Общи приказки

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Ultramarine
    ветеран
    • May 2012
    • 663

Ето и данните:

Малка легенда:
    Avrg. T - среден Тиър
    Avrg. DMG StugIII - средното мое поражение в битка, без спот, разделено на 100, за да има сравнимост на резултатите.
    Avrg. DMG O T - средно поражение на моя отбор в битката, разделено на 100 (тук не се включва моето поражение) .
    Avrg. DMG E T - средно поражение на противниковия отбор, разделено на 100
    Map - отношение на картата към StugIII - 0=лоша, 1=неутрална, 2=добра
    Result - Резултат от битката - 0=загуба, 1=равен, 2=победа

Прикачил съм направо екселския файл, за да може всеки индивидуално да групира данните, въпреки че аз съм направил графики сравняващи нужните показатели.

Изводът след като внимателно прегледах данните:
    Не откривам зависимост между моето представяне и позиционирането ми в следващата игра от ММ-то.Дори след серия от две поредни победи с 2к+ поражение средното ниво на битката се понижи.След серия от 4+ поредни победи нямаше драстично повешение в средния тиър.Като цяло в повечето мачове моят отбор беше по-добрият, без подобно нареждане да е предшествано от моя провалена битка, просто това беше тенденцията като цяло.И обратното - битки в които противника беше по-добър не бяха предшествани задължително от мои добри игри.
    Не открих и никаква зависимост между моите изяви и естеството на картата на която ще ме пусне след това.
    Моето представяне беше възможно най-средностатистическото - 64% победи, което е малко над средното ми към момента с тази машина.Две добри игри с 2к+ поражение и два провала (изцяло по моя вина) със 150 поражение.Липсваха игри със 2800+ поражение, но тях по принцип ги няма всеки ден.

Други интересни неща показани от данните:

Моето представяне не се влияе особено от средния тиър - наливам си здраво и във високите нива, но определено по-лесно го правя в ниските, въпреки че не се случва задължително и там правя глупости.
    Видът на картата не влияе негативно върху представянето ми, въпреки че на добри карти по-често правя добри игри, което е нормално.
    За разлика от мен средното поражение на отборите е тясно свързано със средния тиър - по-висок тиър = по-високо средно поражение.
    Независимо какво се случва с битката, картата и отборите, аз винаги превишавам средното поражение и на двата отбора (освен в двата провала със 150 поражение).
    Attached Files
    Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

• falcon_bg
      ветеран
      • Nov 2012
      • 682

Евала Ултра! Много подробно изследване!
      Значи най-накрая официално можем да оправдаем ММ-то по повдигнатите му обвинения в манипулации.
      Защо не се свържеш със SS да ги постне тия данни във FTR?

Comment

• Ultramarine
        ветеран
        • May 2012
        • 663

Аз не съм много наясно с WoT обществото... това предполагам е сайт или форум?
        Не е проблем да се регистрирам и да си преведа поста на английски, но трябва да ми остане време и най-вероятно ще е към края на седмицата.

Иначе днес поиграх малко и въпреки горните резултати в мен пак устана усещането, че ММ-то се опитва да ме накаже .Явно възприемаме отчетливо отделните крайни ситуации - добра победа, слаби отбор, висок тиер и т.н., но ни е трудно да направим осреднена оценка на цялата сесия игри.
        Вчера, ако не ги пишех резултатите докато играя и ме бяхте питали какъв е средният тиър от тези 31 игри, вероятно щях да кажа 5.5, т.е. усещането беше сякаш играя често със 6ти тиър.Явно битките в които сме топ тиър ги възприемаме като нещо нормално, а всичко друго като анормално, докато всъщност да си топ тиър е крайно положение, както е и това да си най-отдолу в списъка.

Comment

• StrEagle
          ветеран
          • Feb 2008
          • 1452

Това го бях чел много отдавна.
          Извода е сменяйте машините възможно най-често.
          War, war never changes..

Comment

• Ultramarine
            ветеран
            • May 2012
            • 663

Преди време в темата ви споделих, че времето за презареждане на Т-62А/140 в определени ситуации ми пада под 5.45.
            Най-накрая успях да го заснема този феномен!
            Както се вижда на снимката презареждам за 4.76

Днес ми се случва за втори път и успях да го щракна, преди това беше на Т-62А.
            Да уточня, танковете имат дотиквач, братя, вентилатор - това сваля времето за презареждане до 5.45
            Храни и напитки не ползвам, адреналин и тоя пърк за смяната на снарядите даже ги нямам и започнати.

Винаги се случва след като съм поразил 4-5 врази, до сега винаги ми се случваше когато съм на почти пълна кръв, но сега стана и на много малко.

Аз ли пропускам нещо, някакви идеи освен бъг?
            Attached Files

Comment

• StrEagle
              ветеран
              • Feb 2008
              • 1452

Имаш умението Adrenaline Rush на зареждача..
              War, war never changes..

Comment

• Ultramarine
                ветеран
                • May 2012
                • 663

Нямам го тоя пърк... нито пък другия дето сменя снарядите веднага.В случая снимката е на малко кръв, но по-често ми се е случвало когато съм на над 90%.
                Т-62А го има започнат, но е на 64%, т.е. не трябва да работи.А снимката е на 140 при който и започнат го няма даже.
                Ето снимки на конфигурациите на танковете.

