Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни престъпления

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето малко пропаганда от мръсните холандци и скандинавци, които са известни с омразата си към българите:
    Primary Documents: Statement by the League of Neutral Countries on Bulgaria's Occupation of Serbia, 1917
    In Macedonia the Bulgars began immediately after their arrival to put to death the authorities of cities and towns. These murders reached extreme proportions in the three districts of Macedonia which we have mentioned in connection with deportations. The deported victims were generally the objects of the greatest cruelty. Some were obliged to make the journey on foot, poorly clad, without shoes, in the terrible cold; they were given only half a loaf of bread a week. The Bulgarian soldiers drove them onward with blows from rifle stocks, like cattle; many died on the way. The Austrian soldiers acted with the same brutality, driving children with the bayonet, so that many had to be taken to the hospital at Szegedin; women about to become mothers were forced to march with the rest. Many priests were killed by the Bulgarian troops. By a refinement of cruelty the Serbs who fled are prevented from corresponding with their families who remained behind. We have believed in these circumstances that it was our duty to cite the facts more in detail than ordinarily. Before the Austro-Hungarian and Bulgarian Governments can clear themselves of the odium imposed by this simple enumeration of facts, they will have to try to draw up a denial of its truth. We believe that such a denial will be very difficult to formulate. The mass of documents placed at our disposal has left a profound impression of an attempt to achieve the complete ruin of a free nation by means the most brutal and cruel.
    Permanent Committee of the League of Neutral Countries: NIERMEIJER, President DE LA FAILLE, Home Secretary DIEPENBROCK, Foreign Secretary
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Глупостите са си глупости, независимо дали шведи или китайци ги пишат. Като го гледам тоя текст, пращи от конкретика и обективност. Я го преведи, да видят и другите какво точно пише там.

Стига сте репродуцирали сръбски лъжи, бе хора. Човек ще каже, че сте сърби :sm113:

Comment

И каква е ползата да търсим вината единствено в нашите съседи (не че нямат) и оневиняваме изцяло нашите собствени политици/военни и т.н. (коете те мисля не заслужават)? Единственото, което ще пожънем, ще са нови национални кризи. Все си мисля, че ако погледа ни е трезв и виждаме и проблемите (каквито е имало) и грешките (които също са били правени) и последствията, произтекли от тях, можем да се предпазим от тях за в бъдеще.
        А позицията - видите ли само съседите ни са виновни за това, онова и не знам си кое води единствено до загуба за нас - ние губим трезвия си поглед и така можем да оправдаем всеки политик, който е готов да извърши глупости (дори и сега). Това е лесно. Това е пътят, по който завива и тая дискусия, като гледам. Трудното е да се изправим срещу миналите си грешки, да признаем, че ги е имало (а съм чувал, че да се греши е човешко) и да не допускаме да се повтарят поне те.
        Същата ситуация е и с българската история в момента - хора, на които по една или друга причина не им достига самочувствие, имат някакви комплекси или въобще се чувстват неуверени, започват да търсят под вола теле и да изкарват български корени във всяка нация по света. Съвсем не толкова отдавна един такъв съвсем сериозно описваше как ирландците видители били произлезли от нас, българите. Ако се движим по тоя път единственото, което ще постигнем е загуба на какъвто и да е рационален елемент в дискусията.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

KG125 написа
          ...Позволявам си наглостта да смятам българския народ, особено от това време, за най-морален на Балканите.
          ....Абе, достатъчно е чернена и България, и българската армия, че и ние да добавяме. И то да беше от някой независим, ами то от Антанти, сърби и гърци. Тфу.
          Браво, КГ! Напълно те подкрепям тук. Сред плачовете на националните нихилисти-правдолюбци, да се намери един, който да мисли и говори като българин. Както правилно си писал по-горе - тфу!
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Това дискусионна тема ли е, или тема за развяване на националния флаг?
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

