If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Иначе - Томас Ман си го взех вчера. Красив стил. Както казваше героят в една английска пиеса - да говориш за красотата на езика по един... уелски начин.
П.С. Изданията на Taschen изглеждат много впечатляващо, а Грас (поне засега) не ме вълнува...
Някой във форума заинтересуван ли е от книги на тема бойни изкуства? Опитвам се да открия книги на Гичин Фунакоши
Имам някъде по библиотеката една книга на Фунакоши. Кажи да разровя, ако те интересува. Даже мога да ти я подаря, мен ми мина отдавна времето за Шотокан
"Сказание за хан Аспарух,княз Слав и жреца Терес " е много хубава
ако някои знае дали има 4та част да ми каже защото аз маи някаде сам я виждал ама не сам сигурен
"Сказание за хан Аспарух,княз Слав и жреца Терес " е много хубава
ако някои знае дали има 4та част да ми каже защото аз маи някаде сам я виждал ама не сам сигурен
Пиши на грамотен Български.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Случаят "Джем" на Вера Мутафчиева- не мога да си обясня на какво се дължи ненавистта на тази жена към западното рицарство, а в случая- и към любимия ми орден :sm186: . Почти съм сигурен, че не е само заради "Студената война".
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
"Мравките" и "Денят на Мравките" от Бернар Вербер - препрочитам за кой ли път.
Когато четеш, ти разбираш книгите. Когато ги препрочиташ - разбираш себе си. Между две четения си се развил като личност и книгата е като огледало, в което виждаш своята еволюция
Случаят "Джем" на Вера Мутафчиева- не мога да си обясня на какво се дължи ненавистта на тази жена към западното рицарство, а в случая- и към любимия ми орден :sm186: . Почти съм сигурен, че не е само заради "Студената война".
Имаше някаква история с брат й, който е прообраз на "Джем". Емигрант, забранявали са му да се връща в България, Забравила съм подробности.
Между другото, ако ти попадне: "Прокълнатия двор" на Иво Андрич е по същия сюжет, т.е. част от него.
Имаше някаква история с брат й, който е прообраз на "Джем". Емигрант, забранявали са му да се връща в България, Забравила съм подробности.
Между другото, ако ти попадне: "Прокълнатия двор" на Иво Андрич е по същия сюжет, т.е. част от него.
Интересно . Ще гледам да я прочета и тази на Иво Андрич, че сега живо ме интересува този период. Романът иначе е добър, поне според мен, щом вече съм на третата част.
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Comment