Австрия остава в стар състав. Ако гнералът подаде в отставка, ще поема командването на армията самостоятелно (с методическа помощ от Диип)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна игра "Дипломация IV"
Collapse
X
-
Няма бе. Най-много да ви заселим по Диарбекир, ако преди нас не ви заселят някъде по КолымаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Е, още има хляб за разиграване. Не е като в "Дипломация 3", на която аз най-накрая намерих поне част от пресата и това-онова от ходовете.
http://www.history-simulations.net/picts/italy-t3.png - тук например има картинка, отразяваща състоянието на Италия към края на трети ход. Или по-скоро - страната преди избухването на гражданската война там. В страната към оня момент имаше трима играчи струва ми се. Реално част от бунтовническите сили се спонсорираха отвън - от Англия, Швеция и Русия, може и да съм изпуснал някого.
Част от пресата е тук:
Morning Glory 1
Morning Glory 2
Morning Glory 3
Консерватор
Гласът на народа
Новини и пак Новини
Midnight Rambler 1
Midnight Rambler 2
Turkish Daily News
Освен това като гледам - тогавашният брой корпуси е бил малко по-голям от сегашния, примерно една тамошна Италия (със средна по размер армия и също среден по размер флот) е имала 63 кораба (13 капитални, 18 крайцера от всички видове, 24 разрушителя и 8 подводници). А армията й е имала 3 щаба, 2 снабдителни звена (без тях на чужда територия - няма как), 40 пехотни корпуса и 8 кавалерийски корпуса.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Честно казано ако Швеция стане немски сателит ще е кофти за мен, защото стратегията ми до голяма степен разчита на техният неутралитет. Моля да стане ясно какво ще се случва в Швеция преди хода, за да зная какво да предавам.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment