Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sulla написа
    Наистина най-добре е да деинсталираш играта и да инсталираш всичко отначало в следната последователност (с риск да повторя BulSoldier пак ще я кажа ):
    1) инсталираш Rome TW - чиста версия
    2) инсталираш Barbarian Invasion
    3) слагаш 1.6 пач
    4) кракваш пача
    5) инсталираш Invasio Barbarorum
    6) стартираш играта и започваш да колиш варвари :rock:

Успех :tup: !
    Благодаря Ви много и на двамата. сори за глупавия въпрос, който ще задам - патчовете ги инсталирам в последователност 1,3; 1,5; 1,6. След това да краквам и RTW и BI с тези, дето са ми на диска BI?
    А иначе оригиналната версия РТВ я имам от две години, но досега всички модове са вървяли без проблем.
    sigpic

Comment

Когато сложиш самия експанжън то ти се ъпдейтва автоматично до 1.5, така че слагаш само 1.6 и търсиш крак за 1.6(да не стане объквация).

Бтв някъде видях че можело да се инсталира няколко пъти рома с различни модове,обаче как точно става че непомня къде го бях мярнал(и ако може линк за инвазио барборум(или там както се пише))

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Това го бях писал вече. Инсталирате си играта в една директория с пачовете и краковете и после можете да я копирате в друга колко пъти си искате в друга. На копираната си слагате модовете и играете. Аз така имам няколко и дори да изтрия оригнала от контрол панела пак си оставят копията. Същото е с Medieval II .
        здз

Comment

Мерси,днес пробвах инвасио барброрум.Интересно ми се струва.Засега нямам някакви силни впечатление,но нещо което ме подразни е че на някой единици специалните им способности са включени в началото на битката.Има някой друг козметичен бъг,след някой друг ден ще кажа повече по въпроса,ако някой има повече опит с този мод да разкаже за него.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

Аз я играх преди време и впечатленията ми са противоречиви. (Първо да уточня, че играх основно с Източната Римска Империя и затова каквото казвам се отнася най-вече за кампанията с тази държава.)
            От една страна разработчиците са се постарали да пресъздадат колкото се може по-реално епохата на късната Империя - много и разнообразни бойни единици, множество племена и народи, нови сгради, които да се строят. Освен това някои от единиците се тренират за 0 хода (най-вече варварите федерати и разните там помощни войски) и в това има смисъл, тъй като племената със статут на федерати са били поначало военна сила, не е нужно тепърва да ги обучаваш за войници както редовия римски гражданин. Въобще, всичко това може да се причисли към добрите идеи и хрумвания.
            От друга страна обаче, намирам и някои минуси. Голяма част от сградите са ги направили много скъпи и в началото на кампанията човек се вижда в чудо - войска ли да трупа, икономика ли да развива! Всъщност знам ли, може би аз съм некадърен икономист и за другите това няма да е чак такъв проблем. Пък и рано или късно с повече или по-малко лишения и спестявания, кризата отминава и започва да се диша по-леко. Както и да е, в този случай всеки ще си прецени сам трудно ли е или не. По-сериозният проблем (поне за мен) е друг - има известна небалансираност на единиците. Най-добре го усетих това, докато воювах със Сасанидите. Ех, тези Сасаниди, така ги намразих :evil: , тях и отвратителната им конница. То ясно че източните народи са разчитали основно на конницата и най-добрата им войска е била именно тя, ама това в играта на нищо не прилича :o :argh: . От една страна, дори обикновената сасанидска конница разпилява за отрицателно време всички видове моя пехота (източно-римска) с изключение на тежките легиони - комитатите. От друга страна тези сасанидски конни отряди се състоят от 52 конника (играя на нормален размер на отрядите), докато най-многобройната ми пехота има 60 войника, но тя за нищо не става, а тази която става за нещо има максимум 42 (или 43 :sm186: , забравих вече). Моята конница изобщо не я коментирам, защото: 1. Като цяло е по-слаба от вражеската, 2. Има по-малко войници - от 20 до 30 в зависимост от вида, 3. Клибанариите и катафрактариите, които единствени могат да съперничат на сасанидската тежка кавалерия, струват "майка си и баща си" и като покупка, и като издръжка, освен това за да ги тренирам трябва да построя последните нива конюшни (които също струват "майка си и баща си" ), и за капак, не могат да се тренират във всеки град (поне клибанариите). А ако някой го интересува, да кажа че отрядите им са съставени от едва 20 конника!
            Следователно, единственият ми шанс срещу гадовете са тежките легионери. Тези пичове вършат отлична работа, но се тренират за два хода! В същото време имам дълбоки съмнения, че регулярната сасанидска конница, тази с 52-та в отряд, се тренира за 0 хода (така и не го проверих, но почти съм сигурен - аз им разбия цяла конна армия, а на следващия ход тия изкарват нова от нищото и пълна до горе :x ). А като извадят и баш тежката си конница (забравих й персийското име, но преведено означаваше твърде показателното "безсмъртни" ) , тогава и комитатите не винаги помагат. В много от случаите не ви остава нищо друго освен да се прекръстите 5-10 пъти, да обуете кафявите гащи и да поведете легионите в отчаяна атака. Ако си падате мазохисти, последиците ще ви харесат :1087: :argh: :kill_myse :teu24: !
            Last edited by Sulla; 05-09-2007, 12:17.

