Понеже някои форумци са недоволни, затова махам филмите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост -
Да, това беше добро. Жалко, че не го пуснаха в кината, щеше да се гледа.pkolev написа Виж мнениеАвгуст.Восьмого
Само една лека забележка.
Интересно, че на никой във филма не му правеше впечатление, че 23-годишната главна героиня има 7-годишен син....
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
http://www.imdb.com/title/tt0765432/ Der Baader Meinhof Komplex- Добър филм за най известната терористична група действала
в ФРГ през 70-те. Имаго з замундата
Comment
-
Той - млад , строен и красив лейтенант , тя - 16 годишна ученичка , пламенна любов ... вързва се .1951 написа Виж мнениеДа, това беше добро. Жалко, че не го пуснаха в кината, щеше да се гледа.
Само една лека забележка.
Интересно, че на никой във филма не му правеше впечатление, че 23-годишната главна героиня има 7-годишен син....
Иначе , малко заемки от "Блек хоук даун" , но като цяло , по-добро руско кино на последък не съм гледал .
Comment
-
М`да и аз да отбележа за "Август, восмого", че въпреки скептицизма ми - добре са направили филмчето. Някой отбелязваше, че било в "холивудски стил", но това определено е достойнство за такъв филм. И цялата "трансформърска част" определено си беше съвсем на място. Въобще, подходяща форма на излагане на своята пропагандна версия на събитията (че дори и що-годе положителен грузински войник за баланс на останалите напълно дехуманизирани "гадове"
).
"Der Baader Meinhof Komplex" го гледах преди известно време - добре е направен, като стил ми напомни за "Untergang". Може би само лееко се губеше фокуса някъде в средата на филма.
Comment
-
Жуков (2012)

Филма проследява събитията около Жуков след 1946 година :
Разширения Военен съвет където Жуков търпи сериозна критика и " Трофейното дело "
Откъм детайли филма е добре изпипан - особено персонажите на Сталин , Молотов , Маленков , Меркулов , Абакумов .
Ето и линк за филма :
Comment
-
Надали някой ще си прави труда да обръща внимание на някакви си линкове. Особено нахвърляни без идея и текст, така че не ми е ясно на какво се дразнишSteelman написа Виж мнениеЩом ви трябват таблетки, значи махам филмите.
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
Сериала за Жуков съм го гледал отдавна и мога да кажа, че има недостатък, а именно че героят на Жуков е пресъздаден като положителен герой, спестени са почти всички негови слабости, пороци и отрицателни страни, а всички знаем що за човек е бил той. Отдавна не съм гледал толкова смешен руски филм и го препоръчвам на любителите на абсурдните ситуации.
Comment
-
Гост
Ето и един по-реалистичен (документален) филм за епизод от историята на СССР, който епизод се премълчаваше и в който епизод едно от действащите лица е маршал Жуков. http://www.youtube.com/watch?v=h-BuN66DFN0
Last edited by Гост; 12-04-2012, 14:44.
Comment
-
Как си го гледал отдавна , като филма излезе 2012 годинаSteelman написа Виж мнениеСериала за Жуков съм го гледал отдавна
Освен това ако беше гледал филма щеше да видиш , че нито един от пороците на Жуков не са спестени -
самолюбието му , слабоста към алкохола , лицемерието му и така нататък
Comment
Comment