_magotin_ написа
Виж мнение
_magotin_ написа
Виж мнение
"Засега научни публикации има върху антропологичните серии от некропола при Нови пазар и от масовия кръгов гроб в района на некропол ¹3 до Девня. Но от тях става ясно, че погребаните са предимно брахикрани с европеидни черти, част от които имат слабо изразени монголоидни белези.Слаби признаци на монголоидност показват и някои от черепите в некропола при Султана".
Смятам правиш разлика между "изявени монголоиди" и "слабо изразени монголидни белези." И в крайна сметка къде откриваш тия тюркски погребения? Все пак за да говорим за тюркска компонента, трябва поне едно некрополче да има, а не случайни погребения.
А колкото за разните федарати ви тяхната съдба - те в началото на V²²в., като останалите ромеи си заминали при аваро-славянските нашествия, но това е тема която няма нищо общо с прабългарските надписи, текстове, имена и думи.

На кого да вярвам и колко милиметра съм в нещата си е лично моя работа. Впрочем Ви уверявам, скъпи проф.Добрев, че Руската академия на науките е една от най-авторитетните институции в света в сферата на иранските езици и най-авторитетната в сферата на славянските езици. И когато РАН пише трудове, които по независими пътища потвърждават изводите на археологията, аз не мога да не ги възприема. Освен това вече Ви писах, скъпи професоре, че Вие за мен не сте авторитет, особено по славянските и иранските езици. Там се доверявам единствено на доказани учени и научни институции.
Comment