Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Така,значи разбрах как да се отвори едитора за битки.В папката на играта има файл "medieval2.preference.cfg" ,отваряте го и добавяте следните два реда:

[features]

editor=true

След това пускате играта и в главното меню се отваря едитора.Мисля да направя няколко исторически битки
    Last edited by RAPTOR; 23-11-2006, 19:39.

Comment

Супер е...мерси много
      Рицар

Comment

нещо, някой ново модче да се е пръкнало ?
        "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

абе плениците ми ги копуват често,но досега само само ги екзекутирал въпреки че ти падат кръсчетата при папата ,то кат напраиш катедрала и пак качи едно , но както и да е за друго да питам аз сам с англия а брат ми с The Holly Roman Empire та той превзе рим и папата след 10-15 turns свика кръстоносен поход срещу Рим ,но странното беше че брат ми можеше да учсатва в него срещу себе си-странно а!!!

За плениците имах предвид ,че на брат ми му ги копуват ,защото аз не сам пробвал въобще(после пак с тях да се бия )

Аз играя на най-висока трудност в всяко едно отношение.Обурнал сам всичките игри от поредицата Total War(без Shogun Total War).Ta стига реклама) хехе.За играта:Жалко ,че убиийците нямат почти никакъв шанс да убият инквизитор,а те саздават мноооого проблеми.
          Аз играя с Англия,в алианс с Португалия,Испания и Унгария(с Унгария бъхтим Свещенната римска империя и Полша ,тва е най-ефективния ми алианс) на 59 ход сам и имам 28 града .за един ход унищожих Милан за да няма папата време да мрънка и да ме изключи (отново).Вече имах честа мои кардинал да е папа ама не видях полза от това.Свиках поход срещу Йерусалим ,само дето май, май само за участвам в него на практика.

Конници и само конници, това е тактиката за битки на открито.Забелязах че тука огромна роля играе терена.С 5 отряда конници ,генерал,3 отряда рицари(Feudal Knights) едни спиермани разбих 1400 армия от спиермани конница и там всичко,2 генерала имаха,абе терена беше решаващ.Мойте бяха 480(играя с по 40 конника в отряд,мисля че са Large ) единици.

Отивам да играя сега е 1:30 поне докато се съмне)
          Last edited by andurial; 25-11-2006, 02:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

На адрес www.twcenter.net излизат разни модове за серията,гледам сега има един за играта.

Comment

аз него играя даже моя е 1.7

Comment

аз гледам има един за обикновенния RomeTotal War ,ще взема да го пробвам.

Comment

За които го интересува имам карта без сухопътните връзки между континентите!За убииците-зависи от много неща аз лично съм убивал инквизитори и членове на друга фамилия,но това си е тото като в живота!

Comment

да ви е направило впечатление колко беден е набора от войски на Византия, особено сравнено с Дания, примерно.
                    Тия датчаните са ги направили доста силни, при мен вече 3 пъти завладяват почти цяла Западна Европа ?!

Comment

Хм,датчаните особено в началото имат доста силни единици-викинги,хускарли и тем подобни.Византийците вярно че нямат много войски,ама те и без това на по-късен етап са ползвали изключително наемници.Аз се учудих как едни берберски камилари ми сметоха рицарите,когато моите юнаци ги атакуваха на равно поле.То че миришат камилите да,ама...

Comment

а защо има датчани, а пък няма шведи също е много интересен въпрос ?! А и Ирландци няма? Киевска Рус?! Арагонци? Пък и какво е това Испания, то такова няма?! Абе, направо...

Comment

Чак пак сички нации да има -няма така е важното е че могат да се вземат български наемници -арчари и то много добри.

Comment

Ама те българите пак разбойници са ги писали,няква сган тамШвеция и Норвегия са имали уния с Дания до 16в.,пък и датчаните са били най-мощната държава от трите тогава,така че може да се приеме.Виж за Арагон и Кастилия можеше да ги разделят поотделно.

Comment

а бе, каква ви е тактиката
                              - държите една две три големи армии и шетате с тях, или са разпределени по равно в завзетите крепости солидни единици? Щото тия заплати ми разказват играта
                              - то явно трябва да балансираш, щото не може да се забодеш на майната си, с една армия, а пък през това време в тила ти, да никнат бунтовни войски или пък да ти хвърлят десант... ни така, ни така
                              Трол по списък.

Comment

Ами аз поне използвам 3-4 пълни армии, е вече 7-8 след като държа половината континент
                                1- гледам от рано така да си уплета кошницата, че в бъдеще да се бия на един фронт само, точно за да не държа армии навсякъде
                                2- замъците, особено тия във вътрешността, почти без гарнизон; те там не се бунтуват
                                3- градовете, пак тия във вътрешността, които са вън от опасност, само с милиции. Милициите напълват слотовете на крепостта и не ти искат издръжка, а и гледаш да не прекаляваш с тях, правиш толкова, колкото хората да са доволни, разбирай - не червени
                                4- ако искаш някой регион да ти е сигурен, прави го на замък

Comment

Working...
                                X