Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    И аз съм така, до преди време наблягах доста на играта, особено като си правех кампания 1881-1964 година, чрез конвертиране от В:Р....Само че после се налага едно едитване на ИИ файловете, кой какво да произвежда, да изследва да добавям "събития", че да се отключват секретните технологии.... докато поне големите държави станат що годе стойностно предизвикателство, а не малоумници, които произвеждат само пехота и щурмоваци и то само технологиите до 1943....
    Анархист-Диктатор

    Comment


      Аз също съм фен на поредицата, но в момента наблягам на 3-ката.

      Comment


        Как е изкуствения интелект в 3-ката?
        Анархист-Диктатор

        Comment


          Според мен добре е направен, защото доста често ми прекъсва снабдителните линии и удря където най-малко очаквам, а и прави опити за обкръжаване (което в 3-ката е много по възможно).

          Comment


            Реших да отделя няколко часа да направя една кампания с България да покажа на съфорумците някоя и друга хвалба.... По принцип кампаниите с България ги правя без да се присъединявам към нацистите за да не ми помагат изкуствено с планове за изследванията, не строя масивна индустриална база в предвоенните години и минимализирам употребата на щурмоваци и тактически бомбардировачи на мисия "Наземна атака" (както не го правят другите балкански държави, играни от ИИ, с което си поставям спирачки за да може играта да е по-интересна. Балканските държави все пак са основния противник).
            За използване на кодове и други такива - те пък съвсем съсипват стратегията освен в редки случаи... Затова гледам да не си развалям "касапниците" с тях.
            Та така, сега реших с позволените средства за мамене (съюз с Германия, масивно ИК и прочие) да направя една блестяща кампания и да постна снимка на позеленялата карта. И чак, когато дойде 1 януари 1940 година и реших да направя Блицкриг на Гърция, видях че съм забравил авиацията... Имах само две поделения с интерсептори (прехващи) Авиа Б 5.. (колко там беше)... Все пак успях на два пъти да обградя гръцките сили в Провинция Кавала, първо в средата на януари 4 дивизии, а след това към края на февруари 1940-та вече доста обезкървената българска армия (- 40 менпауър за 45 дена боеве) съумя да вкара в засада над 80 000 войска...



            Uploaded with ImageShack.us

            Дори с 12 унищожени дивизии сиртаки-хората се държаха до май месец (нисък процент на организация в дивизиите и недостатъчния човешки ресурс, който се попълваше сравнително бавно - около 100-200 наборника дневно в армията), когато пробих фонта при Лариса и настъпих с една моторизирана дивизия към необезопасената Атина.
            Last edited by Макс Щирнер; 15-04-2013, 18:34.
            Анархист-Диктатор

            Comment

            Working...
            X