Съобщение
Collapse
No announcement yet.
World of Planes и World of Battleships
Collapse
X
-
1951 написа Виж мнение
Comment
-
Отворената бета на WoWP почва на 2-ри Юли: http://worldofwarplanes.eu/en/news/2...a-test-july-2/
Comment
-
И ако някой се чуди дали да си купи джойстик специално за тази игра, нека от сега го предупредя, да не прави тази грешка... Имам три джойстика в къщи включително легенда в прецизния контрол като microsoft sidewinder FF2 и джойстик от висок клас като сайтек Х52про и в момента в който се отказах да ги ползвам, успеваемостта ми скочи от посредствените 48% победи, 5% попадения и едва по половин свален самолет на битка на 55-60% победи и по средно 3-4 свалени самолета и две разрушени сгради на битка. В тази игра няма дефанзивно маневриране, няма бум зуум, няма почти нищо друго освен опростени маневри и точна стрелба. А стрелбата с мишка е толкова точна, че използването на джойстик поставя играча в силно неизгодна позиция. Като приемеш, че става дума за силно аркадна игра, слабо наподобяваща авиационната тематика, става доста забавна вариация на танковете в небето. Пробвайте я, като стигне до етап отворена бета. Без огромни очаквания за добра авиационна игра. По-близка е до космическите аркади честно казано, като легендарния фриилансер.
Comment
-
Имам приятел който е тестер от алфата. Аз сега го пробвах на закритата бета. Отвратен съм. Нула мисъл, едно лудо летене назад напред, маневри, много пуцане, аркада в най чист вид. Моя приятел е с бързи пръсти и трепе по 4-6 самолета. Аз мога да играя само с руските щурмовици. Максимума унищожени наземни цели е 12.
Comment
-
Mitko написа Виж мнениеИмам приятел който е тестер от алфата. Аз сега го пробвах на закритата бета. Отвратен съм. Нула мисъл, едно лудо летене назад напред, маневри, много пуцане, аркада в най чист вид. Моя приятел е с бързи пръсти и трепе по 4-6 самолета. Аз мога да играя само с руските щурмовици. Максимума унищожени наземни цели е 12.
ПС. Пробвай немските тежки изтребители. Там трябва малко повече предварително планиране на маневрите, за да компенсираш тромавостта и бързите пръсти не са достатъчни. А бомбардирането е един допълнителен тип геймплей, който разнообразява.
Comment
-
Не си прав Ангеле. В танковете има поне зачатъци на тактика, виждаш кой къде е, преценяваш позиция, решаваш да атакуваш или да защитаваш. Може да се включиш в група или да тръгнеш сам. При самолетите няма такова нещо. Всяка коза за свой крак, няма дифенс, няма атака. Просто се счепквате и пуцаш като идиот. По мое лично мнение играта е отврат и не бих я играл. Сега я играя, колкото да имаме обща тема на разговор с приятеля ми в скайпа. Отделно там обещават злато с което да си пуснеш премиум и на двете игри. Пак казвам играта е тотална боза за деца по малки от 10 години.
Comment
-
Зачатъци на тактика има в клановите битки. В рандъмите е такъв хаос, че тактиката там е само едно добро пожелание. Същата е ситуацията и при самолетите, само където там няма кланови, където да се видят зачатъци на тактика. Иначе ситуацията с групите и самостоятелните воини е идентична. И тук има възможности за защита и нападение възможности да се организират взаимодействащи си звена, само където хаотичните случайни отбори никога не се възползват от тези възможности. Отново идентична ситуация с танковете. Но там има повече натрупан опит и някои типови тактически прийоми са запомнени от играчите и са навлезли от клановите битки в рандъмите. Същото би станало и със самолетите, ако достигнат до такава фаза на развитие включваща кланови битки.
Comment
-
1951 написа Виж мнение
Часта с контрола над оръжията поне за мен е редно да се развие и в друга посока.Не знам според тях какво точно включва основното въоръжение, но аз бих искал да имам възможност да превключвам между повечето огневи позиции, дори на ниво зенитни оръдия.
Ако са ми дали контрол само над две оръжейни кули да кажем, а в даден момент ме нападат само самолети ще ми е неприятно да се оставя в ръцете на компютъра да ме пази, бих искал аз да върша тази работа и да преценявам на коя оръжейна позиция да работя.
