Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пфуу по-дoбре да не се занимавам.Най-много да я прецакам 2 3 пъти играта и после да я истрия от нерви .Ще си карам така.Мерси все пак.

П.П.Сетих се нещо на 1.3 версията нали се махат как да го кажа зелените кръгчета под едениците някой знае ли дали могат да се върнат по някакъв начин ?
    Last edited by Нантненд; 01-05-2008, 22:20.

Comment

miau, дам трагвоците ти са добри. Кажи ми колко време ти трябваше, за да постигнеш това, а колко време от всеки ход отделяш за да ги наглеждаш и така...Относно градовете ти-ами ти явно не си развиваш градовете щом търговците ти носели почете, отколкото всеки друг град/крепост: искаш да ми кажеш, че нямаш град/ крепост, който да ти носят над 1500 флорина? Уоу! Явно не си на ТИ с играта. Може би пък ми казваш нагледно, незнам. На мен не са ми полезни, защото играя с такива фракции, където например един търговец с 3-ти левел ми изкарва някакви си 19 флорина! Ехааа много ми помагат, та те немогат да си избият сумата, която съм похарчил за тях през целия си мизерен живот. Незнам, но нагледно красиви Теории развиваш. Кажи ми само с коя фракция играеш и дали имаш територии на Северна Африка, защото там са почето находки на злато, а подправките май бяха около р.Нил.

Comment

DMX, не си ме разбрал правилно или аз не съм се изразил правилно. Имам предвид, че всеки търговец по отделно ми носи повече денарий от някой от градовете или крепостите ми, а не от всички гадове или крепости. Играя с Eastern Roman Empire на Broken Crescent 1.0. Мода е много добър и има някой нови сгради за строене-Meditarenian Trade Port, Silk Road, пазари за роби, ако играеш с Kingdom of Jerusaleem можеш да си строиш квартира на рицарите Хоспиталиери и една друга сграда, с чиято помощ можеш да призоваваш за кръстоносни походи. Градовете си ги развивам добре(поне според мен де). В момента Константинопол ми носи по 13 108 денария за turn.
        За търговците отделям време, както и за убийците(че са ми около десетина и колят на ред). Ако сложиш някой от търговците си на ресурс в някоя твоя провинция то дохода ще е малък. Важното при употребата им е да ги поставиш на някой доходоносен ресурс в провинция в чужда държава, а ако имаш сключено и търговско споразумение с тази държава то дохода се увеличава.
        Не знам ти как играеш играта, че всичките ти градове да са развити, но аз наскоро "затрих" Грузия като фракция и понеже винаги при превземането на град или крепост избирам Sack Settlement в момента повечето й градове и крепости ми носят по под 1000 денарии, а Тбилиси дори ми е на -591. За да не съм голословен ето ти и две картинки:

BC - Settlement Hight Income

BC - Settlement Low Income

Comment

Да... сега вече разбрах за какво ми говореше. Да ти кажа чесно такъв мод до сега не съм виждал. Мислех си, че играеш оригиналната версия. Сега вече ти вярвам, пък и щом казваш че Константинопол ти носи над 13 000 флорина на ход.

Comment

А този мод Broken Crescent как се пуска,че при стартиране ме изхвърля,някакъв специален крак ли се изисква?

Comment

RAPTOR написа
              А този мод Broken Crescent как се пуска,че при стартиране ме изхвърля,някакъв специален крак ли се изисква?
              Аз не съм слагал никакъв крак, а и не е необходим такъв. Свалих си мода от ТУК
              , инсталирах го и на десктопа се появи шорткът, от който си го пускам. Единственото условие да тръгне мода е да си инсталирал пачове 1.2, 1.3 или Kingdoms. Ако имаш инсталирани други модове може и от това да е проблема. Има даден и пач 1.05 за мода, но аз не съм го слагал.

DMX, на едната от картинките се вижда колко точно ми носи Константинопол, а мода ти го препоръчвам, че на мен вече ми писна да се бия все из Европа и северна Африка :p

Comment

да видях, и наистина ще послушам съвета ти и ще го пусна. Изглежда ми заинтригуващ. Дано да не разваля очакванията си. Между другото на каква трудност играеш?

Comment

DMX написа
                  да видях, и наистина ще послушам съвета ти и ще го пусна. Изглежда ми заинтригуващ. Дано да не разваля очакванията си. Между другото на каква трудност играеш?
                  Ами, дано да ти хареса. Играя на медиум и на стратегическата карта и в битките. Сложи си и пача 1.05, защото оправя един бъг, който на мен ми се появи след като превзех Мека - непрекъснато появяващи се съобщения, че града е превзет(както показва отделно съобщение, когато Йерусалим бива превзет от християнска или мюсюлманска фракция в оригиналната си игра).
                  Преди забелязах, че наемането на един търговец струва само 55 денарий, а поддръжката му е безплатно, така че дори и да ти стои на някой ресурс и да ти носи по 19-20 денарии на turn пак си на сметка. Нещо, което го няма във някой модове и което на мен ми харесва в този е, че като превземеш град на някоя друга култура заедно с твоите единици можеш да наемаш и такива, които са си характерни само за дадената фракция.
                  Приятна игра

Comment

miau, иснталирах си мода и сега като се опитам да вляза в играта (която чудно защо няма иконка) и ми дава следното съобщение: Medieval 2: Total war encovitered an unspecified error and will now exit.
                    Защо е така? Нещо крак ли какво изисква? Кажи ти как я подкара?

