Защо пък винаги филмите трябва да са реални?То нали за това е киното, режисьорът да си развихри фантазията, да представи някаква окрасена историика и т.н.Като толкова им се гледа на тези пичове от батълфийлд.ру реални филми да си гледат старите ленти от войната.Ако става за въпрос и на мен не ми хареса особено този филм, но не беше чак толкова лош, та братушките да търсят под вола теле.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любим филм?
Collapse
X
-
По-принцип съм съгласен, че хич не е задължително филмите да са реалистични. Но пък и братушките мога добре да ги разбера - все пак това е нереалистичен филм за един важен момент от историята им. Според тях това е не просто "нереалистичност", а по-скоро изопачаване или пропаганда.
Все едно, в САЩ да направят филм за някой важен момент от нашата история и всичко да преиначат - няма ли повечето от нас веднага да започнат да се възмущават. Впрочем, същата би била реакцията и на самите американци при сходна ситуация.
Така че, бих уточнил - не е задължително филмът да е натуралистичен, но не е лошо да е вътрешно непротиворечив и реалистичен в този смисъл. А особено, когато филмът експлоатира явно исторически сюжет. По-подобна причина се издразниха и британците от ония филм - "U-500 и не знам колко си".
Comment
-
Е, хайде сега, всеки има право да интерпретира историческите събития или направо да сее откровена пропаганда, то това си е съвсем в реда на нещата, той още чичко Ленин го твърдеше, степенувайки изкуствата . Изборът обаче дали да гледаш нещо или не си е лично твой, както и да го критикуваш след това. И до какво стигаме? Всички имат право. Ето това е диалектиката :twisted:"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Мда, велик филм. Само че, първия път го гледах с италиански превод, та се позагуби малко от очарованието на филма.
А гледахте ли вчера "Непростимо"? Според мен е по-добър от горния. Много прост като сюжет, добре изпипан в детайли и разбира се Клинт Истууд ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Originally posted by "Hauptmann"
Умрем за уестърни Най-много ме кефят тези на Серджо Леоне с Клинт Истууд. А специално Once Upon Time on the West (с Чарлз Бронсън и Хенри Фонда) е един от най-великите филми за всички времена, не само в жанра УестърнHe, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past
Comment
-
О, да. Много добра роля на Де Ниро, а и въобще ... хубав, макар и малко дълъг филмМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Видях сайта на предложения от Уханов линк. Има доста смешни и набиващи се в очи детайли във филма "Враг пред портите".
Но нима не е било истина и не е реалистично избиването на отстъпващите руснаци след атаката над германските позиции от техните командири?
Във филма ми хареса начинът на държание и действие на м-р Кьоних (Ед Харис). Събиране на факти, оценка на ситуацията, вземане на решение с предвиждане на следващият ход на руснаците... На мен ми направи най-силно силно впечатление как германският сайперист загина с чест и достойнство. Много силен момент.
Не съм сигурен, но до колкото знам такъв двубой между снайпристи не е съществувал при Сталинград. Вие какво ще кажете по този въпрос?scharfschutze ®
Според това, което аз знам е имало двубои на снайперисти там. Но споменатия тук филм не съм гледал, а и не смятам да си губя времето с него. На тази тема си има един много добър немски филм "Сталинград" (ама че име а, няма как да не разбереш на каква тема е някак си ), а друг не ми се гледа.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Originally posted by "Crassus"
Scharfschutze , на мен "Мозъчни донори" ми е любимата комедия ,обаче за съжаление филма го няма на dvd rip. Аз имам 2 копия от видеокасети . И двете са с кофти качество ама като няма друго...
За сега аз пасувам в търсенето. След известно време започвам да го търся и когато го открия на divx ще постна линка тук на форума, за да могат и останалите да го изтеглят, ако искат.scharfschutze ®