Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов Сайт, най-интересния според мен

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Някъде в колекцията ми от патрони имам куршум от 20 мм авиационно МГ. Главата му се развива и може да се види взривателя. Намира ми се и описание на немска авиационна картечница МГ 15 и МГ 30 с много хубави снимки на отделни части и възли и цялата картечница. Мога да ги пусна ако някой проявява интерес. Намира ми се още и 22 мм руски снаряд за авиационно оръдие ГШ-22(на въоръжение на МИГ-21 и др. самолети) и гилза за друго такова НР-37 (или 30, от МИГ 19). Абе имам си!
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Това е за чужденците, които са ми фенове
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Това е сайта Великотърновският, клон на Дружество "Традиция". Преди да отворите страницата си включете тонколонките.

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Днес констатирах , че са ме окрали интелектуално
          Туй пиратите били голяма работа :sm113:
          EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]

А тук е моето

Определено се кефя, явно съм написал нещо хубаво.Тъкмо лятоска като си издам книжката, ще направя реклама на въпросният господин и ще му обясня как като се краде къде да се внимава, защото има доста подводни камъни в нета :sm113:

Comment

Parabellum написа
            http://mannlicher.boinaslava.net/english

Това е за чужденците, които са ми фенове
            Искрено ти завиждам. Аз обаче няма как да сложа английски вариант на Българската част на Вимпел - нито нивото ми на английски е такова, нито имам време за преводи. :vb_sad:
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

пара, ти пишеш че шаспо са подменени с кринка, те - с бардана. предполагам кой е прав ама да питам, все пак.
              Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа
                пара, ти пишеш че шаспо са подменени с кринка, те - с бардана. предполагам кой е прав ама да питам, все пак.
                Практика е в съвременното публикуване да не се посочва цитираният източник.
                Който иска да разбере кои източници съм използвал, нека да отиде във Велико-търновският Университет и да поиска дипломанта ми работа "Ръчното огнестрелно оръжие през руско-турската освободителна война " в нея съм цитирал всичката използвана литература.
                Ако ме питате в сайта ми защо няма цитираната литература ще ви отговоря - за да не могат тези които преписват от мен да я използват в своите трудове - както се е получило с автора по-горе. Когато крадеш чужд текст ти винаги можеш да откраднеш цитираната литература, като игнорираш автора и ти автоматично ставаш автор.
                Това беше и една от причините да спра с ъпдейтването на Манлихер. Сайта ми ще бъде обновен след като си издам книгата в България.
                И още нещо веднага се вижда неграмотността на автора относно материала, което е написал-преписал.
                Той е написал-преписал:
                Веднага след като положението при Шипка се стабилизира, пристига рапорт до генерал Столетов, гласящ, че “3000 пушки “Бердан” са готови за раздаване на опълченците, останалите около 2000 броя ще пристигнат след три дни”. Те стигат само за първия ешелон на опълчението. Но това се оказва достатъчно, за да се справи то с войските на Вейсел паша при Шейново. След което опълченците отново се обзавеждат с трофейни пушки. Но този път “първа ръка”. Защото става дума за английските “Пибоди-Мартини”.
                Аз съм написал:
                Още по време на Шипченските боеве станало ясно, че пушките система “Шаспо” не са подходящо оръжие за нашите опълченци. Затова в отговор на постъпките за превъоръжаване на опълченските дружини началникът на артилерийските паркове на действащата армия донася на генерал-адютант Масалски, че “3000 пушки са готови за раздаване на опълченците, останалите около 2000 броя ще пристигнат след три дни”. Процесът на превъоръжаване обаче се забавил. В резултат на това вторият ешелон на Опълчението останал въоръжен с пушките “Шаспо”.
                Получените пушки “Крнка” обр. 1869г. значително подобрили самочувствието на българските опълченци. Те вече притежавали по-съвременно оръжие с метални патрони, които не се влияели от влагата.
                Авторът споменава за пушки Бердана, които никога не са били на въоръжение в Опълчението с изключение на Конната Сотня.
                Опълчението частично е превъоръжено с "Крнка".
                Имало е епизодични превъоръжавания с "Хенри-Мартини", но това са единични случаи.
                Единествено в руската армия 63 Углицки полк е бил превъоръжен с "Хенри-Мартини" за да могат те да бъдат тествани в реални бойни условия, като по този начин се вземат необходимите поуки за бъдещото действие и въоръжаване на руската пехота. И поуките са взети. След войната са сменени мерниците на всички Бердани с нови, като далекобойността на пушката се увеличава от 800 на 1600 крачки.
                През първата половина на август след завръщането на полк. Ситненко в Петербург окончателно се решава въпросът за количеството на оръжието, което ще се закупи. В две телеграми до А.Лист той заявява, че първоначално ще се закупят 10 000 пушки “Шаспо”, но ще бъде внесен залог за 20 000 пушки . Освен това Ситенко иска подробности за предлаганите батареи, които Лист му препоръчва с цена 26 000 марки едната. В отговор лайпцигския търговец заявява, че предлаганите 20 000 пушки ще се огледат предварително, като за консултант се използва най-добрият оръжеен майстор в Берлин. Той намерил 15 000 “по-хубави”, т.е. по-качествени пушки, но подчертава, че ще вземе “Шаспо”, тъй като такава била уговорката.
                Тук искам да попитам автора какво има в предвид под "По-хубави"?
                За себе си имам този отговор.Това е едно от капанчетата, които съм сложил навсякъде из сайта си. Аз разполагам с копие от този документ и знам за какви пушки се отнася, въпросът е дали автора знае? :sm252:

Odzava написа
                Искрено ти завиждам. Аз обаче няма как да сложа английски вариант на Българската част на Вимпел - нито нивото ми на английски е такова, нито имам време за преводи. :vb_sad:
                На мен ми помогнаха с превода.Сам никога нямаше да се справя
                Last edited by Parabellum; 06-04-2007, 04:54. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

.
                  Last edited by Nick; 06-04-2007, 17:24.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Working...
                  X