Comment

Дали ще се намери някой който да ми предложи хубав мод НАИСТИНА хубав мод.Пробвах Vespersa,BC,SS,RegionMod и естествено българския, но навсякаде намерих по нещо незадоволително примерно в веспа добър е ама тез истатсове на едениците доста изнервят същото е и с регионмода,BC е насочен пък прекалено на изток.Незнам, можеби съм прекалено придирчив ,но все пак ако някой знае мод ,който да добавя само провинции без да променя статсите на единиците ще съм доста доволен.

Comment

Коя според вас е специалната българска единица,която никой друг народ я е нямал?

Comment

Айде някой подробно да каже как се инсталира и пуска Broken Crescent,че аз опитвах няколко пъти и не става(следвал съм инструкциите от сайта на мода).

Comment

DMX написа
                            miau, иснталирах си мода и сега като се опитам да вляза в играта (която чудно защо няма иконка) и ми дава следното съобщение: Medieval 2: Total war encovitered an unspecified error and will now exit.
                            Защо е така? Нещо крак ли какво изисква? Кажи ти как я подкара?
                            Никакъв крак не се изисква. Трябва на Medieval 2 Total War да си инсталирал пачове 1.2, 1.3 или да си сложил Kingdoms експанжъна, който пачва играта до версия 1.5. Ако не си ги сложил то можеш да си сложиш и пач 1.5 без да инсталираш експанжъна. Аз съм с Kingdoms експанжъна и до сега съм нямал никакви проблеми с който и да е мод. Ако твоя Medieval 2 отговаря на горните изисквания просто инсталираш BC в папката C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War (не правиш отделна папка а инсталираш в тази, нищо от оригиналния Medieval 2 няма да се озгуби). Аз обаче съм си инсталирал Medieval 2 на друг дял и тогава инсталираш BC в папката на този дял, при мен е F:\Игри\Medieval 2 Total War Kingdoms и там съм инсталирал ВС. Обаче преди това не съм инсталирал никакви други модове, а това е препоръчително при инсталирането на Broken Crescent. Понеже до сега съм играл няколко мода(Sicilian Vespers, Stainless Steel, Total War Eras, Anno Domini, Por Deo Et Rege, Land to Conqere) направих следното нещо:

1. инсталирах си Medieval 2 Total War в F:\Игри\Medieval 2 Total War Kingdoms
                            2. след това инсталирах Kingdoms expansion
                            (свалих си крак за 1.5 пача на Medieval 2, защото след като инсталирах Kingdoms експанжъна не можех да си пусна оригиналния медиежал и да мина наново туториъла)
                            3. Копирах си цялата папка на M2TW Kingdoms (около 11 GB) на друг дял на HDD-то( D:\M2TW).
                            4. Инсталирам си някой мод и си го играя, като ми омръзне го деинсталирам и си слагам друг мод. Някой модове искат чиста инсталация на играта и ако преди това е инсталиран друг мод не тръгват. Ако се случи така първо изтривам папката с играта от дял F(не я деинсталирам) и после си копирам цялата папка с M2TW Kingdoms от D:\M2TW в F:\Игри\Medieval 2 Total War Kingdoms, при което играта пак си тръгва и си е като чисто нова инсталирана. След това си слагам желания мод и си го играя.
                            За всички модове, свалени от twcenter.net не се изискват никакви кракове.
                            И последен съвет: ако все още ти се занимава да си инсталираш BC то си сложи и 1.05 пача(от страницата където си свалил ВС има линк за сваланя и на пача), че ако превземеш Константинопол, Йерусалим, Кайро, Багдад, Мека или Делхи ще ти започне едно излизане на едни съобщения, което няма край и няма да можеш да правиш нищо друго.

Дано да съм ти бил полезен

Comment

добре де, ама аз си иснталирах играта(щот имах вирус и ми изтри всички игри), след което инталирха па 1.1, 1.2, .1.3 и иснталрах BC в папката на оригиналния медиевал и сега като стартирам базовия медиевал или мода ми исписва следното съобщение: Medieval 2: Total war encovitered an unspecified error and will now exit.
                              Кажи как да се оправя с това? По-късно ще пробвам да иснталирам Кингдомса и пак да инсталирам BC, та да видим какво ще стане

Comment

DMX написа
                                добре де, ама аз си иснталирах играта(щот имах вирус и ми изтри всички игри), след което инталирха па 1.1, 1.2, .1.3 и иснталрах BC в папката на оригиналния медиевал и сега като стартирам базовия медиевал или мода ми исписва следното съобщение: Medieval 2: Total war encovitered an unspecified error and will now exit.
                                Кажи как да се оправя с това? По-късно ще пробвам да иснталирам Кингдомса и пак да инсталирам BC, та да видим какво ще стане
                                На мен до сега никога не ми се е показвала такава грешка. След като инсталира Medieval 2 и пачовете пусна ли играта да видиш дали тръгва или направо сложи BC и тогава стартира и мода и играта. Инсталирай наново M2TW, после инсталирай и Kingdoms (ако няма да играеш всички кампании от Kingdoms сложи само тези, които ще играеш, че иначе става много голяма - 11 GB), сложи си крака за Kingdoms и пусни да поцъкаш малко. Ако върви без проблеми сложи и BC и трябва и той да тръгне.
                                Да не би пък крака за пач 1.3, който си сложил, да не е читав нещо и затова да не ти стартира играта.

Comment

Working...
                                X