Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of Planes и World of Battleships

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

1951 написа Виж мнение
    Проблемът на играта е, че няма ниша за нея. Има прекалено много подобни игри на пазара.
    За разлика от WOT, където WG уцелиха много точно балансът между аркадата и симулатора, тук това не само, че не им се отдава, но и не виждам как ще го направят като цяло.
    Друго лошо, ако в WOT ти трябват не повече от 20 игри за да захапеш основните принципи, то в WOWP на 50-тата може още да си тотална новобранка, която всеки бой се забива в някой баир. В повечето боеве, около половината играчи се разбиват или в терена или в друг играч, което е показателно. Просто спецификата на въздушния бой е доста по-сложна от основните принципи на танковия бой (спри, прицели се, стреля, скрий се и пак). Така, че за масовия играч играта ще е доста сложна, което значи, че или ще трябва да я правят още по-голяма аркада или да се задоволят с по-малко играчи.
    Само мога да си представя какво ще е като сложат 200 - 300 патрона на изтребителите от долните тиъри, след като аз средно изстрелвам 1000 - 1200 на битка...

И всичко това го казвам, като човек с 15 години "стаж" в областта на авиосимулаторите.
    Това ми беше ясно още в момента, в който обявиха играта, и затова даже и не следя новините за нея.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз пак я пробвах след последния пач, така че нека споделя не само негативите, но и някои позитиви. Всъщност не се сещам за много големи позитиви, освен известната оптимизация на енджина, заради която вече мога да влизам и от лаптопа, а не само от настолния ми компютър. Пак насича при близки до повърхността полети, когато повърхността е сложна, но като сложих туикъра, поне проблема с дима изчезна. А иначе като промени от алфата, негативно впечатление ми направи появата на безкрайни муниции. Но предвид наличието на все още неактивен бутон "муниции" в хангара, предполагам че те са временно решение докато натъкмят предварителното зареждане. Та хайде за затворена бета е разбираемо да има такива пропуски. Не ми харесва обаче летателния модел. Уж са го пипнали, но някак прекалено маневрени ми изглеждат самолетите. Радиусите на виражите ги дават достоверно, но скоростта на ротация мисля че е завишена, макар че тук може и да ми е субективно мнението, още не съм отворил нищо по-голямо от И16. Освен това забелязвам че самолетите трудно набират височина, което е разбираемо предвид идеята на разработчиците да компресират възможния за полети диапазон до 3000 метра, обаче това е изключително тъпо решение, понеже обезсмисля бум-зуума като тактика. Аз никога не съм бил любител на този подход, но си е неприятно. Освен това все още забелязвам една тенденция твърде лесно да се наваксва загубената енергия, макар че сега проблема е значително по-малък от колкото беше по време на алфата. Други позитиви са че в средите на тестерите се появява искане за замяна на сегашния модел на пораженията използващ общи HP (което е много глупаво) със модел базиран на модулни поражения. За съжаление играта все още си остава дива аркада, която понякога дори дава предимство на използващите мишка и клавиатура за управление на самолета. Но напредък има и се надявам във финалната си версия не само да стане поносима за игра, но дори и да обединят битките с тановете, поне при клановите сражения. А това за мен би било една голяма крачка в правилната посока.

Comment

А някакви новини за корабите?
        Аз хвърчащите ги пробвах, даже специално за целта си купих джойстик....но не е моята игра....виж коработе сигурно ще са нещо интересно.

Comment

Все още нищо не се чува в новините. За сега се планира да достигне алфа фаза догодина. И като сложим още година, година и половина до финалната фаза... Ще ми побелее косата докато излезе. Не че я чакам с огромно нетърпение, за мен е по-важно обединението на въздушните със сухопътни и морски сражения.

Comment

на мене тя ми е най-интересна...сега изчетох профилните теми във форумаим, нищо

Comment

Малко за корабите:

"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

голям да пораснеш

Comment

Това го чакам повече от WoP
                  War, war never changes..

Comment

И на мене корабите ми изглеждат по-яки!
                    Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.

Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius

Comment

Малко твърда информация за WOWS:

So, let us start with the answers on previous World of Warships related post. First of all, I'd like to say that many questions are alrea...
                      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Аз успях да се намърдам в затворената бета на WoWP и мога да кажа че играта е добра само че контролите за мишка и клавиатура са малко неудобни и онези който имат джойстик ще имат известно предимство ама какво да се прави...

Comment

Имам два кода с покани за затворената бета на WOWP.
                          Единия ще го дам тук, другия в друг форум.
                          Има ли желаещи? Първия заявил печели.

Comment

1951 написа Виж мнение
                            Имам два кода с покани за затворената бета на WOWP.
                            Единия ще го дам тук, другия в друг форум.
                            Има ли желаещи? Първия заявил печели.
                            Аз дали ставам за печеливш?

Comment

Не бях играл от преди декемврийския пач. При мен ли е проблема или започна повече да лагва? Явно трябва да мисля за ъпгрейд, но на лапптоп е трудно. Дали ако от два гигабайта отида на 4 ще се оправи положението? Че това е единствения ъпгрейд, който мисля че е реалистичен.

Comment

Alfex написа Виж мнение
                                Аз дали ставам за печеливш?
                                Дадох кода на човек, който ми писа на лично, почти веднага след като го обявих.

Comment

Working...
                                X