Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за готите

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

как се четат двата странни знака? ама наистина много прилича на ранна кирилица...
    не ме биите...
    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа
      как се четат двата странни знака? ама наистина много прилича на ранна кирилица...
      не ме биите...
      Наистина прилича. А кирилицата, както и готицата приличат на елиницата, която явно е послужила за тяхна основа.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
      It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Към императора с какво искаш да ти докажа моята вменяемост???
        Добре,с респект към тюркската теория???Имам респект.
        С уважение към римляните???
        Към готите???
        Кажи ми в какво се състои моята невменяемост и аз ще се опитам да си взема "хапчетата".
        Направих много грешки ,на форума
        -бързах и допуснах страшно много граматически грешки;
        -половинчато цитирах;
        -пусках някои постове ,като вършех още сто други работи,защото знаеш,че днес времето лети и е страшно ценно;
        -пуснах и някои извадени извънтекста думи ,които можех само аз да свържа в ума си и никой не ме разбра и т.н.
        Ще се постарая да бъда по внимателен.
        Аз например също бях полят със студен душ ,когато чух за версията за лъжата на Псевдотеофан с чашите от череп.Ако желаеш ,по нататък ще пуснем тема и по нея.

Comment

RIZAR написа
          Например ,аз ще ти опонирам с това,че доказаха ,че плащаницата на Христос е истинска .
          Моля, източници за това!!!!!

RIZAR написа
          Ако желаеш ,по нататък ще пуснем тема и по нея.
          Не, не желая да пускаш никаква тема.

RIZAR написа
          -бързах и допуснах страшно много граматически грешки;
          Граматическите грешки са най-малкият ти проблем.

А тази тема е за готите. Ако имаш да казваш нещо съществено за тях, казвай го! Ако не, стига си спамил!
          Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 23-02-2008, 21:51.

It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

И как в цялата работа се вписва битката при Адрианопол ( Одрин ) на 9-ти Август 378 сл. Хр.

The Romans shaped our maps, our languages, and our entertainment to this day. To understand them is to understand ourselves.

Някой смята ли, че след победата си готите просто са си тръгнали?
            Обаче е възможна друга хипотеза - след краха на Хунската империя, те просто са се върнали по родните си места, откъдето са били прогонени от хуните. Дошли са на Балканите, разгромили са Източната Римска империя и са се заселили тук. Нямало е кой да ги спре. Но да твърдим, че те са били тук чак до 7-ми век е абсурдно. Вследствие на което, всякакви доказателства за готско присъствие между 4-ти и 6-ти век са напълно основателни и нищо радикално няма в тях. Това обаче по никакъв начин не неутрализира и не кореспондира с въпроса за славянското или тракийското присъствие на полуострова, мисля аз.
            "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

впрочем, тезата за фалшификация излиза през края на миналото столетие когато се оказва, че много голяма част от историята на скандинавието е измислена през 17 - 18 в. от там се прави връзка с много навременното намиране на тази библия.

пп. изобщо не застъпвам горната теза, просто я слагам щото до няколко часа ще се появи така или иначе. а да адския камък е известен на арабските алхимици.
              ппп. що да не е имало поселения до 7 в? нали имаше и останки уж из търновско. не обаче морета... в никакъв случай.
              Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

нали имаше и останки уж из търновско. не обаче морета... в никакъв случай.
                Аз за такъв род присъствие говорех. Иначе отделни поселища е възможно да са останали и до по-късно, докато не са асимилирани от по-многобройните българи или славяни. Но те вече не са факторът за който мисля че говорим.
                "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Не отричам готи да са останали и след похода на Теодорих към Италия. Оспорвам тезата, че готи и българи/славяни е едно и също.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Stormbringer написа
                    И как в цялата работа се вписва битката при Адрианопол ( Одрин ) на 9-ти Август 378 сл. Хр.
                    Тази битка не мисля, че има някакво отношение към въпроса.:sm186:

Comment

Императоре, в битката при Адрианопол участват между 10 000 и 40 000 готи. След потеглянето им накъдето и да било, колко трябва да са останали тук, за да обяснят моретата, които очевидно търси Рицар?

Най-близката територия с археологически установена устойчива готска култура е с оранжево на тази карта:

Тоест, засега няма твърди данни нещо подобно да е имало на територията на Балканите. Отделни походи, отделни поселища - да - но не и масивно заселване.
                      Last edited by Stormbringer; 23-02-2008, 22:05.

Comment

Stormbringer написа
                        Императоре, в битката при Адрианопол участват между 10 000 и 40 000 готи. След потеглянето им накъдето и да било, колко трябва да са останали тук, за да обяснят моретата, които очевидно търси Рицар?
                        200 000. Вж пак там (http://www.roman-empire.net/collapse...pse-index.html)
                        Фактически, две години по-рано цялото готско племе е преселено отсам Дунава като федерати.
                        А унищожаването на 10-40 хил. готи не мисля, че е представлявало проблем за римската армия по онова време.

Comment

Фактически, три години по-рано цялото готско племе е преселено отсам Дунава като федерати.
                          Това не е вярно. Цялото готско племе най-малкото не е било на едно място - виж тук:

Comment

май трябва и аз да попитам 3 фундаментални въпроса:
                            1. къде се формират германите/готските /само да не каже някой че в скандинавия/
                            2. кога се разграничават от балти/славяни и кога от траки/гети/даки?

Comment

Stormbringer написа
                              Това не е вярно. Цялото готско племе най-малкото не е било на едно място - виж тук.
                              Много буквално приемаш нещата. Но мисля, че е по-скоро вярно.
                              Съвсем накратко - Константин ² нанася поредица поражения на готите отвъд Дунава и в крайна сметка ги настанява в отвъддунавска Дакия като федерати.
                              През 376 г. хуните ги притискат и готите получават разрешение от Валент да се заселят на римска територия.
                              А това не пречи в същото време готи да е имало и в Скандинавието, както и другаде останали под властта на хуните.
                              Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 23-02-2008, 22:33.

Comment

Започвам от най-лесния 4-ти въпрос.
                                По изоглавената логика на Императора следва:
                                че Винех е гот
                                че Аспарух/их/ ,може да се чете и Исперихе гот,навремето Г.Фехер го четеше Ешберюх,май този вариант е най-несполучлив.
                                че Атила/Вулфила/Урфила са хуно-готи
                                че Сигизмунд е гот
                                Атанагил е мисля Атанарих,готски крал от 4-ти век.
                                Сава готски е ???
                                Тамира/Тамара/
                                че Телериг е гот Talaricus
                                Мундо не е гепид ,а гот
                                има немско курт ,има и турско курт
                                Ерминегелд-има български род Ерми,има апостол ЕРМ,Ермий също
                                Да видим сега гото-хунските паралели отляво готи,отдясно хуни.
                                -Agila-Attila
                                -Merila-Froila
                                -Тotila-Ortila
                                il или ila???Хуните ги изкарахте май готи???
                                Просто доказвам несъстоятелността на лингвистичната и ономастичната част от спора.

Comment

Working...
                                X