Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сериала за Жуков е качен в Youtube през януари, а е даван по руска телевизия преди това. Може да бъдеш сигурен, че съм гледал всички части. По отношение на слабост към алкохола може да се спори, доколко Жуков е прекалявал с алкохола и аз нямах предвид такива слабости, а имах предвид слабостите характерни за почти всички съветски дейци от онова време, а именно злоупотреби, стремеж към трупане на богатство, което при него се изразява в купуване според него, а според мен присвояване на мебели и какви ли не вещи за дома, прекарвани с вагони от Германия. Много важна отрицателна черта на Жуков е незачитане на човешкия живот, както на войниците, така и на цивилните. Виж и документалния филм, който съм пуснал по-горе.

Comment

Стремежа към трупане на богатство при Жуков го е имало , но по онова време е нямало как някой да забогатее и това да остане незабелязано .
      Заплатата на Маршал на СССР тогава е била 650 рубли и е била най-висока в държавата .
      Толкова са вземали единствено членовете на ЦК на ВКП (б)

Comment

Темата е по-скоро информационна, в някаква степен е и за обсъждане, но на филми, а не толкова на историческите събития, които те изобразяват (за тези цели си имаме цели раздели на разположение). Предупреждавам, за да не забиете в тази посока.

Comment

Съвсем нов .За войната в Южна Осетия 2008 .Екшън,доза романтика и много специални ефекти и то добри

Comment

Housedoktor, виж мнение #1863 - там Pkolev споменава за този филм, след това има още няколко мнения по него.

Comment

Охота на Берию

Линк за филма :

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
              Last edited by Евгени; 24-04-2012, 20:40.

Comment

Ето един много интересен докуметален филм.
                Last edited by Гост; 20-04-2012, 19:22.

Comment

Вчера гледах един сравнително нов френски филм (2006), който ми допадна. Тематиката е около войната в Алжир: "Mon colonel". Стабилен, добре направен и интересен (поне за мен, де).

Comment

Steelman написа Виж мнение
                    http://www.youtube.com/watch?v=UyCFL...eature=related
                    Ето един много интересен докуметален филм.
                    Започнали са да пускат откровено анти–съветски филми в Русия май – "Адмирал" също беше про–монархически. Може да се каже и анти–пролетариатски донякъде.

Comment

Започнали са да пускат откровено анти–съветски филми в Русия
                      Този тип филми са "започнали" да ги пускат още в самото начало на 90-те. Дори може да се каже, че сега донякъде е обратното - по-малко излизат такива филми. Но като се има предвид основната насока в мисленето на "художествено-творческата интелигенция" (заемам понятието от соцвремената), би било чудно да е иначе. Впрочем, за съвременните власти и двете стават, стига да не влизат в голямо противоречие - нали искат да се изкарат наследници на имперското и от двете епохи (на постиженията, естествено, другото по-добре да го сметем под килима). Крайностите в оценките и мненията са нещо нормално, когато тава въпрос за крайно емоционални хора. Аз лично не бих търсил нищо в подобни произведения, защото добре познавам тези крайности (но пък ако се кефех на някоя от тях, то с удоволствие щях да ги гледам - лично мнение). Както сме разговаряли из форума - то е като махало - през 90-те залитна изключително много в едната посока и това залитане бе "масово" (поне като телевизионна и кино-изява). Съвсем нормално през следващото десетилетие махалото е залитнало в другата крайност. Но тъй като периодът е кратък, имаме представители и на двете крайности, особено в Интернет.

Comment

Последния филм, който пуснах и който филм коментирате е от 1992 г. Гледал съм целия филм и не мога да се съглася с част от изнесеното, но като цяло филма е доста правдив и си струва гледането макар и след 20 години.

Comment

Последния филм, който пуснах и който филм коментирате е от 1992 г.
                          Заблудил си се - аз не коментирам конкретния филм, а явлението и то отговарям на Сизариелдор и неговото предположение. Достатъчмно такива филми гледах навремето - около ПЕрестройката и след нея (точно 90-те години) и имам много добра представа за стойността им (за мен - около нулата, защото зад тях стои не желание за изследване и обективност, а емоции и пропаганда, често водени първоначално от благородно възмущение и изненада, но после заминали в крайности). Естестевно, това е личното ми мнение - каквото може да има всеки.

Comment

Голъме, какво ще кажеш за този филм (отново на Говорухин) от 1990 г., тоест правен е по времето на СССР? http://www.youtube.com/watch?v=oHcBlV4fJUs
                            Всички знаем, че политическите пристрастия на Говорухин през годините са се люшкали в двете крайности, което несъмнено влияе и на творчеството му, но все пак филмите които пускам са документални и всеки може да намери нещо ценно в тях, дори и да не е съгласен с начина по който са трактувани събитията. Аз също не съм съгласен с някои неща от пусканите от мен филми на Говорухин и не съм споделял политическите му пристрастия през нито един период от живота му, но все пак тези филми са сравнително стари и не можем да очакваме кой знае какво от авторите им.
                            Last edited by Гост; 22-04-2012, 14:41.

Comment

Ам, щом Голъм твърди така и щом е следял нещата много по–внимателно от мен, би трябвало да е така.

Comment

Ги, гледал ли си филмите "Бейбарс" и "Султан Бейбарс"? http://www.youtube.com/watch?v=ShKPw...eature=related

Comment

Working...
                                X