Форумна игра "Дипломация IV"

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • княз Крылов
    Анти-Император
    • Mar 2003
    • 4733

Днес е деня в който умря френската поезия. Нищо чудно че се опитват да припишат това творение на някой друг

Назад към победата
    (Френски боен химн)

Не ще умре в сърцето френско
    Наполеоновият химн
    И не веднъж ще затрепери
    Светът от оръдеен гръм.

Германците страхливи подли
    Нападат ни отново с стръв,
    Но ний срещу един сме трима
    И славно ний ще победим.

Страхливостта във нас вродена
    Не можем да изкореним,
    Затуй с съюзнически саби
    Врага ний смело ще сразим.

Австрийски кайзер точи зъби -
    Кюлотите ни дигат дим...
    Но срещу него сме шестима
    И славно ний ще победим!
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

• jordani_vt
      ветеран
      • Sep 2009
      • 510

Може ли на страницата на играта: http://www.history-simulations.net/t...iplomacy4.html
      да се добавят ходове 3 и 4, а също имената на играчите да са линкове към профила във форума.
      Също профила на водещия - с цел лесно изпращане на съобщения:
      messire-Woland

Comment

• messire Woland
        -
        • Jan 2003
        • 10623

jordani_vt написа
        Може ли на страницата на играта: http://www.history-simulations.net/t...iplomacy4.html
        да се добавят ходове 3 и 4, а също имената на играчите да са линкове към профила във форума.
        Също профила на водещия - с цел лесно изпращане на съобщения:
        messire-Woland
        Не.

Португалия получава помощ от колониите и ще я получава в рамките на следващите ходове: по 2 ПК и 1 БР на всеки ход.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• gollum
          фрогландец на вестконинска служба
          • Jan 2003
          • 22550

Линкове към профилите на играчите няма да работят, понеже трябва да си влязъл във форума, за да видиш нечий профил. Що се отнася до обновяване на профилите на държавите - иска време, а в момента нямам такова. Мисля че картата плюс кратките съобщения са достатъчни. Днес като намеря време ще обновя страниците на играчите и ще кача новата карта (както ще направя и другата версия с дохода на провинциите). Имайте предвид, че всичките ми файлове са в работата, т.е. тези неща ги работя само през седмицата, а не събота или неделя - не че вчера съм си пускал компютъра въобще, де. Тъй че малко търпение не е излишно .

Сега, по отношение на оплакванията, може би не сте играли настолна "Дипломация", това ще обясни много . Османската империя (също както и Руската) са в таен съюз с други държави от края на първи ход и действаха изцяло според задълженията си в този съюз. От момента, в който Италия бе нападната, всичко останало бе ясно. Това е ключовото събитие. Също така нападната без обявяване на война. Така че - каквото повикало, такова се обадило, както гласи поговорката .
          Ние обаче ценим живота на поданиците си и затова гледаме да ги улесним, а не да затрудним нещата за тях. Т.е. верността ни е изцяло към договорите ни и интересите на държавите, които водим.
          И да напомня, нямам договор с Австро-Унгария - какъвто и да е. Предлагах такъв, но не срещнах разбиране, след което уредих нещата така, че държавата ми да има повече шансове. Това е и целта на играта - провал на етап дипломация обикновено води до загуба (защото повече или по-малко тукашната военна система е сходна с тази в оригиналната игра).
          Last edited by gollum; 08-04-2013, 08:35.

Comment

• княз Крылов
            Анти-Император
            • Mar 2003
            • 4733

Почти съм съгласен с трактовката на голум. С изключение на момента за предлагане на договор. Договор на Австро-унгария не бе предлаган. Знам че са се водили преговори Турция-Германия в която Австро-Унгария не е участвала. Иначе е абсолютно вярно че не е имало твърди договорености между Австрия и Турция. И по обявяването на война на Италия - формално е нямало такова, но намеренията бяха надлежно обявени 5 дена до нападението, както бяха предложени и начини то да бъде избегнато.
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            きさまはしんでくださいませんか

Comment

• Sailor_Malan
              генерал-майор
              • Feb 2006
              • 2792

княз Крылов написа
              За Франция не знам доколко си обявява войните, но че обича да размята обещания без покритие е отделен въпрос. Сред петте не съм я броил, защото засега не виждам фрпенски сили участващи в война против Австрия. Прекполагам обаче е въпрос на време, след като Франция минялия ход се обяви за съюзник на Италия. Засега в Адриатиката седят флоти на Турция, Италия, Испания и Англия + Руссия, Турция и Италия по суша. Германия е друга работа, засега си спазва НАПа който сключихме, предполагам защото си има друга работа в момента ха ха. Но с тях поне е ясно че се придържат към политическо рицарство Що се отнася до Австрия, нашата съвест е чиста - всичките ни действия бяха предварително объявени, който не е слушал - негова си работа. Атаката на Русия и Турция бяха очаквани, но нямаше какво да се прави, трябваше да се рискува. Положението на Австрия е такова, че има два противоположни фронта. В разговорите бяха постигнати определени мътни съглашения и ние действахме. Риск печели, риск губи. В случая губи - ама не може в игрите само да се печели Така, че не се оплаквам. Загуба 1:5 си е епична сама по себе си
              Ми той императора всъщност не искаше да ви почваме ама на последното заседание на Ставката се оказа в малцинство и групичка генерали около Великия Княз Александър Николаевич воглаве лично с Негово благородие заплашиха императора с буржоазна революция и обявяване на република, та той кандиса под заплахата да го заселят на Индигирка след революцията и да го накарат да сади картофи там да се заеме с туй посегателство срещу италианското кралство дето Виена отпочна и като се прибави към това петициите на обществото на любителите на пица и спагети "Имени Джузеппе Гарибалди" (понастоящем конен ескадрон в императорската гвардия) и те нещата си станаха от само себе си.
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• княз Крылов
                Анти-Император
                • Mar 2003
                • 4733