Comment

Мани майтап, но тея безсмъртни наистина ги бяха направили мнооого трудни за убиване. Аз ги спирах с някакъв мой конен отряд /всъщност късмет беше ако ги спра за малко/, а в това време цялата войска ги целеше с плумбати на fire at will, та така умираха горе долу бързо.
              Сега с новия мод Invasio Barbarorum 7.0 съм се захванал със Запада /благодаря още веднъж за съветите и крака/, ама веселбата е пълна - готите ми се моткат из Италия /е мобилизирах де що има в Илирия и в градовете и ги смачках/, ама няма пари, а вандалите безчинстват на воля в Испания, добре че оня келеш-узурпатор Константин се оказа слаб, та му заех Лугудунум, Массилия, Нарбон и Бурдигала, клах де що има население и се пооправих финансово. Но гледам, че алеманите и бургундите са се разшавали, така че време за почивка няма. Ще ги коля до дупка, докато не остане варварски крак отсам Рейн! :sm229:
              sigpic

Comment

Много варварляк, много нещо! Колкото и да колиш, тия се въдят като въшки и пак налитат !

Между другото, аз докато играх не ми се случи хуните да се вдигнат на орда и да нападнат (а кампанията ми продължи над 50 години). Не че се оплаквам де, ама с тях е по-интересно - едно е да участваш в спорадични погранични сражения с разните там остготи, вестготи и др., а съвсем друго да ти се изсипе огромна хунска орда, да разори цяла Тракия и да обсади Константинопол. Направо виеш от кеф! :tongue5:

Comment

Тъкмо сега изметох братята ромеи от Балканите и хуните се сетиха да ме нападнат. Но ми идват на не особено голями отряди, така че не са ми интересни. Иначе хуните изгониха остготите, които станаха на орда, но легионите ми безпощадно ги разгромиха. Проблем ми правеха и вандалите, които в духа на добрите стари пиратски традиции ми превзеха част от Африка, Балеарските о-ви и Сардиния. Но ответният десант не закъсня. Има някакви араби между другото, окупирали са Египет и трябва да се стягам да ги гоня оттам, че току виж спечелили :twisted: .
                  sigpic

