Thorn написа
neHCuoHEpa написа: Когато говорите с някой човек(пък и не само, вижте и във форума из менията), се заслушайте колко пъти казвате само думите - ОК и СОРИ вместо ДОБРЕ и ИЗВИНЯВАЙ...., а това са малка част от чуждиците които навлизат в нашия език
Драги ми neHCuoHEp нима мислиш, че езика е нещо статично и не се развива?! Независимо с чуждици или без. В българският език има достатъчно много чуждици, които използваме без да се замисляме. Защо тогава да спираме новите? Ето един пример (чуждиците са подчертани, поне тези, които аз виждам):
neHCuoHEpa написа: Хора, спора който водите клони към категорята "безмислени". За събитие или личност за които няма достатъчна информация или тя се разминава от различните източници е напразно хабене на сили(в случая и някой и друг мазол по ръката). Без по-ясен източник(даже трябва да са повече) е невъзможно да докажете каквото и да е. Това съм сигурен, че на всички ни е ясно. По добре е да се откроят(без безмислени крайни оценки) да се дадат всички възможни варианти, като всеки си преценява на коя да вярва(като най-добре е да остане безпристастен). Без нови сведения от някоя и друга намерена колона или някой ръкопис, примерно, ще си гадаем до панти века.
Не знам, защо толкова се набляга, че братятя са създали азбуката, и че са българи. Като по важното в случая е, че нашата страна е съхранила и доразвила делото им. Иначе то щеше да си остане само сух факт в историята без никакво последство в настоящето.
Не знам, защо толкова се набляга, че братятя са създали азбуката, и че са българи. Като по важното в случая е, че нашата страна е съхранила и доразвила делото им. Иначе то щеше да си остане само сух факт в историята без никакво последство в настоящето.
Comment