тамбараци написа
Виж мнение
Не е ясно са ли гагаузи хората, които си видял на снимката. Чалми или не, те са християни, с абсолютно българско самосъзнение. Доколкото ми е известно, знаят турски, но той не съвпада с турския, а е в съотношение с него, да речем, колко българския със сръбския.
Това всичкото по думи на запознати.
под Кийл е доразвил Витек?
), та да е критерий. Имам чувството, че съм чел някъде да е писал и че въпросните са куманска династия (дали пък не е в статията България пак в EI2), което си е сериозно противоречие. Не може хем кумани, хем селджуки-гагаузи
(по използването на обща азбука). А и да бъдем честни много по-вероятно е ранни контакти да е имало на север по-посока степите отколкото с анадола и реално турско говорящото население да е дошло от севера. (изключвам алияните но те са друга бира така да се каже). Имам и друга теория за по-ранният произход - можем да видим колко време мюсюлманите запазват вярата си в Испания и то поставени в далеч по-неблагоприятна среда - за някакви си 70-80г до масова смяна на религията едва ли ще се стигне освен ако дошлото тук турско говорящо население не се е състояло от езичници или несториянци.
Comment