Другото, което ми се видя странно е, че след изстрел камерата ще следва траекторията на снаряда (ако правилно съм разбрал). Аз бих се радвал на система при която след изстрел получаваш указания с колко си пропуснал целта и указания за корекция...разбира се това е доста далеч от това, в което са се прицелили WG, за това друг приличен вариант ми се струва прицел подобен на този на артилерията в танковете.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Сървъра за отворената бета е на линия, но в момента в който пиша това, все още сайта е в поддръжка, така че няма от къде да се свали играта, може само да се ъпдейтне вече свален клиент.
Edit: Вече е на линия.
Last edited by Angelmr; 04-07-2013, 21:57.
Comment
-
Mitko написа Виж мнениеНе си прав Ангеле. В танковете има поне зачатъци на тактика, виждаш кой къде е, преценяваш позиция, решаваш да атакуваш или да защитаваш. Може да се включиш в група или да тръгнеш сам. При самолетите няма такова нещо. Всяка коза за свой крак, няма дифенс, няма атака. Просто се счепквате и пуцаш като идиот. По мое лично мнение играта е отврат и не бих я играл. Сега я играя, колкото да имаме обща тема на разговор с приятеля ми в скайпа. Отделно там обещават злато с което да си пуснеш премиум и на двете игри. Пак казвам играта е тотална боза за деца по малки от 10 години.
Предния път нямах достатъчно систематични наблюдения за да отговоря коректно на това. Но след като за две седмици направих малко над 300 битки, мога вече да коментирам и тактиката във WoWP. А определено има такава. В рандъмите ситуацията не е такава, каквато някой с рудиментарни интереси в авиацията би нарекъл авиационна тактика, но все пак тактика има. Стартово самолетите са разпределени на три групи. Два авангарда и резерв. Обикновено в последствие играчите малко или много се разпръскват, но остават двата авангарда, които тръгват по двете граници на картата в нещо като два лъча. След като бъде установен контакта с противника се включва и резерва от центъра. Така се оформят две локални битки за въздушно превъзходство, докато атакуващите самолети се опитват да пробият към противниковата база. Практически винаги единия отбор има числено превъзходство в единия фланг и отстъпва в другия. Целта е фланга с превъзходство да унищожи противника максимално бързо и да помогне на другия. Та какви са тактическите ти опции като пилот? В зависимост от самолета и личните ти умения имаш няколко опции. С чист атакуващ самолет като руските ИЛ-ове, нямаш много опции. Можеш или да атакуваш близките наземни сгради, като отвличаш вниманието на противниковите изтребители докато твоите ги разфасоват, или да се опиташ по някакъв начин да се промъкнеш в базата и там да унищожаваш сгради. Повече опции имаш с тежък изтребител. Основната му функция е да осъществи началния контакт с противника и да унищожи един или няколко (стигал съм до трима) в първата челна атака. Обикновено обаче не можеш да разчиташ на качествено въздушно покритие и бързо те унищожават с групова атака в последствие. Можеш да се отдалечиш и да си пуснеш бомбите над първите цели които видиш и да послужиш за усилване на атакуващия ви фланг в последствие. В тези случаи често първия контакт се осъществява от щурмовици или изтребители бомбардировачи, бързащи да си пуснат бомбите. Можеш и с по-ниска ефективност да помогнеш на слабия фланг като анагажираш в бой няколко противника, които опашния стрелец да налива, но тази тактика рядко дава плодове. Можеш и да пробиеш към противниковата база и да унищожаваш наземни обекти, но така отбора ти губи един силно въоръжен изтребител във въздушното превъзходство, а единици са били битките спечелени със наземно превъзходство.
С лек изтребител не е много умно да си в авангарда, прекалено е крехък, добра идея е да си в резерва и след първия контакт да подсилиш единия от двата фланга, като избягваш атака на тежки изтребители и щурмовици по възможност.
Нямам никакъв опит с изтребители бомбардировачи, но предполагам, че тяхната роля е в бързината да си пуснат бомбите и да станат пълноценни изтребители, да осъществят първия контакт. В рандъмите, често стават първите жертви. Ако ще трябва да хипотезирам, тактиката на използването им трябва да включва набор на височина, пикиране, пускане на бомбите и включване във битката над наземните обекти, които атакуват.
Друг е въпроса, че виждам сериозни тактически грешки в рандъмите. Но като се въведат ротни и кланови битки, много от сегашните пропуски ще се изгладят.
Comment
Comment