православните българи ?!? И мен наистина ме е яд че това не стана за да се разсеят още преди 1 век заблудите на всички русофили у нас за истинските намерения на Матушката...
Еми ето , на Русия ако са и трябвали проливите щеше да атакува Босфора когато и ние го атакуваме 1912г.
Comment
Comment