Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Престъпленията на Съюзниците и Руснаците

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Как ще са избили 80 000 червеноармейци през 1922 ??? Кой, Ридз-Смигли ли? Или може би Де Гол и Вейган? Кви са тия измишльотини?

Comment

Нямам я книгата на Чуев под ръка и не мога да ги цитарам точно думите на Молотов.Бяха в смисъл "може и да е имало такова нещо в Катин но тогава такива бяха времената".
      П.П. Надявам се че поне пакта "Молотов - Рибентроп" няма да го изкарат измислица на Горбачов и част от световния заговор срещу СССР.

Comment

Писна ми! Глупости ще се трият безпощадно.
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

ОК, втори опит - Матросов, моето момченце, сериозно ти препоръчвам да четеш постовете на хората, на които твърдиш, че опонираш. Иначе се получава смешно, като с горния ти постинг, в който се бориш с някакъв несъществуващ (извън съзнанието ти) кало.
          Грей, ако пък съумееш да избегнеш прилаганите от теб двойни стандарти при триенето на глупости, цена няма да имаш.

Comment

Кало, започваш да прекаляваш с цветните очила, а на мен започва да ми втръсва форума да се изражда в поле за изява именно и само на очиларските цветове. Марш в кръчмата, там със сигурност има няколко постоянни пенсионера, готови да си обсъждат очилата до побъркване.
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз предупредих в събота... явно трябваше заключване. Накрая ще взема да се върна в модераторският екип и ще падат глави. Чистки, един вид. Съвсем в тон с темата.

Comment

Я знал ещ¸ в пятницу... Слишком перекаленная тема.
                "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

gollum написа
                  Аз предупредих в събота... явно трябваше заключване. Накрая ще взема да се върна в модераторският екип и ще падат глави. Чистки, един вид. Съвсем в тон с темата.
                  Само свирни!
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Казах, че постове, плод на емоционално заслепене ще бъдат трити.
                    Sir Gray

Comment

gollum написа
                      бомбардировките срещу очевидно цивилни обекти (където често и помен няма от военни цели)

Наскоро прочетох нещо. По време на битката за Великобритания (бомбандировките) немците започват кампанията с бомбардиране на летища и радарни станции. Но в последствие решават да бомбардират станции в района на Лондон. Тъй като паднали облаци и някои пилоти се изгубили пуснали съвсем случайно бомбите си над Лондон. При което на следващия ден последвала бомбардировка над Берлин и това поставило началото на бомбардировки над цивилни селища. Може ли това да е вярно? Грешка на няколко пилота да доведе до цивилни жертви следствие на бомбардировките?
                      I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Варшава, Ротердам.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial, можеше да споменеш и "случайните" бомбопускания над испанските градове.

.
                          ..И кажи ми ти страннико,
                          чувал ли си звук,
                          по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

muzicantini, тази история я знам, но определено това не са първите бомбардировки на Луфтвафе над чисто цивилни обекти (дори не става въпрос за гражданската война в Испания, както посочи Империал), така че около тази история се създават митове. Бомбардировки на цивилни обекти има още през ПСВ и оттогава насетне те се смятат за много ефективен начин за използване на авиацията в стратегически смисъл. Развиват се цели теории по въпроса, които в една или друга форма добиват популярност навсякъде. Достатъчно е да споменем, че Гьоринг е бил почитател на трудовете на Джулио Дуе.

Comment

Аз имах предвид за ВСВ. Че от там нататък всяка от страните тръгва да си отмъщава върху противниковите градове.
                              I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Може, но не е вярно - не е "оттам-нататък". Тези работи се случват много по-рано - на практика още в началото на войната.

Comment

Working...
                                X