KG125 написа
              ...смятам българския народ, особено от това време, за най-морален на Балканите
              Правилно, КейДжи! И аз така мисля. И не само по онава време, по всяко време българите все са най-моралните. Нещо повече: българите са най-миролюбивите на Балканите, още от времената на Крум Страшни (защо ли са му викали Страшни на тоз добър човечец?) до наши дни, когато кротко си побийваме жената и децата вкъщи, ама само вкъщи, никй да не види (ако не сме мутри) или се трепем по улиците, ако сме такива. Освен това българите никога не са извършвали жестокости нито към други народи, нито пък, ама никога, никога, към други българи. Никога не са палели къщи на други българи по време на Априлското въстание, никога не са избивали турци след Освобождението, Стамболийски изобщо не е избил никого, политически убийства в България никога не е имало, по време на обсъжданите войни, както стана ясно от темата, също никакви убийства не се случвали, нито в Македония, нито в Сърбия, били сме се като едни същи джентълмени само до първа кръв и след това сме викали дохтура. По време на ВСВ пък въобще и дума не може да става, нито в Гърция, нито в Македония. Освен това българите са най-умните, най-трудолюбивите, най-кадърните, най-хубавите и най-МОРАЛНИТЕ на Балканите. Няколкото нацинални катастрофи и национални кризи очевидно е нямало как да се случат на тоз добър народ. А, не грешка, за тях са виновни пак тези проклети неморални сърби, гърци, турци, румънци, Антанта, Хитлер, евреи, комунисти, империалисти...

Comment

Привети от Ротердам
                Пак разтягаме локуми над непознатата българска история, а? :sm252: :teu24: :church:

За Драма 1941 вече съм давал документи:

We don't see things as they are, we see them as we are
                ---Anais Nin----

Comment

Хана написа
                  Правилно, КейДжи! И аз така мисля. И не само по онава време, по всяко време българите все са най-моралните. Нещо повече: българите са най-миролюбивите на Балканите, още от времената на Крум Страшни (защо ли са му викали Страшни на тоз добър човечец?) до наши дни, когато кротко си побийваме жената и децата вкъщи, ама само вкъщи, никй да не види (ако не сме мутри) или се трепем по улиците, ако сме такива. Освен това българите никога не са извършвали жестокости нито към други народи, нито пък, ама никога, никога, към други българи. Никога не са палели къщи на други българи по време на Априлското въстание, никога не са избивали турци след Освобождението, Стамболийски изобщо не е избил никого, политически убийства в България никога не е имало, по време на обсъжданите войни, както стана ясно от темата, също никакви убийства не се случвали, нито в Македония, нито в Сърбия, били сме се като едни същи джентълмени само до първа кръв и след това сме викали дохтура. По време на ВСВ пък въобще и дума не може да става, нито в Гърция, нито в Македония. Освен това българите са най-умните, най-трудолюбивите, най-кадърните, най-хубавите и най-МОРАЛНИТЕ на Балканите. Няколкото нацинални катастрофи и национални кризи очевидно е нямало как да се случат на тоз добър народ. А, не грешка, за тях са виновни пак тези проклети неморални сърби, гърци, турци, румънци, Антанта, Хитлер, евреи, комунисти, империалисти...
                  Сигурно Българите СМЕ точно такива?
                  П.П. Познай художника и името на картината...
                  Attached Files

Comment

Камерер написа
                    И каква е ползата да търсим вината единствено в нашите съседи (не че нямат) и оневиняваме изцяло нашите собствени политици/военни и т.н. (коете те мисля не заслужават)? Единственото, което ще пожънем, ще са нови национални кризи.
                    O, не, не. Не го схващам така, а само като справедливо разпределяне на баланса по отношение на България в оня исторически момент.
                    Не забравяйте отде тръгваме - тогава сърби, гърци и французи са ни направили луди с пропаганда и лъжи заради Ньойските изпълнения, а ние тука търсим "обективността" именно там, и то с предположения.

Най-накрая, като сме си били най-читави на Балканите, що да го крием?

Според мене това няма да ни доведе до обективност. А иначе си прав, че не може никой да се изкарва безгрешен.

Comment

Някой замислял ли се е над смисъла на цитата, който използвам за подпис?
                      ---Anais Nin----

Comment

Nick написа
                        Браво, КГ! Напълно те подкрепям тук. Сред плачовете на националните нихилисти-правдолюбци, да се намери един, който да мисли и говори като българин. Както правилно си писал по-горе - тфу!
                        Ми то аз наистина така мисля.
                        Време е да се отърсваме както от патриотарствата, така и от нихилизмите. Аман вече от измислени национални комплекси...

Imperial написа
                        Това дискусионна тема ли е, или тема за развяване на националния флаг?
                        Къде виждаш развяване на национални флагове?

