Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любим филм?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, това означава, че основната разлика в преценките ни се дължи на факта, че търсим различни неща - вие - забавление, аз - удовлетворение на високите ми потребности . Всъщност, подхождаме по сходен начин, но с различни критерии. Може би, аз си падам по по-усложнените и смислени филми, които съдържат достатъчно сила и собствена реалност. И съответно, все по-рядко успявам да харесам един непретенциозен филм.
    Но все пак случаят с "Шпионски игри" е малко по-друг - този филм показва неуважение към реалността, която пресъздава.

Comment

Ъъъ? Що пък неуважение?
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ами, липсата на уважение е сходна с това да пишеш без да спазваш граматическите правила за нещо - очевидное , че не го уважаваш. Това "неуважение" може и да не е съзнателно (т.е. - не е съзнателно), а по-скоро част от самият процес на създаване на филми от този род. Това си е лично мое мнение - ако не ви харесва, не се засягайте. Не казвам, че е по-смислено или меродавно от вашето.
        Подобно техническо по совя характер неуважение има в почти всички холивудски филми засягащи някаква що годе историческа реалност. Но далеч не навсякъде е дотолкова грубо изразено.

Comment

Аз се чудех кое конкретно е неуважението, сиреч къде са оплескали нещата, защото аз го гледах филма в доста разсейваща обстановка и само отделни моменти хванах, та въобще не мога да съдя става ли, не става ли.
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Извинявай и аз тука се разсейвам, та не съм уловил този момент. Да си призная - гледах го сравнително отдавна и си спимням, че тогава имах такива впечатления от него. Ще трябва да се замисля точно какви ми бяха тогавашните възражения, не помня.

Comment

:lol: :lol: :lol:
              Абе, Маршале, защо не вземеш да се успокоиш/??
              Нито съм тръгнал да се заяждам с теб, нито това би ми донесло някакво удоволствие. Не съм тръгнал да пиша в този форум, за да се самоизтъквам или доказвам, въпреки че съм убеден, че някои хора точно по тази причина са тук. Както и да е.
              Нали тук е мястото за дискусия и смятам, че е редно всеки свободно да си изразява мнението...
              Успокой се малко и ме извади от списъка със смъртните врагове Peace
              Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Toshiro написа
                :lol: :lol: :lol:
                Абе, Маршале, защо не вземеш да се успокоиш/??
                Нито съм тръгнал да се заяждам с теб, нито това би ми донесло някакво удоволствие. Не съм тръгнал да пиша в този форум, за да се самоизтъквам или доказвам, въпреки че съм убеден, че някои хора точно по тази причина са тук. Както и да е.
                Нали тук е мястото за дискусия и смятам, че е редно всеки свободно да си изразява мнението...
                Успокой се малко и ме извади от списъка със смъртните врагове Peace

И все пак май искаш да си съвестта на форума :evil: :evil: :evil:

А за любими филми..... Почти във всеки откривам неща които си заслужават но"Троя" нещо не ми харесва като идея как ще я направят. Сюжетът и основата въобще са твърде добри за да ги опропастят както предполагам ще стане. :tdown
                Иначе любими филми са ми Once upon a time in West, Thin Red Line, Lord of the Rings (айде и тричките) и още десетки.......
                първи въпрос - А какво ще кажете за Tombstone?
                Втори въпрос - имало ли е настина майор Кьониг?

Що се отнася до Робърт Редфорт имам негов автограф )))))

"Аз, шпионинът" се изкривих да се хиля))

Comment

Точно сега единствения ми любим филм за който се сещам е втората част на "Смотаняци". Пародията е един от любимите ми стилове комедии, и споменатия вече води по всички параграфи. Това разбира се не означава, че не се интересувам от сериозните филми. Стига да са английски съм готов да ги гледам незабавно, и тук е моментът да спомена, че напоследък американците изобщо не се справят в тази област. Достатъчно е да съпоставим "Спасяването на редник Раян" и "Далечния мост". Ако питате мен вторият е способен да пъхне в малкия си джоб първия.

Въобще, въз основа наблюденията ми съм достигнал до извода, че най-големия негатив на съвременното кино е рамбовщината. :tdown
                  Truth will save the world

Comment

Да, британското кино и на мен ми е любимо . Макар да си имам и други подобни "любими кина" .
                    Интересното е, че и сащианците успяват понякога да спретнат някой и друг добър военен филм (да речем, "Thin red line", "When the trumpets fade..." и т.н.).

Comment

"Thin red line" е добър защото са заимствали доста от книгата... Опитаха се да направят нещо за Източния фронт за който нямат и представа и ето какво се получи - "Еnemy of the gays" извинете грешка
                      "Enemy at the gates"

Comment

Историята за Фасили (грешката е вярна) е разказана от франсето Ано.
                        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                        нека четат пред вратите
                        нашата памет остъклена
                        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Съгласен съм с теб . Аз по принцип не съм казал, че американците не са правили добри военни филми, но за съжаление тези продукции трябва да се борят "с лакти" срещу морето от какви ли не първокласни "шедьоври" и нискобюджетни третокласни боклуци, за да успее широката публика да ги забележи и запомни.
                          Truth will save the world

Comment

Любими филми: Смело сърце и Армагедон, от по-старите.От новите са много. Ако тръгна да изброявам... Като жанрове харесвам почти всичко, като най-много съм фен на двете противоположности - исторически (и военни) и фантастика
                            Изказвам се по въпрос от преди почти година - аз съм ЗА Гладиатор.
                            Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Вчера гледах:
                              Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
                              култово какво да кажа повече....
                              Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                              Page 97
                              "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                              Page 241
                              "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                              Page 262
                              Ender's Game

Comment

суперкулт е филъмът. суперкулт. особено ти би трябвало да владееш добре езика, в превод се губят доста неща
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X