Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси и идеи относно играта.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, ще може да се ползват бонусите в продуктивността за стартовата армия.
    За точните бонуси от доктрините, засега не смятам да давам точни цифри. А и тези бонуси са в голяма степен в зависимост от противоположните части и техните доктрини на двете воюващи страни. Най-вероятно ще постна нещо след края на първата игра.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Mersi
      imam oshte edin vupros naprimer ako v nachalnite resursi ne mi dostiga 1 IC moze li nqkoq strana da mi dade 1 IC za nachalnata armiq
      A i moze li pri nachaloto na igrrata moi suiuznik da mi dade nqkakva armiq i kogato pochne igrata tq napravo da e moq???
      http://www.imotisofia.bg/

Comment

a i kato napravish naukata serino proizvotstvo tq kakvo ti nose oshte 10% IC obshto ili oshte 10%IC na proizvodstvoto na fabrikite
        http://www.imotisofia.bg/

Comment

Мисля, че освен всеки да си води записки за страната си, трябва да си направи нещо като Character Sheet за единиците. Като препише таблицата от първа страница на правилата, и да впише актуалните характеристики на единиците с молив. Когато открива науки или доктрини, ако те дават някакви бонуси относно армия, флот или авиация, да се променят характ. на съответно подобрените единици. По този начин всеки ще може да си следи постоянно данните за единиците и така да има представа за всяка по отделно.

Защо прочетох в правилата, че фабриката се прави за 3 хода, а преди няколко поста Воланд написа, че се строи за 10. Колко е последно ??

Да кажем, че имам няколко науки, за които плащам всеки месец. Примерно ОБЩО за тях плащам на месец 30 IC. Тези 25 % ще се вадят ли от общия сбор, тоест да спестявам по 7.5 IC на всеки ход.
          20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
          "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Още два въпроса:

1. Ефекта доктрина, която дава бонуси към характеристиките на единиците - когато откриеш тази доктрина, тези бонуси дават ли се на всички съществуващи дивизии, или само на тези, които бъдат произведени след откриването й.

2. Започваш играта да кажем с 5 ТР. Можеш ли още първия ход да получиш печалба от тях, или трябва да изчакаш до втория.

Comment

За сега аз ще ти отговоря, пък Воланд като дойде ще уточни:

1. За науката - 25% ефективност означава, че всяко 1 IC, което си заделил за наука ти се смята като 1.25 IC. Т.е., ако откриваш някаква наука, за която трябва да плащаш примерно по 8 IC на ход, всъщност ще плащаш по 6.4 IC, вместо 8 IC. И това е за целия разход за изследвания за всеки ход.

2. За сега доктрините ще имат непосредствен ефект върху всички дивизии, без да е необходим някакъв специален upgrade.

3. Ако започнеш се N на брой транспорта, ти можеш на първия ход да ги включиш в търговска мрежа и те ще ти дадат приход към втория ход. Т.е., когато изчисляваш какво ще си купиш на втория ход (поне аз така го разбирам).

Comment

За транспортните кораби - произвеждаш ги, пращаш ги на същия ход по зададен маршрут, до някой търговски партноьр и те се връщат с печалба, която се включва в стартовите ти доходи за следващия ход.
                Другото е така, както го е написал Gollum.
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Woland waprosa beshe ( za transportnite) dali kogato si kupish TP s NACHALNITE PARI - tezi koito se umnojawat x3, dali oshte na purwiq hod shte imash pechalba ot tqh. Po princip mislq che taka trqbwa da e, zashtoto towa e sushtoto kato s nowoproizwedenite korabi.

Comment

Тоест, още на първия ход ги пускаш и на втория си прибираш печалбата. На "минус първия" ход няма как тези кораби да са се движили и да са се занимавали с търговия.
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Щото това ще е все едно аз да си поръчам 3 танкови дивизии и да ги пратя да атакуват на 0 ход и те вече да се бият когато започваме играта...

Comment

Ясно. А какво става с тея фабрики - колко хода ще се строят. Защо чета в правилата, че е за 3, а по-нагоре прочетхо 10... колко последно??

Comment

Воланд, абе тука за зачудих нещо .... Тия еденици дето ще ги формираме в началото, ще им плащаме ли "издръжка" още първия ход? С началните ресурси имам предвид. Това е доста важно. Примерно имам 10 танкови дивизии тип "Б" и 7 пехотни дивизии формирани от началните пари. Издръжка чак на втория, т.е. октомври, месец ли ще им плащаме, или още от септемврийските пари ще им се плаща?
                          "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Така, подред. По първия въпрос:
                            В правилата съм написал, че фабриките ще се строят за 3 хода и така ще бъде. Тоест за построяването на една фабрика трябват:
                            3 хода и 10 IC. Има науки, които намаляват времето за производство и стойността на новите фабрики. Някъде нагоре във форума съм написал, че се произвеждат за десет хода ли? Явно съм сбъркал, ще проверя.
                            Да, сега видях един пост, където грешно съм посочил, че фабриката се строи за десет хода. Оправих го, благодаря, че ми я посочихте тази грешка. Въобще, ако някъде видите някакво несъответсвие, питайте.
                            По втория въпрос:
                            Да, още на първия ход ще се плаща издръжка, колкото се полага на всяка дивизия/кораб/самолет. Тоест, да, още от септемврийските пари ще трябва да се задели за заплати/храна/гориво/боеприпаси и т.н. или по-точно за сборния ресурс supply.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

добре де, картата е супер станала, обаче ще има ли начин да се разбира коя провинция на кой е след началото на играта - сиреч ще се сменя ли цвета да е като моя ако аз завзема провинция. Иначе ще им изгубим края кой какво е взел.
                              XV mile the sea brode is
                              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Уточнения към зададени и незададени въпроси:

1.) За елитните части при старта на играта:
                                в началото няма да има опция за избор на елитни (и съответно на "второсортни"/"наборни" части)

2.) За поддръжката на частите в началото (supply). Ресурс трябва да се отдели и за първия ход. Смятайте винмателно, да не се окаже, че някоя част няма достатъчно! Тук привеждам три примера за изчисляване на този ресурс:
                                а.) пехотна част, без заповеди: разход на supply=1
                                б.) пехотна част, заповед "движение", нормално от една провинция в друга, съседна. Разход на supply=2 (постоянен (1) + движение (1/провинция)).
                                в.) пехотна част, заповед "атака" към съседна провинция. Разход на supply=3 (постоянен (1) + движение (1/провинция) + сражение (1)).

3.) За науката. Нека да напомня, че освен размяната на науки (с 10% загуба на ресурс), има и още един начин за по-лесно разкриване на науки. Както пише в правилата, има възможност за "съвместни разработки", в които да се включат две и повече държави. Например:
                                Три държави решават заедно да разкрият технология, чиято цена е 100 IC. За всяка страна, участваща в проекта цената се вдига с 2 %. Или общата цена на откритието ще стане 106 IC. За всяка държава цената обаче ще е 35.3 IC.

4.) На въпроса за картата - да картата ще се "обновява" след края на всеки ход.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X