Comment

extended greek modпоследната версия играя с гръцките полиси.Смазах македонците доста бързо след само две сражения след което почнах да изтиквам траките от балканите и селевкидите от мала азия като последните понеже явно бяха бая богатички създадоха доста проблеми на моите армий с това че яко наемаха разните там индииски слонове мидийска кавалерия и понеже Антиохия е мноо развита заизкараха и разните там агираспид фалангити и тежки пелтасти като това не ги спаси.Сле пет полеви боя главна роля в които имаха леката гръцка конница и генералчетата стигнах до Антиохия.Около това време ми излезе и втория отряд спартанска гвардия които пуснах да се рекрутира на около десетия ход.Армияти си попълвах така-3 лека кав.1-2генерала,3-4прашкари или леки пелтасти,2тороктаи за да им мачкам кавалерията по фланговете,единия отряд спартанци и останалото хоплити отначало тия наи смешните "levy" в последствие подменяни с следващите по поколение.И така до момента в който почнах да изкарвам хипаспистиголеми веселяци са тея.Подмених тороктаите и четири отряда от хоплитите със хипита и тази конфигурация излезе доста ефектна така пловината тежка пехота бяха за отбрана от фаланги а останалата пердашеше във фланг и тил вражвската не фалангова пехота като на конницата ми и оставаше задачата да претупа генерала набързо и да удари после в тил пехотата.Египтяните ми бяха съозници до един момент в които реших да си превзема Кипър,Тир и Йерусалим и да продължа към последните две чудеса на света които не бях завзел:фарът в Александрия и пирамидите.На изток заллещих селевкидите на един мост и там без много жертви се отбранявах.Столицата им превзех и понеже клането над населението не беше достатъчно за да изкарвам прилично доходи от там разкарах гарнизона и още на следващия ход независимите ми гръцки конкуренти си вдигнаха бунт като си имаха зад гърба армия равностойна на моята с тази разлика че защитата и беше с жълто щитче а моята със сребърно и кавалерията им беше от т.нар Armoured greek cavalry-нещо като катафрактите.Боя настана и се превърна в пирова победа за мен т.като се наложи да си ползвам и резерва(наполовина от полевата армия)щото всичко друго падна на полето+генерала.Как да е успях-Селевкия беше отново мое владение и понеже компа е глупав селевкидите не се възползваха от слабоста на настанения там гарнизон да си я върнат.Оттам насетне на изток настъпи спокойствие относително на долу Египет се прости със Нилската делта и градовете край нея като си остана във владение на пустините намиращи се на запад от делтата.Горе на балканите имах три полеви армий едната пазеше Далмация и Илирия от времето в което изтиках траките от там.Другите две с малки попълнения завладяваха движейки се заедно територийте на същите траки северно от Дунав.А във Елада започнах да набирам елитни армий с подозрението че Рим като съозник на Тракия ще ме полази неизвестно но неизбежно когатака и стана.Три римски армий се опитаха да нахлуят от Илирия но моите ветеранчета добре ги пердашеха качени на един хълм който толкова беше стръмен че дори една армия наполовина от преторианци се разбяга почти на момента в които се опря о копията на фалангите.Така тази армия моя се би до момента в който реших че генералът и няма да ми наследи фракцията и го деноминирахскръб.На следващия ход гадината стана независим и отпраши към Крим през територията ми.Добре че натам бях запътил една армия да го подкрепя уж съставена от подобни единици но без да е ветеранска та имаше кои да спре римляните за напред(младежа го оставих да си върви към Крим където бяха последните провинций на новите му роднини).Реших че е време и Рим да загуби територий. Нагласих три армий по последна мода:2спартански фалангити,1 спарт.кралска гвардия,1 генерал,2 атински морски стрелци,4 бронирани фалангити,6 отр.хипасписти и 4 отр.гръцка тежка квалерия като в едната армия спартанската гвардия беше заменена от слонове щот стават за три а не 30 хода.Качих ги на три флотолий и след три хода десантираха за пълна изненада на римляните в СицилияНабързо я превзех и тикнах едната армия на единственото място от където врагът може да нахлуе по суша а другата в Месана за подкрепление.Пробваха два пъти горките но уви не можаха.Набрах за около десетина хода нови две такива армий но без гвардия а със слонове и един отряд конница по малко за да са достатъчно слончетата и хоп нов десант този път в Тарентиум.Обсадих го и Рим струпа наоколо всичко което имаше в наличност наоколо(играя на макс. численост в отряд за по голям кеф)към 6000ч. срещу моите към 4500.Почне ли боя като се приближаха доволно да ги запукат стрелците пуснах слоновете да поомешат хавата в центъра на строят им като изчаках слоновете да откачат.Заклах ги на момента за де не се мъчат и се смлатихме.Моите хипасписти прегазваха аксулията им от копиеносци а легионерите се мъчеха без успех да разтроят фалангите в центъра ми.Гордият им генерал виждайки че моя се е засилил барабар с всичката ми налична кавалерия срещу стрелците му се опита да го спре горкия там си и остана след което неразбягалата се все още римска пехота бе атакувана в гръб от победоносната ми конница.This is the end.Така по този начин разбих в един ход тези армии+тези които им идваха в подкрепа в течение на четири идентични сражения.Тарентиум бе завзет.Загубите ми бяха общо за четирите боя окло 12-1300ч.Попълних ги с една от сицилийските ми армии,с друга завардих околностите на града като там оставих и слоновете щото реших че много бързо здават и ги заместих наново с спартанската гвардия.Така пак с две полеви армии обсадих КанаРимляните там имха една почти пълна армия гарнизон и на втория ход от обсадата докараха в района още пет пълни армии.Настана клане невиждано в което изчезна цвета на римското общество.В началото едновременно ме атакуваха три армии:една зад мен ,една идваше насреща ми в далечината от баирите и гарнизона в дясно от мен.Пръв той застла полето с телата си след което фалангите ми обърнаха копията срещу налитащите в гръб и докато конницата избиваше разпиления вече гарнизон пратих спартанската гвардия да полази генерала на тези зад гърба ми.Кавалерист милия легионер.Т.като бойния ми ред напомняше Г загърнат от ляво с римляни не беше трудно да го убия като след това вече свободната ми кавалерия атакува тила и така тези побягнаха.Тъкмо навреме за да мога в някакво подобие на боен ред да посрещна тези срещу ми.С много зор отблъснах и тях но имаше о6те три армии които заидваха към мен.Хубавото беше че половината от единиците в тях бяха варвари копиеносци(можеш да си ги набираш в този мод както и мноо други единици) и стрелци та не видях голям зор да ги обърна в бяг след като най учтиво им наказвах генералите и най вече щото не нападнаха едновременно.Загубих към 1930 човека а римляните 7000 и малко.Така се сдобих и с моя Кана и мноо се радвам .После беше лесно жече римляните не се съвзеха оттогава и ги разкарах от Италия.Там вече ми писна и си инсталирах Total Realism-a и сега подхванах селевкидите че тия катафракти много ме радват.Айде до скоро

