БГ мода е с РК 1.1., но в новата версия ще е с 1.2 + АИ-то на Месут, което е написано специално за РК - мога да кажа че битките са 200% по-добри от ванилата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
В бг. мода също сраженията са добри-особено построяването на копиеносците в плътна редица и дебнещо ходене. Мойте поздравления за Минков и екипа на мода. Това не съм го играл-Real Combat 1.2 , но ще го сложа веднага, а линка за Вейдър е този-http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=103323
Абе аз хубаво го свалих ама къде да го инсталирам-те ми дават 3 възможности . М.Минков ти си най-вещ в тези неща помогни пък ще черпя......нещо виртуално.здз
Comment
-
Този мод (РК 1.2) и мода за АИ-то са направени да се използват съвместно, но се теглят по отделно....понеже ги правят 2-ма различни човека. Идеята е да се ползват съвместно с други модове, чрез ио суитча и ное батч файл.
Ако искаш да ги пуснеш на оригиналната вересия на играта трябва да отвориш 1 файл - medieval2.preference.cfg и да добавиш:
[io]
file_first = true
След което кпираш файловете от 2-та мода в data папката на играта и готово.
Гледай копираш само файловете, т.е. да не са в други папки, понеже трябва да се намират директно в .........\Medieval2\data
Ако са в допълнителна папка(напр..........\Medieval2\data\UAI) няма да се промени нищо, понеже няма да разчита новите файлове.
В момента също не ти е променило нищо - т.е. не използваш мода.
Най-лесния начин да разбереш дали си инсталирал мода правилно, е да видиш атаката на единиците - в ориг. игра е доса по-висока, докато в мода е доста намалена, също и цените на единиците са увеличени поне 2х.
Ultimate Battle AI by GrandViZ Version 1.2 (requires Official Patch 1.2) *** NEW UPDATED VERSION *** Thanks to all the users for their valuable feedback, that helped to improve this version! Download http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1602
Линка за даунлоуд и описанието за инсталация са в първия пост.Last edited by m.minkov; 18-08-2007, 13:15.
Comment
-
Аз пък отричам реализма на това конницата така да маже пехота,като във споменатия по-горе мод.
Иначе имах страхотна битка онзи ден-Нападат ме с двойно по-голяма армия,и аз се каширам на моста в средата на картата.Противникът се изсипа и започна да помита малко по-малко войската на мостта...и в следващия монет в тила му ми пристигат подкрепленията....само че докато стигнат войската на мостта беше почти разбита...тъй де накрая вражеската армия беше обградена и избита до крак
Comment
-
Аз пък отричам реализма на това конницата така да маже пехота,като във споменатия по-горе мод.
Не случайно еволюцията на армията преминава по-късно към огнестрелно оръжие(най-новото откритие), пики(за защита на стрелците с мускети/аркебузи) и конница - основното и най-силно звено.
Конни отряди е имало дори и през ВСВ .
Примерите за огромното превъзходство на конницата са безкрайно много. А специално през средновековието, се е смятало, че 1 конник = 10 пехотинеца.
П.П. Между другото, в РК мода специално, конницата е с намалени възможности(тука имам пръст и аз ) спрямо оригиналната игра, а и копиеносците са по-способни с/у конница.
Comment
-
Ами аз вече поразцъках кампанията с кръстоносците и общо взето впечатленията ми са добри.Единственото особено нещо при инсталацията е,че четирите кампании се инсталират последователно и се стартират от отделни иконки.Реално се получават четири отделни игри.Някои бъгове ме подразниха много,особено конницата-като тръгнат в преследване се разпиляват като пилци и тичат успоредно с противника вместо да го прегазят.Иначе единици нови много-някои много готини,други не.Най-много се изсмях на византийските "огнехвъргачи"-ефекта е все едно от немски огнемет през Втората световна.Сега могат да се строят фортове,които си остават и след напускането им.Аз лично поставям средна оценка и ще чакам модовете "Broken crescent" и ""Total realism".Дотогава става за игра.Между другото вижте какво ни чака догодина
Comment
-
Дам и аз се зазапознах с играта...Много бързо ги побеждавам незнам проблема в мен ли е..С Хоспиталиерите прегазих турчолята и сарацините.Играя с Новгород и мачкам тевтонци,датчани и монголци.Направо им обявих война от началото и сега се бия на 3 фронта.Като цяло ми харесва само че адски бързо се превърта.
Comment
-
soldier7799 написаДам и аз се зазапознах с играта...Много бързо ги побеждавам незнам проблема в мен ли е..С Хоспиталиерите прегазих турчолята и сарацините.Играя с Новгород и мачкам тевтонци,датчани и монголци.Направо им обявих война от началото и сега се бия на 3 фронта.Като цяло ми харесва само че адски бързо се превърта.
Ами морала на войските е доста нисък и ако им приложиш някоя успешна бойна тактика е се разбягват като кокошки ,но модовете ще поправят това.То аз и сам мога ,но нямам време да им вдигам морала.Иначе аз съм много доволен като цяло ,сега играя с кралство Ерусалим и е много интересно само дето нямам загубена битка до сега ,ама това заради ниския морал на циганите .
Comment
-
Няма и да имаш..след като убиеш Саладин и с тях е свършено. Големия бой става след това с Византия, Турция и Венеция. Не посягай на другите кръстоносци-ще те отнесат. Аз в момента играя с Киев срещу Тевтонците. То са едни пушки , оръдия , бурета с барут..всички боеве са в градове и крепости и ако това е средновековие?здз
Comment
Comment