Ц ц ц оправдавате се като гузни девственици Не ми е първа игра - знам рисковете и шансовете. Всичко е ок - играта върви. Останалото е роулплей в дипломатическата тема Всеки играч има определен стил игра който си избира в началото на играта. Някои по-опитни могат да си менткат стила във всяка игра, други се придържат к определен стил. Предателството, удари в гръб, заблуждаване на врага и т.н. са напълно легални методи. Някои се гнусят от тях, други не, но в крайна сметка единствената правилна цел е оцеляването и победата на държавата ти на всяка цена. Буквално на всяка Това е правилното настроение за играч. Да се идентифицира като човек от който зависи не просто предвижването на разни пулчета по картата, а на една жива държава. Ако играча го постигне, то ще е спечелил дори ако загуби, защото ще получи пълното удоволствие от преживяванията в играта Шансовете за Австрия бяха някъде 20% да мине номера, но алтернативата беше вегитиране без развитие. Пробвахме се, не стана Сега ще се бием до край. Единственото на което се надявам че играта няма да свърши с победата на така нареченият Зигзатов Съюз над Централните сили, защото така играта ще се получи крайно безинтересна касапница 6 срещу 3 и моето мнение за дипломатичеките способности на някои хора доста ще пострада. Много по-интересна ще е последващата война Изтока срещу Запада или нещо такова за изяваване на крайните победители

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

• gollum
                  фрогландец на вестконинска служба
                  • Jan 2003
                  • 22550

Обнових сайта - новата карта и страниците на държавите с текущото положение. Обаче днес едва ли ще има време за вестника (и двамата с Воланд сме заети, ще се подготвя малко по-малко).

Comment

• messire Woland
                    -
                    • Jan 2003
                    • 10623

При мен пък кажи-речи всички файлове са вкъщи и съответно работя от там.

Сега за вестника: с Голъм ще го правим днес и - когато стане, утре най-вероятно по някое време.

За хода - можете да се осланяте на картата и финансовия разчет, за да си подготвяте следващия ход. При мен ще има малко по-натоварена програма тази седмица, тъй като ми предстои обучение по OHSAS 18001 и съответно е възможно малко да се забави обработката на хода. Предлагам следващият, пети ход да продължи за играчите до сряда или четвъртък - който когато успее.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• von Danitz
                      маринист-баталист
                      • Jul 2003
                      • 5350

Оу, прогностика. Аз само мога да добавя към съображенията на Крилов, че по-интересно е в средищни, централноразположени държави. Там е драмата. Крайно разположените на картата с една граница или на остров са по-лесни, но ако са агресивни, могат да направят големи неразбории. В средата, щеш-нещеш, трябва дипломатически обръщалки. И пак си патиш.

Comment

• Sailor_Malan
                        генерал-майор
                        • Feb 2006
                        • 2792

Ц ц ц оправдавате се като гузни девственици
                        Всъщност се хвалим
                        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• княз Крылов
                          Анти-Император
                          • Mar 2003
                          • 4733

Точно Русия няма с какво толкова да се хвали. Предателски удар в гръб след заверения че няма да се напада и дори ще се пази Австрия в гръб. А и съюз 6 срещу 3 .... Наистина няма с какво да се хвали човек Стандартна касапница хи хи

请您死在地狱般的阵痛
                          きさまはしんでくださいませんか

Comment

• DeepBlue
                            1-ви Лорд на Адмиралтейството
                            • Nov 2007
                            • 320

Аз имам въпрос - каква точно роля изпълнява за Русия Sailor_Malan, ако изпълнява изобщо някаква? Щото аз поне все още съм останал с впечатлението, както и на сайта пише, че единствения играч за Русия е пилот? И ако Salor_Malan изпълнява някаква роля за Русия, кога е било обявено официално, че съм го пропуснал.

И изобщо ако има още някакви хора в някакви роли в някакви държави - да вземат да си кажат...

Comment

• Sailor_Malan
                              генерал-майор
                              • Feb 2006
                              • 2792

Аз само подготвям прегледа на печата за Негово Величество

Стандартна касапница
                              Ми то казаците и сибиряните(па то и генералите в Ставката и те я казаци, я сибиряни, я кавказци) са обикновен народ и само стандатна касапница можаха да измислят За нестандартна не им стигна въображението

Comment

• Spellbreaker
                                ветеран
                                • Apr 2007
                                • 432

Много моля да ми се отговори, защото аз не виждам- къде и как Швеция е във война с Великобритания? Какви битка са били водени или е била обявена войната?
                                И защо и Русия е записана, че води война с Великобритания?

Или има някакви грешки, или аз не получавам достатъчно информация.
                                "Далеч съм от мисълта си"

Comment

Working...