Аз бих усилил флота с израелските ракетни катери "Саар 4.5" или корвети "Саар 5". Много ми харесват особенно катерите - за свойте 450 тона водоизместване направо разкъсват с огневата си мощ, то ракети Харпун, то Габриел, то не са Барак, та за капак 76 мм автоматично оръдие+Вулкан с-ма ... Направо като фрегата само дето е пъти по малко и по-евтино, само дето си няма нещо против подводници
Модернизиран Миф-29 с НАТО-вска авионика си е страхотна офертичка според мен, или пак Ф-16 Д - сащианците ги дават евтинко а е с 1 двигателче демек харчи по-малко от 29-ка пак и е съвместимо ... При съвременните войни къде десанти в тила на врага с С-130? Още над летището ще е прихванат от някоя станция за далечен дозор и на 120 км ще стартира ракетка към него и само братски могили ще има от диверсанчиците! Мир на каските им! Диверсий от този тип само срещу талибани с калашници и пак не е сигурно, че онези може да са били на пазар в Иран или Северна корея с отстъпка 15% за редовни клиенти и големи количества
Според мен са нужни леки и мобилни групи с добра огнева мощ, и тук там нещо от рода на Меркава - подвижен бункер около който за момент да се изгради защита докато пристигнат подкрепленията с с-мите за залпов огън и ще се чешът дето не ги сърби. Неможе да се заложи само на 1 род армия, историята на Израело-арабските войни доказа, че само на танкове или само на авиация нестава, трябва да си добре обучена и мобилна пехота, както и обучен и поддаржан флот.

Comment