Хана написа
                        Правилно, КейДжи! И аз така мисля. И не само по онава време, по всяко време българите все са най-моралните. Нещо повече .....
                        Това беше излишно. Нито съм казвал такива неща, нито в такъв контекст.

dibo написа
                        Привети от Ротердам
                        Пак разтягаме локуми над непознатата българска история, а? :sm252: :teu24: :church:

За Драма 1941 вече съм давал документи:

http://forum.boinaslava.net/showthre...4&page=2&pp=25
                        Свобода на словото

Ще видя документите по-късно. Ей тука имам наблизо жив и деен участник, ще ги сравня с неговите спомени и може и да ви кажа нещо интересно.

valo написа
                        Сигурно Българите СМЕ точно такива?
                        П.П. Познай художника и името на картината...
                        Какви са тия свинщини?
                        Даже и модния през 1939 г. стил Светослав Минков и Кафка не ги оправдава.

dibo написа
                        Някой замислял ли се е над смисъла на цитата, който използвам за подпис?
                        Цитата е пълен със смисъл. И въпреки това, нещата все пак имат обективни измерения. До тях не се стига с категоричност, макар понякога краткостта на фразата да придава такъв вид, а по-скоро като цигуларите - с напипване на тона на необозначено парче дърво, със съмнения и нюанси и вечни уточноявания, но като все пак горе-долу знаеш мястото. :nod: :nod: :nod:

А, той документа бил вече цитиран. Ето ти отговора от оная тема.

"докато от гръцката и комунистическа пропаганда не бъде отсята историческата истина, никакви такива не ми минават. Първо, фактите трявба да се проверят, че е пълно с лъжи. Второ, ако е станало, не е било ей така - я са били села, я позиции. Българската армия е най-толерантната на Балканите към цивилното население.
                        Участници в освобождаването на Тракия са ми казвали такива неща за гърците там, че ви е бедна фантазията. Цитирам: "Абе върви български войник по улицата, срещу него грък, не се отмества, трябва войника да се отмести!" Taкива работи се правят, само ако са без последици.....СЛЕД немската окупация гръцката полиция е заплашвала със смърт тези, които са се опитали да се афишират като българия. Чак когато българските войски визат, немските офицери с удивление научават за това. Още по-запознат човек, гравитирал навремето около немското посолство, лично ми каза, че Драмското въстание е било повече дело на Югославия и Англия, отколкото на Гърция.
                        На война - като на война, но едно по едно митовете за българските изстъпления се оказват пропаганда на 90%. Не че не е имало - лично знам за такива и съм сигурен, че са се случили. Но те не са определящи, а инциденти - като ПТП на магистрала. Дума да не става да си крием кирливите ризи. Но само тях трябва да показваме, а не и това, което ни се приписва. А то е толкоз много... По времето на Ньой сърбите чак са ни обвинили, че сме вкарвали сърби в църкви и сме ги опушвали да измрат.

"

А и да разгледаме документа подробно. Първото е някакъв обобщителен доклад, не се знае откъде черпи сведенията си - позволявам си да го оспоря за цифрите.

Второто, на българския чиновник, излага оплаквания от случилото се, но и там всъщност виждаме притеснение от бъдещото отношение на гърците /което и отпреди това си го знаем какво е/, типично българска хуманност, изразяваща съжаление за случилото се, и оплакване от нескопосани погребения.

Убитите са в битка и далеч не са, колкото гърците ги изкарват - към 3000 са, което не е малко, но не са 50 000 както гърците твърдят.

Не е доказателство за тезата, че българската армия е военнопрестъпник.

Last edited by ; 01-10-2005, 02:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ех, аман от дървени патриоти и национално-самочувствено-обременени души. Предлагам да приключим темата - който прогледнал прогледнал, който не ще негов си проблем - с цитата от дибо, щото най-добре илюстрира нещата

XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Нямам думи, който има поне грам мозък в главата си изобщо няма да си прави труда да спори с тези, които нямат. Хора изобщо не си правете труда да пишете в тази тема - няма никакъв смисъл.
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Hans Delbruck написа
                              Нямам думи, който има поне грам мозък в главата си изобщо няма да си прави труда да спори с тези, които нямат. Хора изобщо не си правете труда да пишете в тази тема - няма никакъв смисъл.
                              Сладур! Които не са на едно мнение с теб нямат мозък в главата си? Ай-ай-ай...
                              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

KG125 написа
                                Какви са тия свинщини?
                                Даже и модния през 1939 г. стил Светослав Минков и Кафка не ги оправдава.
                                ...........................................

Comment

Working...
                                X