ами ако говориш за нация само от първите (без да си отключл другите) ти препоръчвам 2 нации: The Holy Roman Empire (с която аз започнах)- защото при нея не е нужно да превземеш Йерусалим, а Рим (идва ти по близко и можеш по бързо да минеш кампанията); Венеция- тя има добро географско положение (според мен), защото можеш да превземеш ботуша, който има богати градове!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
Еми вадиш си произволен генерал(не капитан) кликаш му и долу вляво има една картинка и надпис Join Crusade ама за да ти се активира трябва да има в дружинката си поне 7 или 8 войскови единици. Лошото е ,че след втория ход без битки повечето от войниците ти дезертират и накрая до целта на похода ще стигне само генерала. Мой съвет е ако толкова държиш да учавстваш в походите направи една дружина прекарай я с кораби до града , който папата иска да превземеш и като си на 1-2 хода от него присъедини генерала към похода-реномето ти ще се вдигне значително от това, че си сформирал кръстоносна армия, а също и че именно ти ще превземеш града. Отделно след това получаваш пари, доста единици вдигат левел, намираш разни свещенни артефакти(напр, копието с което е бил пронизан Христос) и към генерала ти се присъединяват разни личности например хоспиталиер или тамплиер. Не забравяй, че от момента , в който сформираш кръстоносно войнство можеш да закупиш кръстоносни рицари, кръстоносни сержанти, въоръжени с тояги пилигрими и туркопули.Beausйant
Comment
-
Bertrand de Blanchefort написаЕми вадиш си произволен генерал(не капитан) кликаш му и долу вляво има една картинка и надпис Join Crusade ама за да ти се активира трябва да има в дружинката си поне 7 или 8 войскови единици. Лошото е ,че след втория ход без битки повечето от войниците ти дезертират и накрая до целта на похода ще стигне само генерала. Мой съвет е ако толкова държиш да учавстваш в походите направи една дружина прекарай я с кораби до града , който папата иска да превземеш и като си на 1-2 хода от него присъедини генерала към похода-реномето ти ще се вдигне значително от това, че си сформирал кръстоносна армия, а също и че именно ти ще превземеш града. Отделно след това получаваш пари, доста единици вдигат левел, намираш разни свещенни артефакти(напр, копието с което е бил пронизан Христос) и към генерала ти се присъединяват разни личности например хоспиталиер или тамплиер. Не забравяй, че от момента , в който сформираш кръстоносно войнство можеш да закупиш кръстоносни рицари, кръстоносни сержанти, въоръжени с тояги пилигрими и туркопули.
Retinues и traits на генералите са интересни ,а някои имат даже забавно описание,но като цяло в играта се развиват негативните за съжаление.
Comment
-
Zalmoxis, в базовия вариант на играта, който съм играл последно(от половин година джиткам само на Crusade & Teutonic campaigns ) на втори -трети ход все по някоя групичка дезертира невъзможно е да направиш кръстоносна армия в Англия да речем и да стигнеш до Антиохия със същия състав. Затова, с която и фракция да играя си вземам Кипър строя си цитаделката и отправям призив към турците "Елате повече" . Хубаво е това да стане към 1100 год. затова сформираш една наемна армия и малка флота веднага след като започнеш нова кампания вземаш Кипър от византийците и си осигуряваш плацдарм за действие и сигурен източник на силни войски.Beausйant
Comment
-
Bertrand de Blanchefort написаи отправям призив към турците "Елате повече" .
Comment
-
За да стигне кръстоносната армията цяла, то тя трябва да се движи по най-краткият географски път. Например, ако правиш поход от Англия за Йерусалим, не я товариш на кораби и през Гибралтар, ами прецепваш през Европа и наемаш кораби(или твой кораби те чакат) от Италия до Йерусалим. Докато си в Италия си купуваш кръст на колела - вдига морала до небесата.
В играта не ми харесва това, че няма manpower, като в HoI и това позволява на Миланското дукство или Венеция да направи 4-5 напълно окомплектовани армии, а тостерът трудно събира 2 пълни армии със Франция или СРИ.
Comment
-
добре де добър стратег съм (поне така мисля) и играта много ми харесва, но има някои тънкости, които не са ми ясни като например за какво е нужен морала(предполагам е за това дали да дигат белите знамена) или пък как става чарджването или е автоматично, как да накарам веднага стрелците ми да не бият с лъкове, а да вадят мечовете и такива дребни, но предполагам важни неща, някой ще ми обясни ли ?
Comment
Comment