П.С. Случва се само на тези два танка, имам толкова много игри с Щуг 3, ако го имаше там щях да забележа.На 121 не съм забелязал да става, но него не го играя много.
                И още нещо - става само в самия край на битката, в последните 3-4 изстрела, т.е. не съм цяла игра така и не се ползвам по никакъв начин от това ми предимство.

П.С.2 Това е подобрение с 12.6% спрямо 5.45, което даже и не съвпада с десетте процента на адреналина.

П.С.3 Днес отново при това по често се случва, но този път времето варира последната игра беше 5.22, като бях на 96% живот бях налял около 5к поражение и бях свалил четирима.В суматохата не успях да снимам обаче.
                Attached Files
                Last edited by Ultramarine; 10-07-2014, 20:26.

Comment

• don4o
                  ветеран
                  • Dec 2012
                  • 613

http://www.youtube.com/playlist?list...ffvq__Това са тестове за пробиване на командирския люк на танк ИС-7!Правени са истрели на три различни места на люка с различни танкове!

Comment

• tconiotconev
                    майор
                    • May 2007
                    • 412

Eguo написа
                    Аналогично!

Наши "сборные команды" что России, что Болгарии, не вызывают положительные чувства.
                    Вот хоккей - другое дело! Можно поглядеть финал.
                    Така аз не харесвам футбола понеже гледам как 10 + 10 дебила гонят една топка.
                    Виж стрелбата е друго нещо истински мъжки спорт и особенно това https://www.youtube.com/watch?v=bPp5KxnmRVY

Comment

• Eguo
                      ветеран
                      • Jun 2007
                      • 2320

Я слышал, что теперь у TD (ПТ) снизили маскировку после выстрела.
                      Но заметил, что меня стали "светить" последние 3-5 дней не только после выстрела, а и в других ситуaциях.
                      И это не просто мои предположения.
                      Я провел на су-76 более 2000 битв и прекрасно выучил где и когда меня "светят".
                      Сейчас меня стали "светить" гораздо чаще как при выстреле, так и без выстрела.
                      Приходится привыкать к новым условиям.

П.С.
                      Вместе с тем, интересен один вопрос.
                      Во время игры я не пишу в общем чате и на танке нет надписей.
                      Но некоторые игроки (русофобы) каким то образом
                      определяют мою страну и пытаются оскорблять.
                      Например Click image for larger version

Name:	P1.jpg
Views:	1
Size:	454.9 КБ
ID:	545191
                      Click image for larger version

Name:	P2.jpg
Size:	367.8 КБ
ID:	545192

Есть какой то мод, который определяет страну игрока?

П.П.С.

И ещ¸ интересно, утро на "европейском сервере"
                      всего по 9 игроков.
                      Click image for larger version

Name:	Óòðî åâðîïåéñêîãî ñåðâåðà.jpg
Size:	451.8 КБ
ID:	545193
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• tconiotconev
                        майор
                        • May 2007
                        • 412

Eguo написа
                        Но заметил, что меня стали "светить" последние 3-5 дней не только после выстрела, а и в других ситуaциях.

П.С.
                        Например [ATTACH=CONFIG]25618[/ATTACH]
                        [ATTACH=CONFIG]25619[/ATTACH]

П.П.С.

всего по 9 игроков.
                        [ATTACH=CONFIG]25620[/ATTACH]
                        Сльш человек почему ты при евро суки. На Евро сервер нет харош битву

Comment

• don4o
                          ветеран
                          • Dec 2012
                          • 613

tconiotconev написа
                          Сльш человек почему ты при евро суки. На Евро сервер нет харош битву
                          Евро суки!Много лесно хвърляш обиди колега!Не е хубаво така!Прекалено категоричен си в някои твърдения!!!

Comment

• Angelmr
                            ветеран
                            • Jun 2005
                            • 1398

Ами това име рядко ще го срещнеш другаде, още повече като ник в игра. На мен ми се е случвало рядко и само ако започна да пиша на кирилица (ако видя някой от БГ клан ми пиша едно "здрасти" в началото).

Comment

• Ultramarine
                              ветеран
                              • May 2012
                              • 663

Eguo написа

П.С.
                              Например [ATTACH=CONFIG]25618[/ATTACH]
                              [ATTACH=CONFIG]25619[/ATTACH]

П.П.С.

всего по 9 игроков.
                              [ATTACH=CONFIG]25620[/ATTACH]
                              За камуфлажа съм съгласен, променен е и при отсъствие на стрелба, но само когато си на открито.Зад храст и без да стрелям правя същите неща като преди, но на открито е друго нещо.

...Колкото до обидите - не им трябва мод, никът ти звучи руски и ясно се откроява на фона на никовете от другите страни от Източна Европа, което значи, че и хората на запад ще го припознаят като руски.

Comment

• Eguo
                                ветеран
                                • Jun 2007
                                • 2320

Танковый биатлон 2014. Открытие [World of Tanks]

Участниците
                                * Ангола
                                * Армения
                                * Беларус
                                * Венецуела
                                * Индия
                                * Казахстан
                                * Киргизстан
                                * Китай
                                * Кувейт
                                * Монголия
                                * Русия