Видях в темата "Какво четеш в момента", че Шеленберг е чел "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри. Това ми припомни един разговор с мой приятел голям литературен фен(аз самият не съм такъв). Въпроса беше за коя е така да се каже "най-добрата"(доколкото това може да се определи и изобщо е коректно да се каже) книга представяща антиутопия(или утопия, понякога разликата ми се губи ).
Та интересно ми е да прочета мнението на други хора по въпроса - "Коя е "най-добрата антиутопия" "?
Лично аз, без да съм специалист(прочел съм само няколко подобни творби) по-въпроса, най-харесвам "1984". Намирам я не само за най-реалната, но и притежаваща още едно качество, което не съм срещал другаде - представя съвсем произволно избран и стандартен момент за ситемата.
Ще се радвам да споделите какво харесвате вие и защо.
Та интересно ми е да прочета мнението на други хора по въпроса - "Коя е "най-добрата антиутопия" "?
Лично аз, без да съм специалист(прочел съм само няколко подобни творби) по-въпроса, най-харесвам "1984". Намирам я не само за най-реалната, но и притежаваща още едно качество, което не съм срещал другаде - представя съвсем произволно избран и стандартен момент за ситемата.
Ще се радвам да споделите какво харесвате вие и защо.
Comment