Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Heroes of Might and Magic

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Heroes 4 определено е много добра игра.В някой отношения надминава тройката с много.Повечето от новите идеи си ги бива.Но все пак това не е
    Heroes-a.Липсва атмосферата на предишните части.Тази неповторима атмосфера на битките...
    Оборване критиките към Heroes 3:
    При равностойни противници никога няма да се стигне до обесмисляне на играта.Също

Comment

Също така битка от висок ранг трудно ще се реши в 1-2 хода.Играл съм половин час битка,в която нищо не бе ясно до самия край.Това за морала и късмета,ами имай си и ти морал и късмет,кой ти пречи?Оправдание от типа "не е честно той да е по-силен" не минава.
      Просто противника трябва да се ограничава през цялата игра, а не да си седиш в замъка,докато те убият.От личен опит го знам.Каквито и артефакти и магии и създания и ГРААЛ да имаш дори няма шанс да удържиш противник владеещ 90% от картата.Дори и да имаш куп архангели,които ги огрява и късмет и морал първия ход пак не става.Heroes 3 е борба за власт,а тя се добива чрез завоюване на много нови територий.
      Компютъра не е достоен съперник на човека.

Comment

Originally posted by "herrDirektor"

Компютъра не е достоен съперник на човека.
        Да бе я го питай Карпов колко се поти с Deep Blue да, съгласен съм, че що се отнася за Хироус, РС-то не е конкурентно....даже и за атмосферата на 4-ката съм донякъде съгласен, но поне аз се запитвам на колко години бях, когато бях наистина луд по Хироус...скоро пак си инсталирах 3-ката да си припомня как бяха нещата, но някакси не се получи, въпреки че ми беше забавно да видя как след като натисна енд търн, РС-то отиграва за няколко милисекунди, те и РС-тата се били променили, не само атмосферата :lol:
        а офертата да ви бия на играта ще я подновя след 3 седмици 8)
        я междувременно ми кажете някоя игра подобна на Хироус (без Disciples i Etherlords, освен ако няма нови издания, за които не съм чувал )
        Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
        каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
        каквито са мислите ти,такива са делата ти,
        каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Хе, тя Age of Wonders е подобна.

Comment

Originally posted by "gollum"

Хе, тя Age of Wonders е подобна.
            ами нищо не знам за тази игрица - нова ли е или много стара. дали ще мога да си я точна отнякъде??? всъщност ей сега ще проверя.

Comment

О, аз я имам - и двете версии. Струва си, определено. по-особена е, но е интересна.

Comment

И първата (май някъде 1998 или 1999 г. излезе) и втората версия на Age of Wonders" са много добри. Тоест, имат много добър изкуствен интелект, интересни са като геймплей, имат достатъчно разнообразни магии и добра система на развитие. Малко са особени като идея - за тези, които не са свикнали може да им се сторят неразбираеми и двете части. Аз препоръчвам да се започне с първата. Концепцията й е по-изчистена и макар играта да е малко по-опростена. Принципът е взет от "Master of Magic", героите се бият като единици на бойното поле, като играта е съобразена с това, а не като в HoMM 4, където тази концепция е смесена с други неща и макар и добра идея е недоизпипана, все едно авторите са искали и агнето да е цяло и вълка - сит.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Age of Wonders е добра игра, доста време съм ги поиграл и двете части ама за мултиплейър не става. Като си играеш срещу компа си е много здраво щото ти обикновено имаш от най яките единици на по трети левел и общо взето газиш и когато нямаш късмет, ама като я пробвах в мулти и работата стана смешна просто... това че винаги има шанс да не улучиш е неимоверно дразнещо, а още по-дразнещо е когато с катапулт дето от 10 пъти веднъж уцелва ти убият мега злия герой на 10 левел с 10 защита (тва е доста трудно за удряне и от нормалните единици) и след това ти прегазят армийката, защото последната ти надежда е в тоя fire elemental , който по идея трябва да е доста силен ама не е човешко да пропусне 5 пъти подред. Иначе втората част е много по-добра, поработили са върху основния недостатък на първата игра - мудността, а и графиката е по-добра.
                  <<..........>>

Comment

Да, така е. И има много добра атмосфера .

Comment

уха, зарибихте (т.е. заигрихте) ме, ще си я източа от free.evro.net има ги и двете 8)

Comment

Тук има доста интересно и грамотно съставена история на единиците от HoMM I - IV:

Разгледайте я, има какво да се прочете, особено ако не сте виждали първите части, излезли, както някои помним доооста отдавна.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Дааа, тази история я прочетох с голям интерес и трябва да призная, че е много добре написана - направо летопис на героичните дни .

Comment

И аз даже пак си го инсталнах, ама си остава първобитна игра, доста еднопосочна, пък от гледна точка на тактика,....ужас. Влизаш в битка, мас хеист, мас слоу, и претрепваш противника преди онзи да може да си хване ход, никаво разнообразие, никакви маневри. AOW2 e sywsem drugo neщо аз лично мног и се кефя, а и мегическата система е на светлинни години

Comment

Е, не си съвсем прав, Гоги. Ако става въпрос за претрепването на неутралните войски, уви, кажи-речи винаги е така (освен първите две-три седмици на играта). Но ако става въпрос за схватка с основните герои на противниците, обикновено тактиката никога не е толкова проста и банална. Като цяло, играта (особено първите три части) предлага множество различни подходи към тактическата победа, като обикновено в рамките на всеки замък има поне три-четири различни тактически схеми. С добавяне на магията и създания от независими източници, нещата с усложняват допълнително. Разбира се, далеч е от тактическото съвършенство на AoW, но не е толкова "първобитна" .
                              На стратегическо ниво също си струва - възможните решения почти винаги са много, особено в по-сложни ситуации. Вярно, че има няколко определено печеливши стратегически схеми, но те действат ефективно преди всичко срещу AI и не са чак толкова общовалидни при битка срещу човек-опонент. В това отношение в AoW също има доста схеми (макар отново да отдавам предпочитания на тази игра).

Между другото, има един неофициален вариант на HOMM3, който се води 3.5 Wake of Gods. Ако някой не го е пробвал, бих го препоръчал - тежи около 30 MB и се инсталира върху оригиналния HOMM3 плюс двата експанжъна (всъщност, задължителен е Shaodw of death, другият е опционален - ако човек иска да има и съответният допълнителен замък и създания).
                              В този си вариант играта е много по-интересна и сложна - подобрено е AI-то, особено на стратегическо ниво, има добавени нови създания (да речем, капитан, който е вариант на биещия се на бойното поле герой от HOMM4), но най-съществената добавка е изключително мощен скриптов език, с който могат динамично да се правят промени на практика на всеки един елемент на играта. Със самата инсталация идват множество скриптове, които ако бъдат активирани променят твърде много нещата и играта става много по-сложна.

Comment

Аз точно за битка срещу човек ти говоря, а WoG според мене е боза, ако и да има някой подобрения. А стрятегията в ХОМ е точно това дето го казвам, повечето герои не струват, в битка се мъкнат само бързите неща като идеята е да си пъри и да натвориш сума гадости, това толкова силно дисбалансира играта че повече няма на къде.

Comment

Working...
                                X