Аз в ролята на разпространител на всякаква информация от петербургското висше общество (и бивш агент провокатор на царската тайна полиция, а понастоящем член на Императорската Ставка бих искал играта да продължи щото сме наточили едни шашки инак смея да отбележа, че в играта съюза ни с Османската империя си се получи съвсем естествено. Само още една цел ми се ще да реализирам(дипломатическа, но с пряк военен ефект), че без нея малко ще се озорим, но нещата и така са приемливи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна игра "Дипломация IV"
Collapse
X
-
Last edited by Sailor_Malan; 14-04-2013, 22:36.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Хубави би било обаче тука да уточним едни неща, защото Русия започва да става изгой на играта. И малко става неясно какво именно става там. От една страна официалният играч за Русия е Пилота и не са посочени други доколкото си спомням. С него водим определени преговори и стигаме договорки , които изведнъж се нарушават. Това е нормално, политически ход, дезинформация и т.н. Но изведнъж Пилот идва и казва - "сорри, аз исках да спазя уговорката ама другите руснаци казаха че трябва да те нападаме и аз бях малцинство." И сега тъй като съм свикнал да вярвам на Пилот, възниква въпроса - какво именно е ставало в Русия? Питам просто от любопитство (засега). И кои са тия другите дето направиха основният играч за Русия малцинствоLast edited by Imperial; 14-04-2013, 23:35.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Цените определено ще се променят, но ще се промени и военната система, така че... 3-4 седмици след като тази игра свърши, ще има нова игра с проба на една идея по-сложна система (и малко по-натам времево, т.е. нещо а ла тридесетте години), но само с шест игрови държави (но пък задължително с отбори от играчи във всяка). Това защото мисля да направим една проба с непълна информация, сиреч fog of war (за това е жизненоважно държавите да са малко). Ще видим как ще потръгне и после може дори още малко усложняване пир следваща игра.
Крылов, не знам кои са тези други руснаци узурпатори, аз само с Пилот съм говорил. Не ми изгледа шизофреничен тип . Но явно трябва да се радвам, че "тези другите" не са го запратили към Турция .
Comment
-
Ами има два варианта - или има тези "други" или Пилота ме лъже и то метаигрово, което вече говори определени неща за него не само като за играч ...Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Ок, бързо уточнение:
1. При записването за играта Моряка пита в последния момент дали може да е към Русия и казах ок.
2. Повечето неща като дипломация и военни маневри са обсъждани с него на един или друг етап. Атаката към Австро-Унгария първоначално нямах намерение да е тайна (към момента в който говорех с теб по скайп), но след това Голъм и Моряка настояха да е тайна давайки за пример Италия. Освен това аргумент беше, че това ще даде ход време преднина преди Германия да удари флангово АУ фронта. Оттук и споменах за множественото число.
3. В дипломатическата тема моряка действаше предимно на собствена инициатива, макар и в мноого общи линии в рамките на външната ни политика (ако може да се каже, че имаше такава). Оттук и шизофреничността в действията до известна степен, макар че аз нямам кой знае колко против това и не съм опитвал целенасочено да го ограничавам какво пише.
3.1 Защото до последния ход бях страшно зает в реалния живот покрай университета и съм пращал ходовете между другото, просто ми липсваше време за много дипломация и въобще говорене.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Сега, "другите" може да съм аз (в смисъл, "другите в съюза"), но това няма нищо общо с въпроса "кой управлява в Русия". Аз предложих да нападнем изненадващо, а не след предварително уведомление, щото вярвам в ефективността, а не в обноските (а имах и добро основание - Италия; да не говорим, че се връзваше и игрово ("дивите азиатци", визирайки моя милост)). Пилот беше склонен първо да обяви война или поне да пусне някакво "предупреждение". Но няма как да му наложа мнението си, а само аргументите си, решението си е на всеки. Може би това е имал предвид, а ти не си го разбрал, знам ли.
ПП Оп, писали сме едновременно. Е, и аз не знаех за ролята на Моряка.
Comment
-
В случая бях пуснал Моряка да си говори каквото иска, реално всичко негово от един момент нататъка беше на тема "ще подкрепим Италия". Предполагам е трябвало да се запише, че и той е към играта (за да няма неяснота, може би не е било явно, че и той е официално от Русия, макар и не императора).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Е това беше достатъчно ясно. Въпроса беше да се изясни дали сме водили диплромацията с правилния човек, защото се създава впечатление за друго. Но след като всичко е изяснено, няма други въпроси (поне от моя страна)Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
И аз това питам
Е, смятам да чакам ходовете до сряда вечерта, то ще си покаже.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment