Това за сърбите го казва някакъв ромейски извор/забравих кой/ в него изрично се твърди че сърбия била населена отново с помощтта на императора който дал население и способствал и хърватите да пратят такова.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цар Петър ²
Collapse
X
-
www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
-
Така е, освен това въстанието в Сърбия е инспирирано от византийската дипломация, която е съдействала за отцепването на Сърбия с цел отново да създаде враг в тила на България. Петър не е съумял да попречи на това, както Симеон го е направил няколко пъти, при всяко надигане на сърбите е изпращал войски, които са овладявали страната, отвеждали са в плен владетеля и управляващата върхушка и са поставяли на трона българско протеже.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Добавка
Господа,
това за останките от 20 000 обекта - крепости, кули и други - не съм си го измислил.
Това е събрано за всичките епохи.
Аз обаче не съм наясно ( не съм намирал информация ) за това :
Повремето на създаването на Държавата, т.е. при кхан Аспарух, колко са действуващите крепости в България ?
10 ?? 20?? Колко. Ако са изброени и поименно - перфектно
при Кхан Тервил - колко са ?
Може и да е към точна година - още по-добре
При Кхан Крум ?
при княз Борис ?
при цар Симеон ?
при цар Петър ?
Можем само да изброим извесните ни сега обекти, както и да се надсмеем на българската историческа наука.
Защото и те не знаят !!!!!
Коментират разни теми като Божидар Димитров, хвърлят прах в очите, че сме велики и толкова...
Българската историческа наука рядко борави с точни данни.
Повечето са кьорфишеци.
Повтарям :
Строителството на крепости е основен начин на утвърждаване на държавна власт.
Без крепости - всичко е временно.
Comment
-
Гост
Господа,
това за останките от 20 000 обекта - крепости, кули и други - не съм си го измислил.
Comment
-
Amateur написаПрез 968 г. княз Светослав навлиза с 60000 войника в лодки по Днепър и Дунав, разбива българската войска и превзема 80 крепости.
За битките със Светослав май много-много не се знае. Как изведнъж разбива не-толкова слабата българскак държава? Или това е защото действа успоредно с византийците?
Оппа, а някой ще ми каже ли дали Симеон "наказвал" маджарите? Изобщо бил ли се е с тях след печенегите?Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Гост
За битките със Светослав май много-много не се знае. Как изведнъж разбива не-толкова слабата българскак държава? Или това е защото действа успоредно с византийците?
Петър и наследниците му са използвали познатия похват с маджарите - съюзил се със Светослав. После пък хванали византийците да изгонят руснаците. Като идея не било лошо. Византийците насочили русите срещу българите и една такава война би била унищожителна за двете страни, но крайно изгодна за империята, която наведнъж щяла да се отърве от 2 противника (както Юстиниан се оправил с утижури и кутригури). Но царство им нещо пооплели конците и Цимисхий гушнал североизточна България. Другото си е резултат от поредицата от трима способни виз. императори: Никиэор ²², Йоан ² и Василий²².
Оппа, а някой ще ми каже ли дали Симеон "наказвал" маджарите? Изобщо бил ли се е с тях след печенегите?
Comment
-
Amateur написаГоспода,
моля ако някой има някаква информация ( но предположение, а данни от историк или друг източник), да ми отговори на един въпрос :
Колко е било предполагаемото населението по времето на цар Петър ?
Знаем само обема на войската му - 30000 през 968 г.
Ако се екстраполира цифрата 30 000 до броя на населението ще се получат някъде между 10 и 15 млн.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
до : Ханс Делбрук
Извинявай, но каква ти е теорията върху която правиш това предположение.
За преброяването - прав си.
Но има държави ( като Римската Империя) в които редовно ( през период 10-20 години) са правени преброявания.
Такива държави с толкова народ 10-15 милиона, през този период може да бъде само Китай.
Аз също имам свое предположение, но незнам дали може да е достоверно.
Ето няколко реда:
Ако приемем, че
армията 30 000 е половината от цялата войска,
т.е. цялата 60 000 души,
ако приемем, че е професионална войска,
както и че царя е държавник (знаем че е имало ниски данъци),
то тя е равна 1 % от населението т.е. населението е = 6 000 000 души.
ако е бил милитарист ( в предвид военната ситуация),
то тя е равна на 2% от населението = 3 000 000 души.
Ако има и волнонаемен елемент,
тя става 3-4 % от населението = 1,5-2 000 000 души.
ако е народна ( народ-войн, както например при Аспарух),
процента започва от 8 % на горе. = народа става между 500-750 000 души.
Каква е царската войска ?
Професионална ?
Народна ?
Колко сме били по-това време като народ.
Comment
-
Но има държави ( като Римската Империя) в които редовно ( през период 10-20 години) са правени преброявания.
За числа няма да говоря защото има разни хора тук дето ще ме изядат с парцалите и пак ще ме обявят за езичник заслужаващ анатема.
Ще ти дам няколко линка в който е ставало дума за числености, в единият случай ставаше въпрос точно за това време.
Малко е голям обема, ама ако пропускаш постовете на КГ ще спадне наполвина.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Еми че не е слаб владетел, ама това без да съм чел книгата на Божо....както мисля, че вече Уорлорд беше пускал една тема, в която аз лично си изразих мнението.
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
Ми ние в училище го учиxме наскоро и даскалката се скъса да го критикува и незнам си още какво...."той бил силно религиозен и отделял минималмо внимание за България''-учителката.... Направо щяx да я изгоня от стаята за пореден път....Аз няма да пиша повече,щото се нервя....писна ми от некомпетентни учители.
Comment
Comment