добре де ама как става ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
Моралът е най-лесно св вдигне с генерал, притежаващ достатъчно звездички, дръж го близо до сражаваща се пехота и кликай, когато е ENABLED, опцията за вдигане на морала на войската(намира се долу вдясно, а самото кръгче е отгоре като поставиш маркера на мишката ще прочетеш какво пише) и така за кратко време воините ти ще се бият като лъвове. Charge става като маркираш твоя единица и кликнеш два пати върху вражеската единица. Аз лично предпочитам с бодигардовете на генерала да използвам тактиката удряй-бягай пак удряй и пак бягай. Твоите хора могат да развеят бели знамена и при условие , че за много кратко време понесат големи загуби там няма как да го спреш(примерно ако имаш селяни, нападнати от вражески рицари). А и колкото по мощни единици имаш(т.е. с по-добри качества) толкова по-трудно е да бъдат обърнати в бягство. За стрелците можеш още преди битката(можеш и по време на нея) при разполагането да им изключиш опцията от жълтото кръгче долу вдясно отстрани се пада (има нарисувано нещо като копие) и твоите стрелци или арбалетчици започват да викат "Stand and fight" и в такъв случай ако при тях попаднат вражески единици те няма да бягат ами ще се сражават с мечове(което не ти препоръчвам освен ако не са pavise crossbowman - те се сражават добре и като обикновена пехота)
P.S. По време на кръстоносни походи доста голям морал дава и закупуването на The Great Cross или Честният кръст или както бе наречен по-горе "кръст на колела"Last edited by Bertrand de Blanchefort; 08-04-2008, 15:16.Beausйant
Comment
-
Забелязъл съм,че почти никога базовия Medieval II не позволява да се строи тамплиерска командория(хоспиталиерска и тевтонска позволява да се строят далеч по-често). На мен ми се е случвало инцидентно няколко пъти да ми се предлага тамплиерска командория единият път играх с Шотландия и играта ми предложи да я построя в Карнарвън.Beausйant
Comment
-
Broken Crescent
Това към момента е най мащабния мод за тази игра,виждам,че някои го пробват.Лошото е,че малко бедно и скъпо е началото на всяка кампания но затова има решение -export_descr_unit-файлче което се помещава в директорията на мода в играта папка data.Там направих някои изменения които по мое мнение допринесоха за една по още по емоционална кампания -намалих наполовина издръжката на единиците ,на някои и цените за рекрутиране,както и атаката и натиска(charge)на някой които увеличих.Резултатът -при следващата ми кампания със Източната Римска Империя се наложи да проявя на макс. усилия за да изтикам алчните латинци чиито стакове стакове с армий бяха наводнили превзетата от мен вече от арменците Армения на брой от два до четири на turn в течение на четири turn-а.Отначало си помислих че ще е временно ,но това продължи докато не ги оставих да се доизживяват в само две провинций и не настъпи мир.Малко ми напомни на Rome-то, там така се изливаха пак но в Medieval 2 не бях срещал такава опозиция.Следващата война беше срещу Абасидския халифат като последния се постара доста и изкара наведнъж общо 12 стака войска в площа на двете провинций в кoито се смлатихме.Толкова-12 са монголите когато се изсипват горе до Самарканд и прегазват средновековния еквивалент на древна Персия т.нар Kwarezm shah(dom) една много добра фракция в този мод , може би най могъщата за жалост до един момент-1219 година когато Ченгис и компания(всичките им отряди са на шести левъл а две от армийте на девети-нямат избиване тия веселяци)се явяват.Enjoy младежи саундтрака е отличен има и мелодий от първия Медиевъл,даже и Dead Can Dance има:tup: при битките с ромеите.17 фракций - 5 християнски(само една е католическа-Йерусалимското кралство),една индийска и останалото са Аллах акбар но много качествени всичките,евала на създателите на този шедьовър.За тези които незнаят стрелците (конни и пеши) и слоновете както и някой генерали с оръжия от разстояние влизат в мелето с алт и десен клик на мишока върху врага .А сега иде реч може ли елинистичната империя на Александър да възкръсне :rock:
Comment
Comment