Comment

Моля някой да обясни как да инсталирам Extended Greek Mod,ама по-подробно,нещо имам проблем с пачовете,мисля затова не става.
                      "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
                      HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Eol написа
                        Настана клане невиждано в което изчезна цвета на римското общество.В
                        Не те е срам! :tdown :evil:
                        sigpic

Comment

Инсталирах си RTW 1.0 и после Barbarian Invasion,така играта се кракна до 1.3,ама после не мога да я кракна до 1.6,имам пачове 1.5 и 1.6,но не става,как се кракват тея пачове? Моля,някой да обясни. :vsad:
                          Last edited by Hannibal Barka; 20-10-2007, 09:59.
                          HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Е то като сложиш БИ играта мисля че автоматично ставаше 1.5 и тогава директно се слагаше 1.6 (позабравил съм,ако така нестане кажи ще разтършувам)

Comment

Когато се сложи БИ, Ромето става 1.3. След това самото пачване не би трябвало да е проблем - копи-пействаш краковете на пачовете 1.5 и 1.6 в Program Files/Activision/Rome - Total War (или където си инсталирал играта) и готово! При мен процедурата беше такава и нямах проблеми.

Comment

Абе като се опитвам да пачна и натисна "next" ми излиза съобщение:"This patch will upgrate to version 1.5 /1.6/ , download patch 1.3 from totalwar.com и до тука ,ама аз оттам ги свалих и от другаде ,всеки един пач го имам свален по 2-3 пъти от различ. места ,ама не става.Нещо трябва да се направи,но незнам какво?
                                HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Working...
                                X