Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси и идеи относно играта.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тука май го обърнахте на тема "Линкори".

Както и да е, имам няколко въпроса относно картата:

1. Надявам се да номерираш всички провинции, както си започнал засега. Искам да питам обаче, дали ще направиш някакви промени относно морските. Мисля, че морските битки ще са по-приятни, ако има повече места за сражения. За примери : морската провинция горе при СССР е много голяма, както и тази между скандинавия и Англия. Също така, мисля че ще е по-интересно, ако най-западните морски провинции (най-източната М.П., която граничи САМО с Испания(тя е само една) в Атлантическия; също така най-източната при Ирландия, която е също само една) ги разделиш на две, за да може да се минава покрай държавите на континента по провинции, които не се допират до този. Също така, сега е елементарно да се пази атлантика, защото като стоиш на една провинция, хем държавата те подкрепя отзад, хем като правиш кораби (които сигурне могат да се пускат максимално само на допираща се провинция до територията на държавата), те моментално ще засилват защитата, без да има нужда да ги местиш. Също по този начин може да се направи изненадващ десант, като отвлечеш вниманието от крайбрежните провинции до тези в открития океан, и така да накараш врага да подсили там защитата; да дебаркираш на бързо на територията му в гръб и да му направиш сечено.

2. Относно Афганистанските, Иранските, Египетските провинции - по цетовете разбирам, че Афганистанксата е на Полша, Иранските на Ирландия и Египетските на Албания (или това е СССР ???). Така ли е в действителност.

3. Ще пуснеш ли списък за всяка държава, всяка провинция колко IC произвежда и колко фабрики могат да се строят във всяка???
    20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
    "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Афганистан е на Полша? Начи и аз имам колонии! Това сигурно ли е?
      Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"

3. Ще пуснеш ли списък за всяка държава, всяка провинция колко IC произвежда и колко фабрики могат да се строят във всяка???
      ТОва е обезателно!

Кога ще е готова картата?
      Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Чакам Воланда да потвърди. Просто и Афганистан е със зеления цвят на Полша, и след като я няма в сипъка на държавите, най-вероятно е колония. То ако наистина така се окаже, значи ирландия има ебати колонията в близкия изток - Иран, а Саудитска е на Великобритания май. Яка работа.

Comment

Така, подред:
          1.) Всички провинции ще бъдат номерирани. Целта на тази номерация ще е да се указва по-лесно движението на частите. Например: InfD01 се премества от провинция Be01 във Be02. Тези "Ве" пред номерата ще идват от името на държавата.
          2.) Разделението на морските провинции не съм го завършил още.
          3.) Афганистан и Саудитска Арабия се броят като неутрални провинции.
          4.) Египет и Ирак са зависими от Британската Империя.
          5.) Като завърша разпределението на IC на провинция, ще го обявя. Засега не смятам да има таван на индустриалния капацитет на една провинция. Или може би да има и да е нещо от рода на 50 или 100 IC?

P.S. морските провинции ще се означават М-01, М-02 и т.н.

За цветовете: аз обработвам един битмап при мен, той излиза с малко по-различни цветове на моята машина. JPEG-а и GIF-а там са вече по-различни.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

1. Да де, питах защото още не са направени, но разбирам, че имаш и друга работа. Ясно е, че като се номерират провинциите, ще е по елементарно движение и планиране.

3. Това значи, че няма да се превземат ???

5. Охооо. Екстра, така мисля, че всички са за, само че ако една фабрика дава 1 IC на месец, тогава доста време ще ми отнеме, за да стигна тавана. Може би 50 е добре, но мисля, че трябва първо да го тестваме.

Comment

А, ще се превземат, няма да има на картата такива провинции, които да не могат да се превземат. Просто тези държави са представени с твърде малка част от територията си, за да може да се играе с тях. Ако, от друга страна ги бях представил с цялата им територия ... СССР щеше да бъде горе-долу с два пъти по-голяма територия от сега ...

И ми е интересно, по-нататък, при една игра на картата на света, как ли ще изглеждат нещата. От тогавашния свят СССР взима малко над 20%, а Великобритания около 25% или почти 50% принадлежат само на две държави ...

Ааааа, грешка. Тази държава не е Афганистан, а Иран. Уффф
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Абе вече го зададох тоя въпрос ама не получих отговор та пак ще ви питам : Какво ще кажете да взема тая карта и да я направя на flash-а?
                Предимства :
                1. Дори и за най - малките провинции ще може да се пише обширна информация без да се претрупва картата - информацията ще се появява когато минеш с мишката върху провинцията или когато кликнеш с мишката - зависи как ще ми е по лесно.
                2. Ще стане многократно по - красиво.
                Недостатъци: Няма освен че ще трябва да я направя ама аз свърших вече с ученето за близките няколко седмици та имам време.

Воланде май от теб зависи така че казвай...
                <<..........>>

Comment

давай!

я, ако можеш ми прати някъде нещо което си правил на Flash че да видим за какво мога да те впрегна
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Хм... абе аз тея работи дето ги правя обикновено са интерактивни филмчета, ама аз за развлечение не нещо сериозно, но ако искаш да направя нещо нямаш проблем. А картата я почвам веднага, само да станат готови данните (IC за всяка провинция)
                    <<..........>>

Comment

ОК. А ползваш ли нещо от сорта на ICQ, за да се разберем?
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Воланде, тая работа за науките ще я обясниш ли малко - на наука 1.2 пишеше май 6 хода по 8 ИЦ - добре а защо отгоре на пояснението пише 1 ход ???

Кои науки ще са началните на всяка страна, освен тази, която играча ще си избира ???

Comment

Май както е тръгнало ще е така - ще избирам за всяка голяма държава по 2 доктрини и по 1 за малките. По толкова ще могат и те след това да си изберат свободно. За науката май ще е по същия начин.
                          Иначе науката е Х IC за Х хода.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Тоест Х ИЦ за всичко Х хода, а не на ход по Х ИЦ и така до Х-ния ход. Така те разбира. Освен това трябва да сложиш ограничение на търговските маршрути - примерно за всяка държава 20 (ако е голяма) или 10 (ако е малка).

Comment

Да, така е. А за търгиовските маршрути има естествено ограничение - противниковия рейдерски и подводен флот.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Перфектно. Сега вече когато една доктрина струва 10 ИЦ, си е друго. Предо гледах там некви 100 ИЦ и такива работи.

А може ли да се рейдва БЕЗ доктрината ???

Comment

Working...
                                X